.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για φιλοξενία προσφύγων στη Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη φιλοξενία προσφύγων στη Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι προσφυγικές περιοχές Ν. Φιλαδέλφεια και Ν. Χαλκηδόνα, αποφάσισαν να παρέχουν φιλοξενία σε ξεριζωμένους και κυνηγημένους από τον πόλεμο ανθρώπους. Σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ,  οικογένειες προσφύγων θα φιλοξενηθούν σε σπίτια και θα τους παρασχεθεί κοινωνική και οικονομική στήριξη. 

Η Ύπατη Αρμοστεία αναλαμβάνει την επιλογή και την μεταφορά των ευάλωτων οικογενειών προσφύγων και την διαρκή εποπτεία, έλεγχο και στήριξη του προγράμματος. Ο Δήμος θα αναλάβει την εύρεση και την επιλογή των σπιτιών, τον εξοπλισμό τους, την πρόσληψη προσωπικού (κοινωνικοί επιστήμονες, διερμηνείς, συνοδοί, επόπτες σπιτιών, διοικητικό προσωπικό), την πληρωμή των λογαριασμών (νερό, ρεύμα, κοινόχρηστα)  και την καθημερινή διαχείριση και την ευθύνη για την  φιλοξενία και την αρμονική συμβίωση των προσφύγων με την τοπική κοινωνία. Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια μέχρι το τέλος του 2017 με δυνατότητα παράτασης του και τον επόμενο χρόνο.

Άμεσα θα υπάρξει πρόσκληση σε ιδιοκτήτες κατοικιών που ενδιαφέρονται να τις ενοικιάσουν στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου και μάλιστα με δυνατότητα προκαταβολής ενοικίων. Ο Δήμος καλεί όλους τους πολίτες και τους συλλογικούς φορείς της πόλης, να συμμετέχουν και να συνδράμουν στην καλύτερη δυνατή υποδοχή και ένταξη των οικογενειών προσφύγων που θα φιλοξενηθούν για ένα διάστημα. 

Η Ν. Φιλαδέλφεια – Ν. Χαλκηδόνα ξέρουν πόση αξία έχει η  αλληλεγγύη γιατί ξέρουν τι σημαίνει να είσαι πρόσφυγας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου