.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Ο Δ. Μελισσανίδης κατέθεσε αγωγή για ηθική βλάβη και προσβολή της προσωπικότητάς του κατά μέλους της δημοτικής πλειοψηφίας, με την οποία ζητά αποζημίωση 100.000 ευρώ (!)

Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι από το politisfx.gr

Αντιπαράθεση με μηνύσεις κι αγωγές

Πληθαίνουν οι μηνύσεις κατά μελών της δημοτικής αρχής της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. Η πλευρά της ΑΕΚ φαίνεται πως έχει επιλέξει με αυτό τον τρόπο να μεταφέρει στα δικαστήρια την αντιπαράθεση γύρω από την οικοδόμηση του νέου γηπέδου, εντείνοντας τις πιέσεις προς τους αιρετούς της πόλης που δεν είναι πρόθυμοι να αποδεχτούν τετελεσμένα.

Η αρχή έγινε πριν λίγους μήνες με την κατάθεση μήνυσης από μέλη της νεο-εμφανιζόμενης Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών «Άλλη Εντελώς Κατάσταση» κατά του Δημάρχου, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και της επικεφαλής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου. Η μήνυση αυτή υποβλήθηκε από σειρά προσώπων, τα οποία ισχυρίζονται ότι έχουν έννομο συμφέρον από την οικοδόμηση του γηπέδου ως «απόγονοι των Ελλήνων της Μικράς Ασίας» και στρέφονται κατά των τριών προαναφερομένων επειδή με ενέργειές τους προκαλούν περιουσιακή και ηθική βλάβη στο κράτος, στη Δικέφαλος ΑΕ, στην ΑΕΚ, στους φιλάθλους της και στα προσφυγικά σωματεία. Η αφορμή ήταν η μη υπογραφή της υψομετρικής μελέτης, για την οποία η μεν διευθύντρια κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος, οι δε δυο αιρετοί για ηθική αυτουργία. Είναι η γνωστή υπόθεση για την οποία η κυβέρνηση έφερε φωτογραφική τροπολογία στη Βουλή, με την οποία παρακάμφθηκε από τη διαδικασία αδειοδότησης και όλων των συναφών ενεργειών ο Δήμος (αλλά και η Περιφέρεια).


Ακολούθησε μήνυση από γνωστό δημοσιογράφο του «κίτρινου» ρεπορτάζ κατά του Δημάρχου, για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο Δήμαρχος με επιστολή του προς την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου κατήγγειλε στοχοποίησή του, επιθετικές και συκοφαντικές αναφορές από την πλειοψηφία των αθλητικών συντακτών και κατέθεσε συγκεκριμένες αναρτήσεις σε αθλητική σελίδα που την ευθύνη έχει ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος. Ο δημοσιογράφος, ο οποίος είναι γνωστός για τις ένθερμες «απόψεις» του (πρόσφατα και με αφορμή την επικείμενη έκδοση οικοδομικής άδειας για το γήπεδο εμφάνισε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ηλεκτρικά… πριόνια, δείχνοντας με πράξεις τις προθέσεις του για το άλσος) θεώρησε ότι αυτές οι αναφορές του δημάρχου είναι συκοφαντικές και δυσφημιστικές.

Το πιο πρόσφατο επεισόδιο στις δικαστικές κινήσεις, έγινε από τον ίδιο τον ισχυρό άνδρα της ΑΕΚ Δημ. Μελισσανίδη, ο οποίος κατέθεσε αγωγή για ηθική βλάβη και προσβολή της προσωπικότητάς του κατά μέλους της δημοτικής πλειοψηφίας, με την οποία ζητά αποζημίωση 100.000 ευρώ (!). Η αφορμή ήταν άρθρο του συγκεκριμένου δημοτικού συμβούλου σε τοπική ιστοσελίδα.

Έτσι παρά τις συνεχόμενες φήμες και διαρροές για δήθεν δικαστικά εμπόδια της δημοτικής αρχής κατά της ανέγερσης του νέου γηπέδου, αποδεικνύεται ότι είναι η πλευρά της ΑΕΚ η οποία χρησιμοποιεί τη δικαιοσύνη για να εμποδίσει την έκφραση γνώμης, να εκφοβίσει και να κάμψει τη στάση της πλειοψηφίας του Δήμου και κατ’ επέκταση όποιου πολίτη τολμήσει να εκφράσει αντίθετη άποψη για τα επιχειρηματικά σχέδια που βρίσκονται εν εξελίξει.

Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η εξέλιξη των συγκεκριμένων κινήσεων, αλλά είναι αλήθεια ότι εδώ και πολύ καιρό υπήρχαν (και συνεχίζουν) επίμονες αναρτήσεις και σχόλια στο διαδίκτυο, όπου προαναγγέλλονταν μηνύσεις και διώξεις κατά όποιου είναι αντίθετος στο συγκεκριμένο σχέδιο.

3 σχόλια:

  1. καμπουρη πες αλευρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα εδώ πληρώνονται !!!!!! Έχετε πει τόσα ψέμματα !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πουλαμε Αλμέιδα, κερδιζει κι ο προεδρας το κατοσταρι και να ο Αραουχο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή