.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Παράνομο συμβόλαιο – παράνομη μεταγραφή: Εγκλήματα κατ’ εξακολούθηση για να δοθεί η διάτρητη άδεια στον Μελισσανίδη


Πριν από δυο βδομάδες, στις 19 Ιούλη, ιστοσελίδα αεκτζίδικων αισθημάτων με τον τίτλο δημοσιεύματός της ρωτούσε τη διοίκηση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ: «Πάτε να καταργήσετε την ιδιοκτησία του οικοπέδου; (Σας πάει να προδώσετε τους ιδρυτές του Σωματείου;)» (https://aekwatch.gr/κείμενα-παρατηρητηρίου/item/1258-πάτε-να-καταργήσετε-την-ιδιοκτησία-του-οικοπέδου).

Αφορμή για το συγκεκριμένο δημοσίευμα στάθηκε δική μας αποκάλυψη σχετικά με τις προσπάθειες που γίνονταν παρασκηνιακά ώστε να αλλάξει η κτηματολογική εγγραφή και να εμφανίζεται ολόκληρη η έκταση των 29 περίπου στρεμμάτων ως ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου, προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια από πλευράς κτηματολογικής εγγραφής για την έκδοση της άδειας. Επρεπε η έκταση ή να εμφανίζεται ολόκληρη ως ιδιοκτησία της ΑΕΚ (το προσπάθησε ο Αλεξίου, αλλά δεν κατέστη δυνατόν, γιατί η χρήση μιας έκτασης δεν εγγράφεται στο Κτηματολόγιο) ή να εμφανίζεται ολόκληρη ως ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου (πράγμα αδύνατον, γιατί τα 26,6 στρέμματα από αυτή την έκταση ήταν καταγεγραμμένα ως ιδιοκτησία της ΑΕΚ εδώ και πολλές δεκαετίες).


Τα πράγματα στο Κτηματολόγιο δεν άλλαξαν, όμως αυτό δεν πτόησε το «σύστημα Μελισσανίδη». Συμπεριφερόμενο σαν να έχει να κάνει με περιοχή της Υποσαχάριας Αφρικής ελεγχόμενη από φυλάρχους, προχώρησε σε τερατώδεις παρανομίες, χάρη στην αμέριστη συμπαράσταση που του προσέφερε η συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων και χρησιμοποιώντας δημόσιους υπάλληλους και θεσμικούς παράγοντες σε ρόλους «χρήσιμων ηλιθίων».

Αν ολόκληρη η έκταση εγγραφόταν στο Κτηματολόγιο ως ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου, τότε η Διοίκηση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ θα απεμπολούσε τα δικαιώματα του σωματείου επί της έκτασης των 26,621 στρεμμάτων, που της παραχώρησε το Δημόσιο το 1934, προκειμένου να τη χρησιμοποιεί για την άθληση των αθλητών της, των παιδιών των προσφύγων.
Γι’ αυτό ακριβώς προειδοποιούσε το aek-watch, του οποίου «χτύπησαν τα λαμπάκια» όταν είδε το δικό μας αποκαλυπτικό δημοσίευμα για τις παρασκηνιακές κινήσεις που γίνονταν στο Κτηματολόγιο (οι οποίες, πάντως, μέχρι στιγμής δεν ευδοδώθηκαν, με αποτέλεσμα η άδεια να εκδοθεί με κτηματολογική… ατασθαλία – ένας επιπλέον παράγοντας που την καθιστά άκυρη).

Πάντως, η -από πλευράς Αλεξίου και Σίας- πρόθεση για την απεμπόληση των δικαιωμάτων της ΑΕΚ επί του οικοπέδου που της παραχωρήθηκε το 1934, είχε φανεί καθαρά από την παράνομη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ΑΕΚ και «Δικέφαλος 1924 ΑΕ». Στο προοίμιο αυτής της σύμβασης (ολόκληρη μπορείτε να τη δείτε εδώ) διαβάζουμε: «Το Σωματείο έχει κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση έκταση συνολικού εμβαδού 29.121 τμ περίπου, η οποία βρίσκεται στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας και εμφαίνεται στο σχετικό τοπογραφικό διάγραμμα, το οποίο συνοδεύει το άρθρο 42 του Ν. 4277/2014 (…) Η παραπάνω έκταση παραχωρήθηκε στο σωματείο για την εκπλήρωση του καταστατικού του σκοπού και την ανέγερση στην παραπάνω έκταση του Κέντρου Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού με την επωνυμία “Αγία Σοφία – Νέα Φιλαδέλφεια“, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 1 του άρθρου 42 του Ν. 4277/2014».

Ηδη, λοιπόν, από τις 3 Φλεβάρη του 2015, που φέρεται να έχει υπογραφεί αυτή η σύμβαση παραχώρησης, η διοίκηση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ είχε σβήσει από τον χάρτη το παραχωρητήριο του 1934 και τα δικαιώματα που απορρέουν απ’ αυτό για την ΑΕΚ επί του οικοπέδου των 26,6 στρεμμάτων, και αναφερόταν σε μια έκταση 29,12 στρεμμάτων, σαν αυτή η έκταση να είχε παραχωρηθεί για πρώτη φορά στην ΑΕΚ το 2014, με τον κακόφημο νόμο 4277.

Αυτό το συμφωνητικό, βέβαια, ήταν κυριολεκτικά ένα «κωλόχαρτο», και από την άποψη του περιεχομένου του και από την άποψη της διαδικασίας υπογραφής του. Δεν έχει καμιά νόμιμη υπόσταση και δεν μπορεί να παραγαγάγει κανένα νόμιμο αποτέλεσμα. Το οικόπεδο που παραχωρήθηκε στην ΑΕΚ είναι «πράγμα εκτός συναλλαγής» και δεν μπορεί να παραχωρηθεί σε κανέναν τρίτο, πολλώ δε μάλλον σε μια κερδοσκοπική ανώνυμη εταιρία. Κι αφού η παραχώρηση απαγορεύεται, δεν επιτρέπεται να γίνει σύμβαση, κι αν γίνει, είναι άκυρη σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα. Επιπλέον, η σύμβαση δεν έχει υπογραφεί ενώπιον συμβολαιογράφου, ούτε έχει μεταγραφεί στο υποθηκοφυλακείο (όπως επιβάλλεται, λόγω της διάρκειάς της).

Γι’ αυτό, άλλωστε, αυτή η σύμβαση δεν έγινε αποδεκτή από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, που στο τέλος –υπό το βάρος των ασφυκτικών πιέσεων του κυβερνητικού διδύμου Φλαμπουράρη-Σταθάκη- κατέληξαν να εκδώσουν τη διάτρητη –και κατάπτυστη- άδεια εμφανίζοντας ως συγκύριους του έργου την Ερασιτεχνική ΑΕΚ και την εταιρία του Μελισσανίδη (διαβάστε σχετικά εδώ).

Ομως, μια βδομάδα πριν τη διατύπωση του αγωνιώδους ερωτήματος από το aek-watch, ο Αλεξίου (πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ) είχε ήδη διαπράξει –με επίσημο τρόπο αυτή τη φορά- το έγκλημα (σε βαθμό κακουργήματος) της απεμπόλησης του βασικού περιουσιακού στοιχείου του σωματείου, του οικοπέδου που είχε παραχωρηθεί στην ΑΕΚ το 1934, είχε μεταγραφεί το 1947 στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών και στο Κτηματολόγιο εμφανίζεται ακόμα ως ιδιοκτησία της ΑΕΚ σε ποσοστό 100/100.

Οπως φαίνεται από το υπ’ αριθμ. 8165/2017 συμβόλαιο της συμβολαιογράφου Αθηνών Ευφροσύνης Σιμοπούλου-Κορωναίου, το οποίο έχουμε στα χέρια μας (δείτε το εδώ), στις 13 Ιούλη του 2017 εμφανίστηκε ενώπιόν της ο Αλέξανδρος Αλεξίου, ως εκπρόσωπος του αθλητικού σωματείου ΑΕΚ, προκειμένου να ζητήσει τη σύνταξη Πράξης Προσδιορισμού των θέσεων στάθμευσης του γηπέδου. Ο Αλεξίου δηλώνει (και η συμβολαιογράφος αποδέχεται) ότι δυνάμει της υπουργικής απόφασης του 1934, σε συνδυασμό με το νόμο 4277/2014, στην ΑΕΚ παραχωρήθηκε κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση έκταση 29.121 τμ.

Αναφέρει το συμβόλαιο: «Το ως άνω ενιαίο οικόπεδο επιφανείας μέτρων τετραγωνικών είκοσι εννέα χιλιάδων εκατόν είκοσι ενός και 0,61 (29.121,61) ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου έχει καταχωρηθεί στους προσωρινούς κτηματολογικούς πίνακες και διαγράμματα του Γραφείου Κτηματογράφησης ΟΤΑ Νέας Φιλαδέλφειας με ΚΑΕΚ 051051001001 και 051051001003. Οτι το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ως ιδιοκτήτης του προπεριγραφομένου οικοπέδου (…) παραχώρησε το ως άνω ακίνητο κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση στο ως άνω σωματείο…».

Ο Αλεξίου «πούλησε» το οικόπεδο των περίπου 26,6 στρεμμάτων που έχει παραχωρηθεί στην ΑΕΚ το 1932. Από ιδιοκτησία της ΑΕΚ, όπως είναι μεταγεγραμμένο στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών το 1947 και όπως εμφανίζεται στο Κτηματολόγιο, το μετέτρεψε σε ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου! Αυτό συνιστά το αδίκημα της απιστίας, σε βαθμό κακουργήματος (συνηθισμένος είναι, βρίσκεται ήδη υπό κατηγορία για το ίδιο αδίκημα, για άλλη ζημιά που προκάλεσε στην ΑΕΚ).

- Η συμβολαιογράφος Σιμοπούλου-Κορωναίου, όμως, πώς συνέταξε αυτό το συμβόλαιο; Επικαλείται την υπουργική απόφαση του 1934. Σ’ αυτήν αναφέρεται ότι η έκταση των 26,6 στρ. παραχωρείται στην ΑΕΚ (δεν αναφέρεται παραχώρηση για χρήση, διοίκηση και διαχείριση). Εξάλλου, η συγκεκριμένη έκταση μεταγράφηκε το 1947 στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών. Η συμβολαιογράφος Σιμοπούλου-Κορωναίου γνωρίζει ασφαλώς ότι η χρήση δεν μεταγράφεται στο Υποθηκοφυλακείο (μόνον η κυριότητα μεταγράφεται). Δεν αναρωτήθηκε, άραγε, πώς είναι δυνατόν η μεν έκταση των 26,6 στρ. να έχει μεταγραφεί (άρα δεν παραχωρήθηκε κατά χρήση, αλλά κατά κυριότητα), η δε έκταση των 2,9 στρ. (αυτή που αποκόπηκε από το άλασος το 2014) να μην έχει μεταγραφεί, γιατί πράγματι αφορά παραχώρηση κατά χρήση, η οποία δεν μεταγράφεται; Ρητορικό είναι το ερώτημα. Η συμβολαιογράφος ήξερε πολύ καλά τι συμβαίνει, όμως δέχτηκε να κάνει τη «δουλειά» του Αλεξίου.

- Η συμβολαιογράφος Σιμοπούλου-Κορωναίου βαφτίζει ενιαίο το οικόπεδο και ταυτόχρονα αναφέρεται σε δυο ΚΑΕΚ (αριθμοί καταχώρησης στο Κτηματολόγιο). Εγινε άραγε καμιά πράξη συνένωσης των δύο οικοπέδων και μιλά για ενιαίο οικόπεδο; Αλλά κι αν ακόμα δεχτούμε (για τις ανάγκες της συζήτησης), ότι δέχτηκε ως πράξη συνένωσης τη σχετική αναφορά του Ν. 4277/2014, δεν μπορεί να μην είδε ότι ο μεν ένας ΚΑΕΚ (051051001001) αναφέρεται σε έκταση εμβαδού 26,6 στρεμμάτων ιδιοκτησίας σε ποσοστό 100% του αθλητικού σωματείου ΑΕΚ, ο δε άλλος ΚΑΕΚ (051051001003) αναφέρεται σε έκταση εμβαδού 2,9 στρεμμάτων ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου σε ποσοστό 100%. Πώς λοιπόν «συνενώνει» τις δυό αυτές εκτάσεις σε μία και τις βαφτίζει ενιαία έκταση ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου;

Είναι προφανές ότι η συμβολαιογράφος Σιμοπούλου-Κορωναίου συνέπραξε εν πλήρει συνειδήσει στην παρανομία. Και το βέβαιο είναι πως οι εισαγγελείς δεν πρόκειται να πλήξουν, με τόσες παρανομίες που έχουν γίνει για να εκδοθεί αυτή η διάτρητη άδεια.

- Το συμβόλαιο της Σιμοπούλου-Κορωναίου μεταγράφηκε στις 14 Ιούλη στο Υποθηκοφυλακείο Νέας Φιλαδέλφειας και καταχωρήθηκε την ίδια μέρα στο Γενικό Βιβλίο Εκθέσεων 42 με αριθμό 940. Ετσι, έχουμε μια Πράξη Προσδιορισμού Θέσεων Στάθμευσης, που αφορούν ακίνητο που θα κτιστεί σε έκταση 29,1 περίπου στρεμμάτων, η οποία εμφανίζεται ως ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου, και την ίδια στιγμή το μεγαλύτερο τμήμα αυτής της έκτασης, τα 26,6 στρέμματα, είναι ήδη μεταγεγραμμένα (από το 1947 παρακαλώ), στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών ως ιδιοκτησία του αθλητικού σωματείου ΑΕΚ, χωρίς ποτέ αυτή η ιδιοκτησία να έχει αμφισβητηθεί ή μεταβληθεί έκτοτε.

Γιατί άραγε δεν έλεγξε ο υποθηκοφύλακας Νέας Φιλαδέλφειας, Ευάγγελος Αποστολόπουλος, το συμβόλαιο που του πήγαν, αλλά το μετέγραψε ασμένως; Μολονότι για τόσο σοβαρές υποθέσεις το τεκμήριο της άγνοιας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό (πρέπει να ελεγχθεί ο πιθανός δόλος), τώρα που ο υποθηκοφύλακας Νέας Φιλαδέλφειας έχει πληροφορηθεί τα καθέκαστα, προτίθεται να ακυρώσει τη μεταγραφή του παράνομου συμβολαίου;

Από την ίδια μέρα που εκδόθηκε η διάτρητη άδεια για το «γήπεδο Μελισσανίδη» σημειώσαμε πως αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα σωρείας παρανομιών. Η ΔΑΟΚΑ έχει τυλίξει όλο το υλικό βάσει του οποίου εκδόθηκε η άδεια σε φιλντισένια ερμάρια, που δεν ανοίγουν για κανέναν, αν δεν έχει «έννομο συμφέρον». Αν, δηλαδή, δεν είναι απεσταλμένος του Φλαμπουράρη ή του Μελισσανίδη. Φυσικά, κάποια στιγμή θ’ ανοίξουν τα φιλντισένια ερμάρια, όμως προς το παρόν εμποδίζουν τη δημοσιογραφική έρευνα και την αντικειμενική και πλήρη ενημέρωση του ελληνικού λαού.

Η δική μας έρευνα μόλις ξεκίνησε και χωρίς καμιά ιδιαίτερη δυσκολία -παρά τα φιλντισένια ερμάρια στα οποία έκλεισε την άδεια η ΔΑΟΚΑ- αρχίζει και ξετυλίγει το βρόμικο κουβάρι αυτού του σκανδάλου. Κουρέλιασαν κάθε πτυχή της ισχύουσας, της αστικής νομιμότητας, προκειμένου να δώσουν στον εκλεκτό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καπιταλιστή την οικοδομική άδεια.

Σιγά-σιγά θ’ αρχίσουμε να απλώνουμε τον… τραχανά των παρανομιών. Για παράδειγμα, σε επόμενο σημείωμα θα σας πούμε για τα «τρελά» της κτηματολογικής καταγραφής των επίμαχων εκτάσεων. Μείνετε συντονισμένοι…

πηγή: eksegersi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου