.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

ΠΡΟΣ ΤΑΣΟ ΤΣΑΤΑΛΗ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ (ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΣΟΥΝΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ Α.Ε.Κ. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ)


Το καλύτερο μετά από ένα παιχνίδι ή από μια Γ.Σ. (έστω μια συνέντευξη για το γήπεδο) είναι η ανάλυση/επεξήγηση των όσων έγιναν την προηγούμενη. Έτσι πολλές φορές έχεις αναρωτηθεί -αγαπημένε μου αναγνώστη- αν όντως ήσουν στο γήπεδο και αν είδες τα ίδια με τον «αναλυτή» πράγματα. Το καλύτερο με την Γ.Σ. είναι αυτά που γράφονται εκ των υστέρων. Ως προς αυτό όσοι περιμένατε να σχολιάσουμε τα όσα ειπώθηκαν, δυστυχώς, θα μείνετε με την προσμονή. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΝΑ (ΞΑΝΑ)ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΧΙΛΙΟΠΑΙΓΜΕΝΗ ΚΑΣΕΤΑ. 

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΕΙ Η ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΕΧΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΛΗ/51 ΙΟΥΝΗ 2017.

Ωστόσο τα «γιουσουφάκια» του Κ.Α.Τ. και κάποιοι καταπιεσμένοι οπαδοί ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ «ΝΟΘΑΣ» ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΒΛΩΣΟΥΝ. Άρχισαν να γράφουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πράγματα τα οποία τώρα (αλλά κυρίως στο μέλλον) τους (θα τους) εκθέτουν από ηθικής αλλά και νομικής άποψης. Αν όμως για τον απλό οπαδό και ειδικά για τους κάτω των 40 (που ΔΕΝ έχουν αναμνήσεις της πρώτης περιόδου Μελισσανίδη στην Α.Ε.Κ.) υπάρχει ελαφρυντικό για τους επαγγελματίες γραφιάδες όσα γράφουν απλά αποκαλύπτουν το επίπεδο της αμάθειας (ημιμάθειας) τους.

Αυτό που κάνει τέτοια κείμενα να ξεχωρίσουν είναι όταν ο συντάκτης τους δείχνει να κόπτεται για την «αλήθεια» και την υπεράσπιση της. Όταν εμφανίζεται μεγαλόθυμος να δώσει βήμα ακόμη και στους «εχθρούς της Α.Ε.Κ.». Τότε και πρίν επιχειρήσει (γιατί ΔΕΝ το καταφέρνουν όλοι όσοι το επιχειρούν) να χύσει το δηλητήριο του ξεκινά μετριοπαθώς αναφερόμενος στο γεγονός ότι οι «θιγόμενοι» δεν εμφανίστηκαν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους/την αλήθεια τους/την άποψη τους ενώπιον των πολλών που θα τους έκριναν και θ’ αποφάσιζαν σχετικά μ’ αυτές.

Τέτοιου είδους παιδικά αφελείς (επιπέδου νηπιαγωγείου) απόψεις εξέφρασε και ο Τάσος Τσατάλης στην «ΩΡΑ» την επομένη της Γ.Σ. Ωστόσο οι συγκεκριμένες απόψεις είναι αφ’ ενός προσχηματικές (πρέπει να προηγηθούν πριν επιχειρήσει να χύσει το δηλητήριο του) και αφ’ ετέρου λάθος. Για το πρώτο το μόνο που πρέπει να κάνει κανείς είναι να διαβάσει το κείμενο του. Για το δεύτερο θα προσπαθήσω να του το εξηγήσω (όπως και σε οποιονδήποτε άλλο έχει την ίδια απορία) με τον πλέον απλό τρόπο.

Η Γ.Σ. της 11ης Ιούλη 2017 είχε μεταξύ των θεμάτων της την (επι)κύρωση της απόφασης του Δ.Σ. για την διαγραφή τόσο των «9» όσο και αυτών που οφείλουν συνδρομές άνω των 2 ετών. ΣΤΗΝ Γ.Σ. ΔΕΝ Θ’ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΤΑΝ Η ΤΥΧΗ ΤΩΝ «9». ΑΥΤΗ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ (ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ) ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ.).

ΑΡΑ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ Γ.Σ. ΤΩΝ «9» ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ («ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ» ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΣΑΤΑΛΗΣ) ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ/ΛΟΓΟ.

Τυπικά οι «9» είχαν την ευκαιρία να υπερασπιστούν τον εαυτό τους απολογούμενοι ενώπιον του Δ.Σ. είτε προφορικά είτε γραπτά. Ωστόσο η συγκεκριμένη δυνατότητα ήταν μόνο θεωρητική γιατί ο Αλεξίου και οι συν αυτώ ΔΕΝ τους κάλεσαν σε ειδική για τον λόγο αυτό συνεδρίαση του Δ.Σ. (όπως έγινε τον Μάρτη του 2014) αλλά τους παρέπεμψαν σε «επιτροπή του Δ.Σ.». Χώρια που απολογούμενοι ενώπιον του Δ.Σ. θα ήταν σαν να αναγνώριζαν την εξουσία του∙ κάτι που θα ήταν οξύμωρο αφού όπως έχουν αποδείξει το συγκεκριμένο Δ.Σ. είναι από την εκλογή του (και εξαιτίας του τρόπου εκλογής του) παράνομο και ανυπόσταστο. Συνεπώς, ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ.

Ας υποθέσουμε, για χατίρι του Τάσου, ότι ΔΕΝ υπήρχε ζήτημα νομιμότητας του Δ.Σ. Η κανονική διαδικασία είναι αυτή που ακολουθήθηκε τον Μάρτη του 2014, δηλαδή:

Τότε συνεκλήθη συνεδρίαση του Δ.Σ. στην οποία εμφανίστηκαν 14 από τα 15 μέλη του. Ενώπιον τους παρουσιάστηκαν τα υπό διαγραφή μέλη και υπερασπίστηκαν τον εαυτό τους είτε καταθέτοντας υπόμνημα είτε προφορικά. Με τον τρόπο αυτό τα υπό διαγραφή μέλη ήταν σε θέση ν’ απαντήσουν και σε τυχόν απορίες/ερωτήσεις των μελών του Δ.Σ. Η, δε, απόφαση του Δ.Σ. λαμβάνεται εκείνη την ώρα (στην ίδια συνεδρίαση). Ο παραπάνω τρόπος είναι ο μόνος «σωστός» γιατί είναι και ο μόνος λογικός. 

Τώρα γιατί δεν ακολουθήθηκε αυτός ο τρόπος και τα υπό διαγραφή μέλη παραπέμφθηκαν σε «επιτροπή», αυτό είναι μάλλον εύκολο να το απαντήσει καθένας σας. Επειδή, όμως, η απάντηση μπορεί να μην είναι τόσο προφανής για τον Τάσο θα του το κάνω «λιανά». 

Δεν ακολουθήθηκε αυτή η διαδικασία γιατί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Δ.Σ. ΝΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ. ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ «ΛΑΚΙΣΕΙ» ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ (ΚΑΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΙΟΥ) ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 8 (ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΠΑΡΤΙΑ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΝΟΜΙΜΑ

ΑΝ Ο ΑΛΕΞΙΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΕΠΕΜΠΕ ΤΟΥ ΥΠΟ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΣΕ «ΕΠΙΤΡΟΠΗ» ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ (ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ) ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΟΤΙ ΤΟ Δ.Σ. ΠΟΥ «ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ» ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ ΤΟΥ 2016 ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΠΛΕΟΝ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΝΕ.

Τώρα για όσα αυτός έγραψε σχετικά με τον «φόβο» κάποιων από τους «9» για την σωματική τους ακεραιότητα την απάντηση θα την πάρει από τον «Παρτιζάνο» ο οποίος σε κείμενο του μετά την Γ.Σ. σημειώνει:

«Παρ ότι ζήτησα τον λόγο αρκετές φορές όσο ήταν εκεί ο Μελ..ο έκπτωτος και ο “Δευτερεύων” δεν μου έδιναν τον λόγο..μάλλον δεν ήθελαν να χαλάσει η μανέστρα της Γ.Σ παρόντος του Τίγρη..

Δεν είχα καμμία διάθεση επίθεσης προς τον Τίγρη..όχι γιατί φοβάμαι να επικρίνω την έλλειψη ενημέρωσης από μέρους του..αλλά γιατί η ΑΕΚ έχει ανάγκη από σύμπνοια..

Τελικά μόλις έφυγε ο Πρόεδρος , είχαν μιλήσει όλοι.. μου δόθηκε ο λόγος..όταν πια μόνο το δικό μου χέρι ήταν σηκωμένο..σ αυτή την Γ.Σ express..»

Όλο το σκηνικό είχε στηθεί για να κάνει ο «Τίγρης» το σόου του, να πεί δηλαδή το «ποιηματάκι» του. ΔΕΝ υπήρχε κανένας λόγος να του δώσουν λαβή να το παίξει και δήθεν «μεγαλόθυμος». Για παράδειγμα αν ήμουν εγώ στην θέση του και είχε έρθει κάποιος (ή και όλοι τους) από τους «9» θα τον καλούσα ενώπιον όλων να παραδεχτεί το λάθος του (σαν κατηγορούμενος στις «Δίκες της Μόσχας») και αφού κάνει την «πλέρια αυτοκριτική του» να ζητήσει «συγγνώμη» από την Γ.Σ. Μετά εγώ ως Μελισσανίδης θα ζητούσα από την Γ.Σ. να τους «την χαρίσει για τελευταία φορά» και όλοι μαζί να «βάλουμε πλάτη για το γήπεδο που θ’ ανήκει στον λαό της Α.Ε.Κ.». Για όσους δεν παραδέχονταν το λάθος τους και δεν ζήταγαν «συγγνώμη» θα επεφύλασσα (ως Μελισσανίδης) το χειρότερο κράξιμο. 

Επειδή όμως ο Τάσος ως δημοσιογράφος ενδιαφέρεται για την αλήθεια πρέπει να σημειωθούν και τα παρακάτω:
  • Την «αλήθεια/άποψη» τους οι «9» την έχουν καταθέσει και τεκμηριώσει σε κάθε τους κείμενο όπου και αν το έχουν δημοσιεύσει/καταθέσει.
  • Την «αλήθεια/άποψη» τους την κατέθεσαν (2 από αυτούς) στον ίδιο τον Μελισσανίδη από τον Γενάρη του 2015 ήδη.
  • Η «αλήθεια/άποψη» τους επιβεβαιώνεται τόσο καιρό τώρα που εξαιτίας του παράνομου/λάθος τρόπου με τον οποίο επιχειρείται να εκδοθεί η Οικοδομική Άδεια αυτή ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ.
  • Η «αλήθεια/άποψη» τους όταν αποκαλυφθούν και τα τελευταία στοιχεία με τα οποία συμπληρώνεται το παζλ της Οικοδομικής Άδειας θ’ αποκαλύψει σ’ όλους ποιών οι φωτογραφίες θα μπουν σε ειδικό δωμάτιο του γηπέδου για να σας θυμίζουν αυτούς που το σαμποτάραν τόσο καιρό.
  • Η «αλήθεια/άποψη» τους όταν όλα βγούν στη φόρα θ’ αποκαλύψει «γιατί» κάποιοι «χρήσιμοι ηλίθιοι» θα πάνε φυλακή.
  • Τέλος, Τάσο, την «αλήθεια/άποψη» τους ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΕΧΕΤΕ (ΠΑΡ’ ΟΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ) ΟΥΤΕ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ «ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ» ΟΥΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ. ΟΙ «9», ΟΜΩΣ, ΤΗΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΒΑΖΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΟΥΣ ΤΗΝ Α.Ε.Κ. (ΟΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΒΑΖΕΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Α.Ε.Κ. ΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΗΓΕΤΗ»). Στο κάτω-κάτω εσύ Τάσο προσωπικά «Πόση «αλήθεια» αντέχεις;».
Υπήρξαν, όμως, και κάποιες απορίες σχετικά με το αν οι «9» (όλοι μαζί ή κάποιοι από αυτούς) θα προβούν σε ενέργειες προκειμένου να υπερασπιστούν την τιμή τους απέναντι στα όσα είπε ο Μελισσανίδης (αλλά κυρίως στον τρόπο με τον οποίο τους συμπεριφέρθηκε) στην Γ.Σ. Η απάντηση είναι απλή:

Δεν υπάρχει περιορισμός στις τοποθετήσεις των μελών. Συνεπώς, οτιδήποτε ειπωθεί κατά την διάρκεια μιας Γ.Σ. ΔΕΝ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υποβολή μήνυσης ή την άσκηση αγωγής.
Δεδομένης της δύσκολης θέσης που εξαιτίας του λάθους (για να μην πω τίποτα πιο «βαρύ») χειρισμού βρίσκεται ο Μελισσανίδης ΑΥΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΛΕΓΕ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ Π.Α.Ε.

Αν, όμως, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ «ΤΙΓΡΗ» ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ Γ.Σ., ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ -ΟΜΩΣ- ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ (ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ Π.Α.Ε.). ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΙΝΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ. 

Αυτά όσον αφορά κάποιες από τις απορίες.

Σημείωση: Η πρώτη από τις δύο φωτογραφίες για όποιον δεν κατάλαβε εικονίζει τα πολιτικά κουλουράκια «τσατάλια» χαρακτηριστικό των οποίων είναι η γλυκόπικρη γεύση τους. Η δεύτερη αφορά σε χαρακτηρισμό που αλλιεύσαμε στο facebook. Αν κάποιος κοίταζε το προφίλ αυτού που τον έγραψε θα του λυνόταν η απορία ποιόν είχε ως υπόδειγμα όταν τον έγραφε. Η μόνη του δικαιολογία για τον Κώστα Φ. είναι ότι φαίνεται πολύ μικρός για να θυμάται ή και να γνωρίζει οπότε ΔΕΝ έχει νόημα να του απαντήσει σοβαρά κανείς. Με τέτοιους «Γαύρους» (συγγνώμη ΑΕΚτζήδες) η ομάδα δεν έχει να φοβάται τίποτα (αλλά ούτε και να περιμένει).

14 Ιούλη 2017
παρατηρητήριο.
πηγή: aek-watch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου