.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Έχει μια αληθινή εμμονή ο δήμαρχος…

"Αναδημοσιεύσεις από τον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας" http://www.kosmosnf.gr


Η εμμονή αυτή λέγεται τοπικός τύπος· αλήθεια, τι ζητά απ’ αυτόν ο δήμαρχος; Το μόνο που μπορεί να ζητά είναι να μη γράφει ψέματα, κι όταν αυτό συμβαίνει να επανορθώνει.

Κατά τ’ άλλα δεν μπορεί να υπαγορεύει στον τοπικό τύπο τι θα γράφει και τι όχι· επί τούτου κρίνεται ο τοπικός τύπος από τους αναγνώστες του, το ενδιαφέρον των οποίων δεν περιορίζεται βεβαίως μόνο στα δημοτικά ζητήματα.

Επί των δημοτικών ζητημάτων την κύρια ευθύνη ενημέρωσης των δημοτών έχει η δημοτική αρχή, κάτι που η παρούσα δημοτική αρχή δε φαίνεται να έχει αντιληφθεί στα τρία χρόνια που διοικεί το δήμο – η Δημοτική Ενημέρωση δε τη συγκίνησε ούτε τη συγκινεί (παρά την υπόδειξή μας), επέλεξε το δρόμο της παραδημοτικής «ενημέρωσης» και χρεώνει τον τοπικό τύπο ως και για την απουσία των δημοτών από το δημοτικό απολογισμό του δημάρχου (!).


Η δημοτική αρχή Βασιλόπουλου δεν ανέπτυξε ισχυρό δεσμό με τους δημότες, παρά που επί των ημερών της βιώνουμε, συν τοις άλλοις, δύο σημαντικά πράγματα: την εποχή Φούχτελ, που καταβυθίζει την τοπική αυτοδιοίκηση έτσι έστω όπως τη γνωρίζαμε, και τα επιχειρηματικά συμφέροντα με το μανδύα της ΑΕΚ «να θύουν και να απολύουν» στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Την ευθύνη γι’ αυτό την έχει η ίδια· δεν είναι τίμιο να θέλει να τη μετακυλήσει σε άλλους ώμους…

Κώστας Π. Παντελόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου