.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Πλοίο με φασίστες βγαίνει στη Μεσόγειο να να πνίξει μετανάστες

Ένα πανευρωπαικό δίκτυο ισλαμόφοβων φασιστών, που λέγονται Generation Identity, έκαναν την εμφάνιση τους στη Σικελία και μ' ενα σκάφος πήγαν να μπλοκάρουν το διασωστικό καράβι "Aquarius" καθώς έφευγε από το λιμάνι της Κατάνιας. Οι ίδιοι τυποι έκαναν fundraising και μάζεψαν 80.000 ευρώ για να οργανώσουν δικό τους πλοίο που θα παρεμποδίζει τις διασώσεις μεταναστών. 80.000 ευρώ για να εξασφαλίσουν τον μαζικό θάνατο μεταναστών. Το πλοίο τους σάλπαρε πριν 3 μέρες από το Τζιμπουτί και κατευθύνεται προς την ζώνη διάσωσης στα ανοιχτά της Λιβύης. Βίντεο 


Ένα πανευρωπαικό δίκτυο ισλαμόφοβων φασιστών, που λέγονται Generation Identity, έκαναν την εμφάνιση τους στη Σικελία και μ' ενα σκάφος πήγαν να μπλοκάρουν το διασωστικό καράβι "Aquarius" καθώς έφευγε από το λιμάνι της Κατάνιας. Παρότι έκαναν τουλάχιστον δύο αδικήματα, παρεμπόδιση πορείας μεγάλου πλοίου και άσκοπη χρήση σωστικών μέσων,  οι λιμενικοί απλά τους σταμάτησαν, έλεγξαν τις ταυτότητες τους και τους άφησαν ελεύθερους.


Οι ίδιοι τυποι έκαναν fundraising και μάζεψαν 80.000 ευρώ για να οργανώσουν δικό τους πλοίο που θα παρεμποδίζει τις διασώσεις μεταναστών.

Το καράβι τους είναι έτοιμο και σάλπαρε πριν 3 μέρες από το Τζιμπουτί.

Στοιχεία πλοίου: Name: Suunta, length: 40 metres, flag: Djibouti, survey vessel.
Άλλαξαν όνομα στο πλοίο και πλέον λέγεται C-Star, σε  κάποια app εμφανίζεται με αυτό το όνομα.

Είναι πρώην ερευνητικό καράβι που όμως χρησιμοποιήθηκε από ιδιωτικές εταιρίες security για μεταφορά όπλων ενάντια στους Σομαλούς πειρατές στον κόλπο του Άντεν.

Επίσημα στη σελίδα τους λένε ότι θα συνεργάζονται και θα ειδοποιούν το λιβυακό λιμενικό ώστε να επαναπροωθούνται όλες οι βάρκες με τους πρόσφυγες πίσω στη Λιβύη.

Το σύμβολό τους είναι το αρχαίο σπαρτιατικό Λ και η βασική τους καμπάνια λέγεται counter-jihad. Στη Γερμανία είναι γνωστοί για πολλές επιθέσεις σε χώρους μεταναστών ενώ ο αρχηγός τους έχει καταδικαστεί για ρατσιστικές επιθέσεις.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια ώρα που η Ιταλία απειλεί ότι θα κλείσει τα λιμάνια της στις διασωστικές ΜΚΟ και δεν θα επιτρέπει στους διασωθέντες μετανάστες να αποβιβαστούν. Παρόλο που οι αφίξεις μεταναστών αυξάνονται ραγδαία, τα πλοία των αρχών έχουν αποτραβηχτεί από την ζώνη διάσωσης στα ανοιχτά της Λιβύης. Το ιταλικό λιμενικό, μετά από ανελέητη πολιτική πίεση που δέχεται στο εσωτερικό της Ιταλίας, σταμάτησε τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην περιοχή και πλέον συνδράμει μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης. Αυτό σημαίνει ότι από τη στιγμή που θα χρειαστεί βοήθεια  χρειάζονται τουλάχιστον 12 ώρες για να φτάσουν. Η Frontex και ο ευρωπαϊκός στόλος, Operation Sophia, επίσης έχουν μειώσει δραστικά τα πλοία τους. Ουσιαστικά οι ΜΚΟ είναι μόνες τους. Η αντιμεταναστευτική υστερία στην Ιταλία χτυπάει κόκκινο και τα μίντια διεξάγουν ολομέτωπο πόλεμο στις διασωστικές ΜΚΟ με ψεύτικες είδησεις, με φωτομοντάζ και πλαστά στοιχεία. Ο ακροδεξιός ρατσιστικός λόγος κυριαρχεί απόλυτα.

Η βασική τους θέση είναι ότι οι ΜΚΟ είναι «pull factor», ότι έλκουνε δηλαδή την μετανάστευση, ότι συνεργαζόνται με τους Λίβυους διακινητές και ότι είναι τα «ταξί για την εισβολή παράνομων μεταναστών» στη χώρα τους. Σε κάθε λιμάνι η αστυνομία κάνει πλέον εξονυχιστικό έλεγχο στα διασωστικά καράβια και προσπαθεί να βρει στοιχεία να τα συνδέσει με τους Λίβυους διακινητές.
Η ποινικοποίηση της διάσωσης στη θάλασσα είναι γεγονός.

Ταυτόχρονα η Ιταλία και η Ε.Ε. χρηματοδοτούν κι εκπαιδεύουν συμμορίες από την Λιβύη για να βυθίζουν βάρκες και να επιστρέφουν όλους τους πρόσφυγες στα ιδιωτικά κέντρα κράτησης της Λιβύης. Όλοι οι μετανάστες που διασώζονται στη θάλασσα έχουν ήδη αποπειραθεί 2-3 φορές να δραπετεύσουν από την κόλαση της Λιβύης. Κάθε φορά το λιβυακό λιμενικό τους γυρνούσε πίσω και τους παρέδιδε σε κάποια από τις χιλιάδες συμμορίες της Λιβύης για να πουληθούν ξανά σαν δούλοι ή να βασανιστούν εκ νέου για απόσπαση χρημάτων από τις οικογένειές τους.

 Η συμφωνία της Μάλτας που υπογράφηκε τον Φεβρουάριο 2017 από τους ηγέτες της Ε.Ε., περιλαμβάνει άφθονη χρηματοδότηση (200 εκατομμύρια ευρώ)  και τεχνικό εξοπλισμό στις 40 λιβυακές πολιτοφυλακές της Τρίπολης για το μπλοκάρισμα της μετανάστευσης. Ήδη οι Λίβυοι πήραν 4 καινούρια σκάφη καταδίωξης από την Ιταλία για να στήσουν το λεγόμενο «λιβυακό λιμενικό». Επιπλέον, σύμφωνα με τις επίσημες πηγές, 90 Λίβυοι λιμενικοί εκπαιδεύτηκαν από την Ε.Ε. με βασικό καθήκον να αναχαιτίζουν τις βάρκες με τους πρόσφυγες και να τους επιστρέφουν στην κόλαση των λιβυακών στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Βίντεο φασιστών από τη δράση τους ενάντια στο διασωστικό Αquarius
https://twitter.com/ajplus/status/872450838156804096

Βίντεο από το πλοίο τους που αναχώρησε πριν λίγες μέρες για τη ζώνη διάσωσης.

https://www.facebook.com/GenerationIdentitaire/videos/1205585942883546/?autoplay_reason=all_page_organic_allowed&video_container_type=0&video_creator_product_type=2&app_id=2392950137&live_video_guests=0

πηγή: athens.indymedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου