.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ; (ΣΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΔΩΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΙΔΡΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ;)


Με την Γ.Σ. της Ερασιτεχνικής την περασμένη Τρίτη έπεσαν για τα καλά οι μάσκες της «ομάδας Μελισσανίδη». Οι διαγραφές των «9» ήταν ο επίλογος σε μια σειρά ανοησιών που κατά περιόδους εκτόξευε το σύστημα που ποδηγετεί το Σωματείο. Τα τελευταία 3,5 χρόνια μας «πρήζανε» ότι όσα έκαναν κάποιοι «περίεργοι» και «πουθενάδες», κάποιοι «γραφικοί» ΔΕΝ ήταν ικανά να σταματήσουν την εξέλιξη του έργου και πως ΔΕΝ είχαν επίπτωση στην έκδοση της Οικοδομικής Άδειας. Την καθυστέρηση την χρέωναν στον Βασιλόπουλο και τα «κενά νόμου». Όλα αυτά, όμως, τ’ αναίρεσαν μ’ όσα έκαναν την προηγούμενη Τρίτη 11 Ιούλη 2017.

Τώρα πλέον ξέρετε ότι έλεγαν ψέμματα. Την ευθύνη για την καθυστέρηση την έχει αποκλειστικά η «επίσημη Α.Ε.Κ.» με τον τσαπατσούλικο τρόπο που επέλεξε να κινηθεί καθ’ όλη την διάρκεια. Η επιλογή του άσχετου με τις ιδιαιτερότητες της υπόθεσης της Α.Ε.Κ. Ανδριόπουλου ήταν η σημαντικότερη παράμετρος. Προσπαθούν να επαναλάβουν τις ίδιες παρανομίες που έγιναν με το «Τηγάνι». Μόνο που για να κάνουν ακριβώς τα ίδια στην περίπτωση της Α.Ε.Κ. θα πρέπει να εγκληματίσουν. Θα πρέπει να προδώσουν το Σωματείο και τους ιδρυτές του. Γιατί αν ΔΕΝ μπορούν να σταθούν στο ύψος του Σωματείου μπορούν, ωστόσο, να το κατεβάσουν στα μέτρα τους. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας ΔΟΤΟΣ ΨΕΥΤΟ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ πρόθυμος για όλα.

Προτού προχωρήσω στην αποκάλυψη όπως αυτή μας έρχεται από την εφημερίδα «ΚΟΝΤΡΑ» και την ιστοσελίδα www.eksegersi.gr υπάρχουν δύο-τρία σημεία για τα οποία πρέπει να γίνει λόγος.

Με τις διαγραφές νόμισαν πως «καθάρισαν».

Οι διαγραφές των «9» ήταν μια κακοστημένη θεατρική παράσταση για ν’ ανέβει λίγο το ηθικό των ανήθικων που κάνουν κουμάντο. Μόνο χαζοί θα νόμιζαν πως διαγράφοντας 9 μέλη της Ερασιτεχνικής θα προχώραγε χωρίς προβλήματα το γήπεδο. Όπως προκύπτει και από το κείμενο που θα παρατεθεί παρακάτω, υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους παρακολουθούν στενά την υπόθεση του γηπέδου και κάνουν όσες και όποιες ενέργειες κρίνουν γι’ αυτό απαραίτητες. Το κακό μ’ αυτούς είναι πως ΔΕΝ θέλουν κανενός είδους γήπεδο στην Ν. Φιλαδέλφεια. Το χειρότερο είναι πως τα όπλα για να το πολεμήσουν τους τα δίνει ο ίδιος ο Μελισσανίδης και οι συνεργάτες του.

Συνεπώς με τις διαγραφές των «9» η «επίσημη Α.Ε.Κ.» επί της ουσίας κατάφερε να κάνει «μια τρύπα στο νερό».        

Η Άδεια θα είχε ήδη εκδοθεί αν η αίτηση είχε γίνει στ’ όνομα της Ερασιτεχνικής.

Όπως παραδέχεται και ο συντάκτης της εφημερίδας «ΚΟΝΤΡΑ» αν η αίτηση της Οικοδομικής Άδειας είχε γίνει στ’ όνομα του Σωματείου τώρα αυτή θα είχε εκδοθεί και ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙ’ ΑΥΤΟ. Το «γιατί» ΔΕΝ έγινε έτσι θα το δούμε στον επίλογο του κειμένου. Ωστόσο, μπορείτε ελεύθερα να διερωτάστε…

Το Παραχωρητήριο του 1934 είναι κανονικός τίτλος ιδιοκτησίας.
Στο κείμενο που θα παρατεθεί αμέσως μετά, ο συντάκτης του απορεί πως γίνεται η Ερασιτεχνική Α.Ε.Κ. να κατάφερε να μετεγγράψει το Παραχωρητήριο του 1934 στ’ όνομα της στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών. Για να μην συνεχίζει σήμερα ν’ απορεί, αλλά και για να συναισθανθούν έστω και την τελευταία στιγμή οι ολετήρες (προδότες) της Α.Ε.Κ. τι πάνε να κάνουν, οι «πουθενάδες» δίνουμε την απάντηση:

Το Παραχωρητήριο του 1934 (όπως και όλα τα υπόλοιπα που δόθηκαν σε πρόσφυγες) είναι κανονικός τίτλος ιδιοκτησίας και έχουν την ισχύ του συμβολαίου.

Γι’ αυτό και με βάση τα παραχωρητήρια έγιναν μεταβιβάσεις ακινήτων 80 χρόνια τώρα. Όταν ήρθε η ώρα να κτηματογραφηθούν περιοχές με προσφυγικούς οικισμούς είχε τεθεί το ερώτημα αν θα έπρεπε ν’ αναφέρεται ως ιδιοκτήτης το Δημόσιο που είχε κάνει την παραχώρηση. Η άποψη που επικράτησε ήταν πως το Δημόσιο είχε πλέον μεταβιβάσει οριστικά ττην κυριότητα και πως αν παρ’ όλα αυτά θεωρούνταν ιδιοκτήτης θα δημιουργούνταν μια σειρά από μεγάλα και σοβαρά προβλήματα. Άλλωστε μετά από τόσα χρόνια ισχύει η «χρησικτησία».

Το συμπέρασμα μέχρι εδώ είναι πως με την απόφαση για την διαγραφή των «9» (που έγινε μόνο για λόγους εντυπωσιασμού και τόνωσης της εικόνας του «Διοικητικού Ηγέτη») ΔΕΝ υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα. Αυτοί που κυνηγάνε την υπόθεση του γηπέδου με τα όπλα που τους δίνει ο Μελισσανίδης θα συνεχίσουν να το κάνουν. Αν η αίτηση της Άδειας είχε γίνει στ’ όνομα της Ερασιτεχνικής θα είχε ήδη εκδοθεί. Τέλος το Παραχωρητήριο του 1934 είναι κανονικός τίτλος ιδιοκτησίας -όπως και τα άλλα παραχωρητήρια σε πρόσφυγες- γι’ αυτό και μετεγγράφηκε στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών.

Από το κείμενο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΚΟΝΤΡΑ» και αναδημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα www.eksegersi.gr (βλέπε εδώ) θ’ ασχοληθούμε μόνο με τις δύο αποκαλύψεις σχετικά με το Κτηματολόγιο. Ειδικά η δεύτερη στη σειρά αποκάλυψη είναι και η πλέον συνταρακτική.

Το ζήτημα αυτό είναι από τα πλέον σοβαρά, καθώς απαιτείται πιστοποιητικό του για την έκδοση της Οικοδομικής Άδειας. Όπως θα δούμε υπάρχει θέμα και κανονικά ΔΕΝ μπορεί να εκδοθεί το Πιστοποιητικό του Κτηματολογίου όπως θα το ήθελε η «επίσημη Α.Ε.Κ.». Το πρόβλημα αποκαλύφθηκε σ’ όλη του την έκταση πριν από λίγο καιρό και στο πρόβλημα αυτό είχε αναφερθεί ραδιοφωνικά ο «Κετσέ» όταν είπε πως ένα πρόβλημα που παρουσιάστηκε το αντιμετώπισαν. Πρέπει επίσης να σημειωθεί πως επί της ουσίας τα πράγματα είναι τόσο σοβαρά που τα νεύρα είναι για τον λόγο αυτό τεταμένα όπως προκύπτει από κάποιες σπασμωδικές αντιδράσεις της «επίσημης Α.Ε.Κ.».

Επί της ουσίας τώρα.

Προκειμένου να μπούμε στην ουσία θα χρειαστεί ν’ ανατρέξουμε στο πρωτότυπο κείμενο. Εκεί, λοιπόν, διαβάζουμε:

«Το παραχωρητήριο είναι παράνομο και για έναν επιπλέον λόγο, που τον ανακαλύψαμε πρόσφατα. Διότι στο Κτηματολόγιο, μέχρι τώρα, το οικόπεδο είναι γραμμένο σε δύο ιδιοκτήτες, όπως μπορείτε να δείτε στις σχετικές καταγραφές που δημοσιεύουμε. Τα 26,126 στρέμματα είναι γραμμένα ως ιδιοκτησία 100/100 του Σωματείου ΑΕΚ και τα 2,966 στρέμματα είναι γραμμένα ως ιδιοκτησία 100% του Ελληνικού Δημοσίου!

Τι «μεταβίβασε» η ΑΕΚ στην εταιρία του Μελισσανίδη; Το οικόπεδο που είχε με το παραχωρητήριο του 1934 (που κι αυτό δεν έχει δικαίωμα να το παραχωρήσει) και μαζί και την έκταση που ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο; Ακόμα και σ' αυτό το επίπεδο, τα έκαναν μπάχαλο οι «φωστήρες» του Μελισσανίδη. Και τώρα τρέχουν ν' αλλάξουν τις εγγραφές στο Κτηματολόγιο. Ελα, όμως, που τα 2,966 στρέμματα έχουν παραχωρηθεί κατά χρήση στην ΑΕΚ και η χρήση δεν εγγράφεται στο Κτηματολόγιο (μόνο η κυριότητα εγγράφεται).
»

Καθώς το απόσπασμα είναι ξεκάθαρο και επιβεβαιώνει αυτό που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα (ότι, δηλαδή, το οικόπεδο ανήκει στην Ερασιτεχνική) δεν χρειάζεται άλλο σχολιασμό. Από κει και πέρα το απόσπασμα έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα ως προς το τι είδους δικαιώματα δηλώνονται στο Κτηματολόγιο. Αυτό, όμως, που πρέπει να κρατήσετε είναι ότι υπάρχει διαφορά 495 τ.μ. σε σχέση με την έκταση που αναφέρεται στο Παραχωρητήριο του 1934. Η διαφορά αυτή είναι μεγαλύτερη από την επιτρεπόμενη από το ίδιο το Κτηματολόγιο που είναι 333 τ.μ.

Κυκλοφορεί μια φήμη την οποία δεν θέλουμε να πιστέψουμε γιατί αν είναι αλήθεια τότε αποκαλύπτει την απελπισία και την ανοησία κάποιων «φωστήρων». Σύμφωνα, λοιπόν, με την φήμη (την οποία δεν θέλουμε να πιστέψουμε) εμφανίστηκε στο Κτηματολόγιο άνθρωπος της Α.Ε.Κ. ο οποίος ζήτησε η έκταση των 2,966 στρεμμάτων να μεταγραφεί στην Ερασιτεχνική Α.Ε.Κ. Υποτίθεται ότι ο υπάλληλος του Κτηματολογίου μόλις ξεπέρασε το αρχικό σοκ ζήτησε από τον άνθρωπο της Α.Ε.Κ. να φέρει εξουσιοδότηση του Αλεξίου και να καταθέσει το αίτημα γραπτώς για ν’ απαντήσει το Κτηματολόγιο επίσης γραπτώς. Φυσικά, προϊδέασε τον άνθρωπο της Α.Ε.Κ. ότι κάτι τέτοιο (η μεταγραφή των 3 στρεμμάτων του Άλσους) ΔΕΝ μπορεί με κανέναν τρόπο να γίνει.

Μέχρι εδώ όλα όσα γράφονται στο κείμενο είναι γνωστά. Αυτό, όμως, που διαβάζουμε για πρώτη φορά και αν και έχουμε δει πολλά σ’ αυτή την ιστορία μας συντάραξε είναι η αποκάλυψη ότι προκειμένου να φέρουν τα πράγματα εκεί που τους συμφέρει μηχανεύονται την πραξικοπηματική κατάργηση του τίτλου ιδιοκτησίας της Ερασιτεχνικής, δηλαδή του Παραχωρητηρίου του 1934.

Αντιγράφουμε από το κείμενο:

«Και τα 26,126 στρέμματα κατά χρήση παραχωρήθηκαν το 1934, αλλά το 1947 -άγνωστο με ποια διαδικασία- η ΑΕΚ τα μετέγραψε στο Υποθηκοφυλακείο. Από τα κεντρικά του Κτηματολόγιου επιχειρείται να αλλάξει η ιδιοκτησία της ΑΕΚ στα 26,126 στρ. και να τα εγγράψουν κι αυτά ως ιδιοκτησία του Δημοσίου, με το επιχείρημα ότι κακώς γράφτηκαν στο Υποθηκοφυλακείο. Πώς μπορεί να γίνει αυτό, μετά την πάροδο 70 ετών; Η διαδικασία, έτσι που πάνε να την κάνουν, είναι προφανώς παράνομη και καλά θα κάνουν οι υπεύθυνοι του Κτηματολόγιου να «μαζευτούν».

Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, το παραχωρητήριό τους είναι άχρηστο και εξ αυτού του λόγου και τυχόν έκδοση άδειας στο όνομα της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ θα βαρύνεται με επιπλέον αδικήματα.»
Έχουμε από την πρώτη στιγμή σημειώσει το λάθος της πρόσληψης του Ανδριόπουλου ως συντονιστή του έργου. Ο Ανδριόπουλος ΔΕΝ ξέρει να κάνει τίποτα άλλο παρά ότι έκανε στην περίπτωση του «Καραϊσκάκη» και του ΑΕΛ FC ARENA. Ενδεικτικές της ασχετοσύνης του είναι οι δηλώσεις του σχετικά με νόμους της δεκαετίας του ’30 για τους οποίους δεν είχε ξανακούσει και δεν γνωρίζει αν είναι σε ισχύ. Όπως γίνεται κατανοητό μια τέτοια κίνηση από πλευράς των ανθρώπων της Α.Ε.Κ. οι οποίοι κατά τα φαινόμενα «άγουν και φέρουν» του «πρόθυμους ΣΥΡΙΖΑίους» αποτελεί ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. ΟΣΟΙ ΔΕ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΑ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΘΥΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ (ΑΝ ΦΤΙΑΧΤΕΙ) Ή ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ.

Πιθανόν πολλούς απ’ όσους θα διαβάσετε τη συγκεκριμένη αποκάλυψη να μη σας νοιάζει αυτή η κίνηση, γιατί το μόνο που θέλετε είναι ένα καινούριο γήπεδο και ας το φτιάξει και ας το εκμεταλλεύεται οποιοσδήποτε. Στην ουσία, όμως, η αντίδραση (ή η μη αντίδραση) σ’ αυτή την αποκάλυψη θα δείξει τον βαθμό γαυροποίησης της Α.Ε.Κ. και των οπαδών της. Είναι λογικό πολλοί από εσάς να είστε λόγω των όσων έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια απογοητευμένοι και να ψάχνετε λίγη χαρά και αισιοδοξία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δικαιούστε να εθελοτυφλείτε. Σας είναι ευκολότερο να θυμώσετε μ’ όσους αποκαλύπτουν όλα αυτά τα «τέρατα» παρά μ’ αυτούς που τα μηχανεύονται και τα κάνουν, αναγνωρίζοντας τους το «δικαίωμα» να κάνουν ότι θέλουν. Να θυμάστε, όμως, ότι τα «όπλα» σ’ όσους θα ήθελαν να σταματήσουν το γήπεδο τα δίνει το επιτελείο του Μελισσανίδη και όχι τα γραφόμενα σχετικά με την υπόθεση του γηπέδου. Έχετε υπόψη σας ότι αν και αυτή την φορά το «κάνετε γαργάρα» αυτό θα σημαίνει ότι θα έχετε για πάντα χάσει κάθε ίχνος περηφάνειας. Και μετά να σας δώ πως θα υποστηρίζετε ότι «Είναι διαφορετικό να είσαι Α.Ε.Κ.» και άλλα παρόμοια.

Κλείνοντας το παρόν κείμενο σας οφείλουμε μια «εξήγηση» του γιατί επιμένουμε η Οικοδομική Άδεια να είναι στ’ όνομα της Ερασιτεχνικής. Γιατί αν είναι στ’ όνομα της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.», τότε θα είναι και ιδιοκτησιακό (περιουσιακό) της στοιχείο και αυτός που την ελέγχει θα είναι σε θέση να πουλήσει την εταιρεία μαζί με το γήπεδο (όπως ο Κόκκαλης) και να την «κάνει». Αυτό κανείς ΔΕΝ έχει το δικαίωμα να το κάνει γιατί την Α.Ε.Κ. ΔΕΝ την κληρονόμησαν από τους μπαμπάδες τους. Όπως άλλωστε είπε και ο Μελισσανίδης στην Γ.Σ. «το γήπεδο θ’ ανήκει στο κόσμο της Α.Ε.Κ.». Προσοχή, όχι στην ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ («ΜΑΝΑ Α.Ε.Κ.»), αλλά στον «κόσμο της Α.Ε.Κ.» σαν να λέμε στους μετόχους της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» (οι οποίοι πλέον είναι περισσότεροι από τα μέλη της Ερασιτεχνικής). Η «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» είναι Α.Ε. και οι Ανώνυμες Εταιρείες πωλούνται με όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Κατανοητό;

Υ.Γ.1. Παρά την διαγραφή των «9» όπως προκύπτει και από αυτή την νεότερη ανάρτηση αυτοί που ΔΕΝ θέλουν κανενός είδους γήπεδο στην Ν. Φιλαδέλφεια συνεχίζουν να κάνουν τις κινήσεις τους. Γιατί δεν τους κάνετε μέλη στο Σωματείο και μετά να τους διαγράψετε σε μια πανηγυρική Γ.Σ. με περισσότερο κόσμο από την τελευταία. Βέβαια τώρα θα σας είναι ακόμη δυσκολότερο να μαζέψετε ακόμη και τους ίδιους, πόσο μάλλον περισσότερους.

Υ.Γ.2. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα ΔΕΝ φιλοδοξούσε να γίνει μια ακόμη που ασχολείται με το ρεπορτάζ της Α.Ε.Κ. Μόνη της φιλοδοξία ήταν να σας αποκαλύψει αυτά που όλα τα υπόλοιπα Μ.Μ.Ε. (μ’ εξαίρεση κανα-δύο) ΔΕΝ τολμούσαν ούτε να περιγράψουν. Συνεπώς, η ύπαρξη της συγκεκριμένης ιστοσελίδας έχει και χρονικό ορίζοντα ο οποίος πλησιάζει. Σε λίγο καιρό θα σας αφήσουμε ήσυχους να τσαλαβουτάτε στην λίμνη που έγινε βούρκος και να ερίζετε για μερίδια και επισκεψιμότητα. Αυτά δεν μας ένοιαζαν από την αρχή γι’ αυτό και ΔΕΝ μπήκε ποτέ ένα διαφημιστικό banner στοιχηματικής εταιρείας. Στο διάστημα που απομένει (περίπου 2 μήνες) θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε (αν και πλέον θα πρέπει να έχετε γίνει «ξεφτέρια»).
Αυτά…

19 Ιούλη 2017
παρατηρητής 1.
πηγή: aek-watch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου