.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή: Πρόταση ψηφίσματος για Ηριάννα και Περικλή, που καταθέσαμε στο περιφερειακό συμβούλιο στις 20/7

Στη συνεδρίαση της 20ης Ιούλη 2017, καταθέσαμε την παρακάτω πρόταση ψηφίσματος σχετικά με την απόρριψη της αναστολής εκτέλεσης της ποινής της Ηριάννας ΒΛ και του Περικλή Μ., και ζητήσαμε να συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης και να υιοθετηθεί από το περιφερειακό συμβούλιο.   Η παράταξη της Ρένας Δούρου, αρνήθηκε να θέσει προς συζήτηση και ψήφιση την πρότασή μας αυτή

Κύριε Πρόεδρε
Καταθέτουμε ψήφισμα σχετικά  με την πρόσφατη απόρριψη της αναστολής εκτέλεσης της ποινής της Ηριάννας ΒΛ και του Περικλή Μ., το οποίο ζητάμε να συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης στο σημερινό περιφερειακό συμβούλιο της 20ης Ιούλη 2017, και να υιοθετηθεί από το περιφερειακό συμβούλιο .
Η απόρριψη αναστολής εκτέλεσης ποινής της Ηριάννας Β. Λ. και του Περικλή Μ. αποτελεί τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι προκαλώντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα κάθε πολίτη. Μετά από σειρά σαθρών δικαστικών αποφάσεων σε βάρος αθώων ανθρώπων, η δικαστική εξουσία επιχειρεί να μετρήσει ένα πολύ σοβαρό βήμα στην ποινικοποίηση της ριζοσπαστικής κοινωνικής δράσης, ενώ στην περίπτωση της Ηριάννας πλέον, ποινικοποιούνται και οι κοινωνικές προσωπικές σχέσεις. Η απονομή δικαιοσύνης, από διαδικασία που στηρίζεται σε αποδείξεις, έχει καταντήσει “δικαιοσύνη” ενδείξεων ή και υποδείξεων, πάντα φυσικά με πολιτικό πρόσημο.

Την ίδια στιγμή, η ίδια δικαστική εξουσία αποφυλακίζει  τους υπόδικους φασίστες της Χ.Α. ή τους ρίχνει στα «μαλακά», στέλνοντας σαφές μήνυμα: Οι φτωχοί και οι αγωνιζόμενοι «μέσα» – οι πλούσιοι, οι καταπιεστές και τα μαντρόσκυλα τους «έξω».
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έχει σοβαρές ευθύνες για αυτή την κατάσταση, γιατί ως αξιωματική αντιπολίτευση ψήφισε στη βουλή το άρθρο 187Α και στη συνέχεια ως κυβέρνηση έχει αφήσει άθικτη όλη την «αντιτρομοκρατική νομοθεσία» και ειδικότερα τον ειδικό τρομονόμο 187Α του ΠΚ με βάση τον οποίο τιμωρούνται με κάθειρξη τρομοκρατικές πράξεις ή «επιδιώξεις» προκειμένου να μπορεί να εφαρμόζεται η πολιτική των μνημονίων, της φτώχειας των πολέμων και της εξαθλίωσης, η πολιτική της Ε.Ε. και του κεφαλαίου. 
Η υπόθεση της Ηριάννας αποκτά τεράστια πολιτική και ηθική σημασία.
Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στην Ηριάννα και τον Περικλή και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή τους
Ζητάμε την κατάργηση όλων των τρομονόμων. 
Με εκτίμηση
Νίκος Αδαμόπουλος
Εκ μέρους της ΑΑΑ
20/7/2017
πηγή: anticapitalist-attiki.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου