.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Πετάει ο Χάγκα;



24-1-14 

"Τρελαίνει τον κόσμο της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης με την ιδέα του - Έπιασαν δουλειά τα μηχανήματα"

Έχουν περάσει 3,5 χρόνια από τότε που εξαγγέλθηκε το πρόγραμμα για το μεγάλωμα και την εκπαίδευση αετού, (αναλυτικότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ), που θα έκανε αντίστοιχο σόου με εκείνου της Μπενφίκα που δε μας έδωσαν δανεικό, όπως σειρά ποδοσφαιριστών που δεν ήθελαν οι ομάδες στις οποίες ανήκουν.  

Τώρα που σχεδιάζουν σόου με αγιασμό και διάφορες ατραξιόν, θυμήθηκαν πως ούτε με αυτό έχουν κάνει οτιδήποτε. Και όπως όλα επιχειρούνται αρπακολατζίδικα, σκέφτηκαν να ζητήσουν δάνειο τον αετό για να ονειρευτούν απλώς οι οπαδοί, κι οι διοικούντες να «αγοράσουν» κι άλλο χρόνο.  


Το πρόγραμμα με τον αετό δε προχώρησε, όχι γιατί διαπίστωσαν πως δε θα ήταν σωστό να ταπεινώσεις και σκλαβώσεις ένα ζώο που αποτελεί κατεξοχήν σύμβολο ελευθερίας και δύναμης, δίνοντας του χαρακτηριστικά αιχμάλωτου άγριου ζώου που δίνει παράσταση σε τσίρκο. Γιατί αυτό γίνεται και με τον αετό της πορτογαλικής ομάδας, ο οποίος ζει στη σκλαβιά για να κάνει μερικά βολ πλανέ πριν επιστρέψει στην αγκαλιά του εκπαιδευτή του για να φάει την αμοιβή του.

Δε προχώρησε γιατί τίποτα στη πραγματικότητα δε προχώρησε. Δε χρειαζόταν νομοθετική ρύθμιση, πλειοψηφία στη βουλή, πολλά λεφτά, γραφειοκρατία, διαβουλεύσεις κι εγκρίσεις από την οικογένεια του αετού, το δήμο, τη περιφέρεια κλπ.  

Ας μη κάνει όμως σε κανένα εντύπωση αν κάποια στιγμή ακούσουμε, πως ο Βασιλόπουλος δεν έδωσε άδεια πτήσης στον αετό, ή ότι ο Λιόντος άσκησε πιέσεις, απειλές και εκβιασμούς στους γονείς του αετόπουλου κι εκείνοι φοβήθηκαν και δε το παραχωρούν στο Μελισσανίδη, ή ακόμη πως άνθρωποι από την οικογένεια της ΑΕΚ δε το θέλουν στο γήπεδο. Για λαϊκή κατανάλωση ήταν και τίποτα περισσότερο.

Πέταξε σε πρωτοσέλιδα κάποια στιγμή, έθρεψε τη φαντασία και τον ενθουσιασμό των οπαδών, πίστεψαν, αγόρασαν διαρκείας, έκαναν και κάνουν υπομονή. Αφού δεν υπάρχει λοιπόν αετός, σκέφτηκαν να παρουσιάσουν αυτόν της πορτογαλικής ομάδας. Έτσι κι αλλιώς ώσπου να γίνει γήπεδο, αν ποτέ υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο, είναι πιο πιθανό το πτηνό να έχει πεθάνει από βαρεμάρα ή βαθιά γηρατειά…  Γιατί σκεφτείτε να είχαν έτοιμο το αετόπουλο, και να το κράταγαν μέχρι να γίνει το γήπεδο. Θα είχε γίνει υπέρβαρο σα τον Αλμέιδα και θα έκανε πηδηματάκια επιτόπου αντί να πετάξει. Πιο πιθανό πάντως είναι να πετάξουν χάρτινο αετό, παρά αληθινό…

Εν κατακλείδι, όταν βλέπει κανείς τέτοια επικοινωνιακά κόλπα, να περιμένει η βαλίτσα να πάει μακριά. Είναι απαραίτητα για περιπτώσεις που η πραγματικότητα είναι πολύ φτωχή και επιβάλλεται να τραφεί η φαντασία…

Η παροιμία που λέει «με το νου πλουταίνει η κόρη, με τον ύπνο η ακαμάτρα», δεν έχει βγει τυχαία.

4 σχόλια:

  1. Το γαρ πολυ της θλιψεως γεννα παραφροσυνη ..... Ασχολησου ρε μπαρμπα με τον Λενιν τον Σταλιν και την Σοβιετια και ασε ολα τα αλλα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πετανε οι φαπες? πετανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ωρα περναει και ο Καμπουρης δεν μιλαει ..... Βγες απο το λαγουμι σου και πες κατι !!!! Ο δημαρχακος σου περιμενει κατι για να τονωθει κι εμεις για να σπασουμε πλακα μαζι σου !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βγήκε η άδεια! Πίπα κώλο ... Στη Φιλαδέλφεια θα σας γαμήσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή