.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο, 8 Ιουλίου 2017

Πανηγυρικά αθώος ο Τάσος Θεοφίλου!


Πανηγυρικά αθώος κηρύχθηκε πριν από λίγη ώρα ο Τάσος Θεοφίλου από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με πλειοψηφία 3-2.

Συνθήματα όπως «Το πάθος για τη λευτεριά, είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά» δονούσαν την αίθουσα του δικαστηρίου μετά την εκφώνηση της αθωωτικής απόφασης για τον νεαρό αναρχικό που παρέμεινε 5 χρόνια άδικα στη φυλακή.

Πριν από μερικά λεπτά, εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου από τους συνηγόρους υπεράσπισης, Κώστα Παπαδάκη, Άννυ Παπαρούσσου και Σπύρο Φυτράκη:Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Η σημερινή πανηγυρική αθώωση του Τάσου Θεοφίλου από το Α΄ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών αποτελεί θριαμβευτική νίκη μέσα σε μία γκρίζα πολιτική συγκυρία που απαλλάσσει συστηματικά τους κατασταλτικούς μηχανισμούς από κάθε αναστολή να αυθαιρετούν και να στήνουν σκευωρίες.

Ταυτόχρονα είναι μία ιστορική νίκη του νομικού πολιτισμού, που κατακτήθηκε με αιώνες λαϊκών αγώνων και όχι από την καλωσύνη οποιασδήποτε εξουσίας, διότι απέτρεψε την επιδιωκόμενη μετατροπή του ποινικού δικαίου από δίκαιο αποδείξεων σε δίκαιο ενδείξεων και κυρίως «δίκαιο» υποδείξεων. 

Αξίζουν συγχαρητήρια στα μέλη της πλειοψηφίας του δικαστηρίου διότι αντιστάθηκαν στις πιέσεις των μηχανισμών, που δεν σταμάτησαν ούτε την τελευταία στιγμή, και απέδειξαν ότι υπάρχουν ακόμα δικαστές που δεν ασκούν απλά εξουσία, αλλά απονέμουν δικαιοσύνη και σαν τέτοιες θα μείνουν στην ιστορία.

Θερμούς χαιρετισμούς στο αγωνιζόμενο κίνημα, που μαζί με τους συνήγορους υπεράσπισης δώσαμε μέσα και έξω από τα δικαστήρια τη μάχη για να σπάσει το φράγμα της σιωπής και να απλωθεί με επιτυχία το κύμα συμπαράστασης, πολύ ευρύτερα από τα όρια του αναρχικού χώρου και να νικήσει τους μηχανισμούς.

Μετά από πέντε χρόνια άδικης φυλάκισης ο Τάσος βγαίνει σήμερα. Με το βλέμμα σε κάθε διωκόμενο αγωνιστή, ο αγώνας συνεχίζεται.

Αθήνα, 7/7/2017

Οι συνήγοροι υπεράσπισης

Κώστας Παπαδάκης
Αννυ Παπαρούσσου
Σπύρος Φυτράκης

πηγή: pandiera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου