.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Ο πρόεδρος και η Διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας Τουρκίας βρίσκονται υπό κράτηση

ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ 9 ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ


Αγαπητοί φίλοι και αγαπητές φίλες, 

Η Idil Eser, Διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας Τουρκίας συνελήφθη πριν περίπου μια βδομάδα μαζί με 7 γνωστούς υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δύο εκπαιδευτές, κατά τη διάρκεια ενός σεμιναρίου για την ασφάλεια στο διαδίκτυο στην Κωνσταντινούπολη. Δυστυχώς, χθες πληροφορηθήκαμε πως η κράτηση τους παρατείνεται για έως και 7 ακόμα ημέρες.
Η Idil και οι υπόλοιποι δεν έκαναν κάτι κακό. Κάποιοι από αυτούς ανακρίνονται για «συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση»: μία γελοία και αβάσιμη κατηγορία.


Τέτοιου είδους επιθέσεις σε υπερασπιστές/ριες ανθρωπίνων δικαιωμάτων γίνονται όλο και πιο συχνές. Η κυβέρνηση του Τουρκίας συνεχίζει την κατάχρηση της εξουσίας της, κάνοντας σκόπιμα τη χώρα ένα επικίνδυνο μέρος για όσους και όσες ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

H Idil είναι το δεύτερο άτομο από τη Διεθνή Αμνηστία Τουρκίας που συλλαμβάνει η αστυνομία της χώρας τον τελευταίο μήνα. Ο Taner Kilic, Πρόεδρος της Διεθνούς Αμνηστίας Τουρκίας, βρίσκεται ακόμα υπό κράτηση με αβάσιμες κατηγορίες και ανύπαρκτα στοιχεία. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Διεθνούς Αμνηστίας, Πρόεδρος και Διευθύντρια μιας χώρας, συλλαμβάνονται απλά επειδή υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. 


Όπως δήλωσε και ο Γενικός Γραμματέας της οργάνωσης, Salil Shetty: 

«Δεν θα παραμείνουμε αδρανείς καθώς επιφανείς υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ρίχνονται στη φυλακή με ψεύτικες κατηγορίες σε μια ολοφάνερη απόπειρα να εκφοβίσουν εκείνες τις γενναίες κι επικριτικές φωνές στην Τουρκία που αρνήθηκαν να σιγήσουν. Ενώ βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα, θα διαδηλώσουμε γι’ αυτούς. Ενώ είναι φιμωμένοι, θα υψώσουμε τις φωνές μας γι’ αυτούς». 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη στήριξη σας.
Διεθνής Αμνηστία – Ελληνικό Τμήμα 


Ο πρόεδρος και η Διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας Τουρκίας βρίσκονται υπό κράτηση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου