.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017

Το Μαξίμου τρέμει τη φωνή του Πάνου- “Κελαηδούσε” και στο Viber ο Καμμένος


Παρά τις διαβεβαιώσεις που παρέχει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο συγκυβερνήτης του και συνομιλητής του ισοβίτη Γιαννουσάκη, Πάνος Καμμένος, η αλήθεια είναι ότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει αρχίσει να προβληματίζεται από τη γενικότερη συμπεριφορά που επιδεικνύει ο υπουργός Άμυνας. Αν δεν υπήρχε θέμα απώλειας της δεδηλωμένης, θεωρείται περισσότερο από βέβαιο ότι ο Τσίπρας θα είχε οδηγήσει εκτός κυβερνητικού σχηματισμού τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. Παρά τη στήριξη που του παρέχει η κυβέρνηση, κυρίως μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, η αλήθεια είναι ότι εκείνο που τρομάζει τους πάντες είναι το ηχητικό που κατά πάσα πιθανότητα διαθέτει ο ισοβίτης Γιαννουσάκης, το οποίο όπως λέγεται είναι ικανό να τινάξει την μπάνκα στον αέρα.


Όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο, εκτιμούν ότι ο έγκλειστος στις φυλακές Χαλκίδας διαθέτει όλα τα στοιχεία, που πιστοποιούν τόσο τις παρεμβάσεις που έγιναν από την πλευρά Καμμένου, όσο και στοιχεία (σ.σ. ακόμη και ηχητικά) που σχετίζονται με την εισαγγελέα Ειρήνη Τζίβα και τον ανακριτικό υπάλληλο του Λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη. Ο Γιαννουσάκης, στον οποίο ο υπουργός Άμυνας υποσχόταν ότι : «Αν δώσει τον Μαρινάκη θα πάει μέχρι και μάρτυρας στο δικαστήριό του», τώρα θεωρεί ότι πίσω από την παραμονή του στις φυλακές βρίσκεται ο ίδιος ο Καμμένος. Με δεδομένο ότι διαθέτει αρκετές συνομιλίες με τον τελευταίο, δείχνει διατεθειμένος να τις βγάλει προς τα έξω. Μάλιστα, όπως, αναφέρουν στο «Καρφί» οι καλά γνωρίζοντες την υπόθεση, εκτός από τις συμβατικές συνομιλίες (σ.σ. μέσω cosmote), ο Γιαννουσάκης, φαίνεται να διαθέτει και συνομιλίες που έχει πραγματοποιήσει τόσο με τον Καμμένο, όσο και τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, μέσω της εφαρμογής viber. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι υπάρχουν και άλλες συνομιλίες των Καμμένου – Γιαννουσάκη, εκτός από τις 12 που έχουν ήδη καταγραφεί.

ΚΟΛΛΗΤΗ ΤΗΣ ΤΖΙΒΑ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗ

Από την πρώτη στιγμή που άρχισαν να αποκαλύπτονται τα στοιχεία με τους λιμενικούς, τους εισαγγελικούς λειτουργούς και δυστυχώς τους υπουργούς, είχε αναφερθεί εκτός των άλλων και η φιλική σχέση που διατηρούσε η εισαγγελέας που χειριζόταν την υπόθεση του Noor 1 Ειρήνη Τζίβα με τη συμβία του υπουργού Δικαιοσύνης, ανακρίτρια διαφθοράς, Χριστίνα Σαλάππα. Μάλιστα, είχε γραφτεί -χωρίς ωστόσο να πάρει έκταση- ότι η κυρία Τζίβα επισκέπτονταν τακτικά το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να ενημερώσει τον Σταύρο Κοντονή για την εξέλιξη της έρευνας που έχει κάνει. Την τελευταία φορά έδειξε ενοχλημένη, επειδή, οι οδηγοί της έκαναν λάθος και την έβαλαν από την μπροστινή πόρτα του υπουργείου. Προφανώς, η εισαγγελική λειτουργός δεν επιθυμούσε να γίνει γνωστή η εκεί παρουσία της. Εκτός, όμως, από τις απανωτές επισκέψεις στο γραφείο των Κοντονή – Παπαγγελόπουλου (σ.σ. αλήθεια ο τελευταίος είναι υπουργός κατά της διαφθοράς;), η κυρία Τζίβα από την ημέρα του τελευταίου ανασχηματισμού είχε πυκνώσει τις επαφές της και με τη συνάδελφό της, Χριστίνα Σαλάππα.

Οι δύο κυρίες τα έλεγαν σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση σε κεντρικό σημείο των Αθηνών. Με δεδομένες τις τελευταίες αποκαλύψεις, παρουσιάζει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον, κατά την συζήτηση για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το «σκάνδαλο Καμμένου», να τεθούν από τη Ν.Δ. και τα άλλα κόμματα εύλογα ερωτήματα που σχετίζονται τόσο με τη συχνή παρουσία της Τζίβα στο γραφείο Κοντονή, όσο και με τη συμβία του.

ΓΙΑΝΝΟΥΣΑΚΗΣ: Η ΤΖΙΒΑ ΜΕΣΩ IMO ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟΝΗ

Κατ’ επανάληψη ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τον Καμμένο, έχει υποστηρίξει ότι ο λόγος που συνομίλησε ο υπουργός με τον ισοβίτη είχε να κάνει με το γεγονός ότι ήθελε να τον ενθαρρύνει να πει την αλήθεια. Αυτό σημαίνει ότι ο Κοντονής γνώριζε την αλήθεια του Γιαννουσάκη. Επειδή, όμως, ο τελευταίος στις απανωτές συνεντεύξεις που έχει δώσει το τελευταίο διάστημα, έχει υποστηρίξει μεταξύ των άλλων, ότι την ημέρα που πήγε η εισαγγελέας Τζίβα στις φυλακές για να του πάρει κατάθεση, που τελικά δεν πήρε, κάποια στιγμή μέσω της εφαρμογής imo, συνομίλησε με τον υπουργό Κοντονή. Επειδή οι υπουργοί του Τσίπρα είχαν επενδύσει στον ισοβίτη, καλό θα ήταν τώρα να δούμε αν αυτά που λέει ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Πάντως, ανεξάρτητα από το αν μίλησε ή όχι ο Κοντονής με την Τζίβα το βράδυ της 17ης Ιανουαρίου, υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η συγκεκριμένη εισαγγελέας έχει συναντηθεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης από τον Γενάρη μέχρι σήμερα περισσότερες φορές απότι ο Τσίπρας με τον Κοντονή.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΤΕΡΑ

Στα γραφεία του μεγαλοεφοοπλιστή Νικόλα Πατέρα εθεάθη το μεσημέρι της Δευτέρας ο μεγαλοδημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Οι δύο άνδρες είχαν εκτενή συζήτηση επί των όσων έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες. Βλέπετε, ο γνωστός εφοπλιστής παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και ενημερώνεται γι’ αυτές εκτός από τον Τριανταφυλλόπουλο και από τον δικηγόρο του Ιωάννη Απατζίδη, ο οποίος τυγχάνει δικηγόρος και των Δημήτρη Μελισσανίδη και Πάνου Καμμένου.

ΤΟ ΤΖΙΠ ΚΑΙ Ο ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ

Στο μεταξύ εντύπωση και ποικίλα σχόλια έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες που κυκλοφορούν στην πιάτσα, σύμφωνα με τις οποίες, μετά από παρέμβαση γνωστού επιχειρηματία καταστημάτων εστίασης, ο Νικόλας Πατέρας, έχει έρθει σε επαφή με τον ανακριτικό υπάλληλο του Λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη. Κάποιοι λένε ότι ο τελευταίος εθεάθη και σε μια κοινωνική εκδήλωση που είχε διοργανώσει πριν από ένα χρόνο στη Βουλιαγμένη ο γόνος της ιστορικής εφοπλιστικής οικογένειας. Ο Χριστοφορίδης προσήλθε συνοδευόμενος από τον επιχειρηματία φίλο του.

ΠΑΡΕΑ ΣΤΟΥ ΚΑΚΕΤΣΗ

Για την ιστορία και μόνο αξίζει να αναφερθεί ότι ο ανακριτικός υπάλληλος του Λιμενικού, που μένει στην Αργυρούπολη, συχνάζει εσχάτως στο Kitcen Bar (παλιά Νεράιδα), που διατηρεί ο επιτυχημένος επιχειρηματίας, Στηβ Κακέτσης. Προσφάτως, εθεάθη να απολαμβάνει την μπίρα του, παρέα με τον επιχειρηματία Ιάκωβο Μελισσανίδη και τον στενό συνεργάτη του προέδρου της ΑΕΚ, Γιάννη Παπαδόπουλο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Παπαδόπουλος έχει χτίσει μια δυνατή φιλία με τον λιμενικό, που πήγε να στήσει κατάθεση με τον Γιαννουσάκη, προκειμένου να εμπλέξει τον εφοπλιστή Μαρινάκη. Ανεξάρτητα από τα παραπάνω αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χριστοφορίδης κυκλοφορεί με νοικιασμένο αυτοκίνητο, έναντι 450 ευρώ τον μήνα. Όπως υποστηρίζει με υπερηφάνεια ο ίδιος, επειδή δεν είχε την οικονομική δυνατότητα, «υπήρξε παρέμβαση από τον Πατέρα προς τον ιδιοκτήτη της εταιρείας ενοικιάσεως». Πέραν αυτού ο λιμενικός διαφημίζει και τη σχέση που έχει ο Γιάννης Παπαδόπουλος με τον επιχειρηματία, από τον οποίο έχει νοικιάσει το πανάκριβο αυτοκίνητο. Για όλα αυτά υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν τις παρασκηνιακές επαφές του λιμενικού με ανθρώπους που εχθρεύονται τον Μαρινάκη. Παρ’ όλα αυτά ο υπουργός Κουρουπλής και ο αρχηγός του Λιμενικού παραμένουν θεατές σε ένα έργο με πρωταγωνιστή έναν λιμενικό, που, εκτός των άλλων, παρουσιάζει ξαφνικά φαινόμενα νεοπλουτισμού.

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΤΖΙΒΑ, ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ, ΚΟΝΤΟΝΗΣ

Τη Παρασκευή 21 Ιουλίου θα διεξαχθεί τελικά η συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει την εμπλοκή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στην υπόθεση με τον ισοβίτη από την υπόθεση του Noor 1. Ουσιαστικά πρόκειται για μια διευρυμένη συζήτηση που θα κορυφωθεί με ονομαστική ψηφοφορία για τη σύσταση ή μη της Εξεταστικής. Πάντως, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και την ξεκάθαρη θέση που έχει εκφράσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, η πλειοψηφία δεν θα κάνει δεκτό το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρότασή της η αξιωματική αντιπολίτευση αφήνει να εννοηθούν και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες και συγκεκριμένα αυτές της κατάχρησης εξουσίας, παράβασης καθήκοντος και ηθικής αυτουργίας. Στο αίτημα πάντως γίνεται αναφορά στα πρόσωπα «κλειδί» της υπόθεσης, τον ισοβίτη, Ευ. Γιαννουσάκη, την εισαγγελέα, κ. Τζίβα και τον λιμενικό κ. Χριστοφορίδη. Αξιοσημείωτο είναι τέλος ότι αφήνεται να εννοηθούν ευθύνες και άλλων μελών της κυβέρνησης και ενδεχομένως του ίδιου του πρωθυπουργού για τη γνώση που είχε στην υπόθεση.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ:

«Εν προκειμένω έχουν προκύψει τα ακόλουθα που αφορούν στην εμπλοκή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και άλλων στελεχών και λειτουργών σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση, εμπλοκή που αναδεικνύει ενδεχόμενες πολιτικές και ποινικές ευθύνες.

Έχει συνομολογηθεί η συνομιλία του κ. Καμμένου με τον πρωτοδίκως καταδικασθέντα σε ποινή ισοβίου καθείρξεως Ευ. Γιαννουσάκη για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών με το πλοίο Noor 1.

Τα 21 λεπτά της συνομιλίας

Έχει προβληθεί από τον κ. Καμμένο ο ισχυρισμός, που έχει υιοθετηθεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Σ. Κοντονή, ότι η συνομιλία περιορίστηκε στην παρότρυνσή του προς τον ισοβίτη να πει την αλήθεια και ότι τον παρέπεμψε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές. Αυτό επανέλαβε και ο κ. Καμμένος χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει επαρκώς το λόγο για τον οποίο ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία και με ποιο σκεπτικό επικοινώνησε μαζί του. Εντούτοις έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί 12 τηλεφωνικές συνομιλίες του κ. Καμμένου με τον Γιαννουσάκη συνολικής διάρκειας 21 λεπτών. Ο μεγάλος αριθμός επικοινωνιών μεταξύ των δύο, αυτονοήτως καταρρίπτει τον ισχυρισμού Υπουργού περί απλής «παρότρυνσης» στο μέτρο που για τη θετική ή αρνητική απάντηση του καταδίκου θα αρκούσε μια επικοινωνία. Αυτονοήτως τίθενται τα ερωτήματα: α) τι πράγματι ειπώθηκε μεταξύ του κ. υπουργού Εθνικής Άμυνας και του κρατουμένου, Β) οι δημοσιοποιηθείσες συνομιλίες του κ. υπουργού με τον κρατούμενο ήταν οι μόνες ή υπάρχουν και άλλες με τον ίδιο ή και με άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην ίδια υπόθεση;
Παλινωδίες Καμμένου

Προβλήθηκε ο ισχυρισμός από τον κ. Π. Καμμένο ότι κίνητρο για τον ίδιο αποτέλεσε το ενδιαφέρον του να αποκαλυφθεί η αλήθεια για μια μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών, στην οποία φέρεται εμπλεκόμενος ένας σημαντικός επιχειρηματίας. Αυτονοήτως τίθενται τα ερωτήματα: α) Ο υπουργός εμπλέκεται, για την ταυτότητα του λόγου, σε κάθε μεγάλη υπόθεση και αν ναι σε ποιες άλλες έχει ασκήσει παρέμβαση παροτρύνοντας σχετικά για την απόδοση της δικαιοσύνης; Β) Πώς συνάδει η δραστηριότητά του αυτή με την κατά το αρ. 26 του Συντάγματος διάκριση των λειτουργών; Του έχουν ατύπως παραχωρηθεί από την εκτελεστική ή τη δικαστική λειτουργία ανακριτικές αρμοδιότητες; Γ) Γνωρίζει ο ίδιος προσωπικά κάτι περισσότερο για την ουσία της συγκεκριμένης υπόθεσης που τον οδηγεί στο να παροτρύνει προς την ανεύρεση της αλήθειας προς τη κατεύθυνση, την οποία εκτιμά ο ίδιος;
ΤΟ SMS ΓΙΑΝΝΟΥΣΑΚΗ ΣΤΟΝ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΙΣ 17ης  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

«Είναι σίγουρο ότι θα έρθει;»

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ κ. ΤΖΙΒΑ


Δημοσιεύθηκε μήνυμα του κατάδικου προς τον ανωτέρω ενεχόμενο υπουργό την 17/1/17 και ώρα 10:54 μ.μ. με το ακόλουθο περιεχόμενο: «είναι σίγουρο ότι θα έρθει;». Από την υπ’ αριθμ. Πρωτ. 764/30-01-2017 υπηρεσιακή βεβαίωση του ΕΚΚΝ Αυλώνα προκύπτει, πως την 17/1/2917 η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιώς κα. Τζίβα επισκέφθηκε τον εκεί κρατούμενο Γιαννουσάκη για περίπου 3 ώρες. Σύμφωνα με ισχυρισμούς του κρατουμένου, η επίσκεψη αυτή έγινε από τις 11:30 μ.μ. μέχρι τις 3 π.μ. δηλαδή μετά το μήνυμα στον κ. Π. Καμμένο.

Αυτονοήτως προκύπτει ότι ο κ. Καμμένος γνώριζε το πρόσωπο που επρόκειτο να επισκεφτεί τον Γιαννουσάκη. Προκύπτουν μετά ταύτα τα ακόλουθα ερωτήματα: Α) Ποιος επρόκειτο να επισκεφθεί τον κρατούμενο εν γνώσει του κ. Υπουργού; Β) Γνώριζε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τον δικαστικό λειτουργό στον οποίο είχαν ανατεθεί ανακριτικές πράξεις έναντι του κρατουμένου; Γ) Είχε ο κ. υπουργός αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο στην επίσκεψη δικαστικού λειτουργού στο κρατούμενο; Δ) Με ποια διαδικασία από ποιο κρατικό όργανο και με ποιες ενδεχομένως έξωθεν παρεμβάσεις ορίστηκε -αν ορίστηκε- αρμόδια για ανακριτικές πράξεις συγκεκριμένη δικαστική λειτουργός, ενώ ήδη εκκρεμούσε κύρια ανάκριση και την υπόθεση χειριζόταν άλλη δικαστική λειτουργός; Ε) Υπήρξε προηγούμενη ενημέρωση/γνώση/συνεννόηση μεταξύ του κρατουμένου και του κ. υπουργού σχετικά με το τι επρόκειτο να καταθέσει ο πρώτος στη συγκεκριμένη δικαστική λειτουργό;

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοσιοποιήθηκαν στο διαδίκτυο μηνύματα του κρατουμένου με το δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ο οποίος, όπως ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Καμμένος έχει παραδεχθεί από το βήμα της Βουλής, ήταν αυτός που τον ενημέρωσε για την υπόθεση και από ανώνυμη καταγγελία που του εστάλη και η οποία είχε αποσταλεί και στον ίδιο. Τα μηνύματα αυτά φέρονται να έχουν ανταλλαχθεί σε χρόνο που συμπίπτει με την ημερομηνία επίσκεψης της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κας Τζίβα στον κρατούμενο Γιαννουσάκη και πέραν των άλλων υπάρχει σαφής αναφορά, ότι ο ίδιος φρόντισε για την επίσκεψη της εν λόγω εισαγγελικής λειτουργού, που κατά νόμο, ωστόσο, ήταν αναρμόδια για τη λήψη της κατάθεσης. Σε άλλο μήνυμά του ο κ. Τριανταφυλλόπουλος ρητά αναφέρει ότι είναι ενημερωμένη όλη η ηγεσία και ο «Καμμ» (προφανώς εννοεί τον υπουργό κ. Καμμένο), ενώ αναφερόμενος στην καθυστέρηση προσέλευσης της εισαγγελέως ισχυρίζεται ότι οφείλεται στο ότι η ίδια πήγε σε άλλη φυλακή. Κατόπιν των ανωτέρω πρέπει να διευκρινιστεί: 

Α) με ποια θεσμική ιδιότητα επικοινωνούσε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος με τον κρατούμενο και πώς ήταν σε θέση να γνωρίζει τις κινήσεις της κας Εισαγγελέως και το γεγονός ότι επισκέφθηκε άλλη φυλακή; Β) με ποιον τρόπο ή μέσω ποιου προσώπου ενημερωνόταν ή επικοινωνούσε μαζί της; Γ) ποιο σωφρονιστικό κατάστημα αρχικά επισκέφθηκε το βράδυ της 17 Ιανουαρίου 2017 η κ. Τζίβα; Δ) είχε ζητηθεί η άδεια των αρμοδίων οργάνων για την άστοχη βραδινή επίσκεψή της; Ε) με δεδομένο, ότι από την υπ’ αριθμ. Πρωτ. 764/30-01-2017 υπηρεσιακή βεβαίωση του ΕΚΚΝ Αυλώνα προκύπτει ότι την 17/1/2017 η κ. Τζίβα επισκέφθηκε τον εκεί κρατούμενο Γιαννουσάκη για περίπου 3 ώρες, για ποιο λόγο δεν του πήρε τελικά κατάθεση; Στ) επικοινώνησε η κα. Εισαγγελέας μέσω του τηλεφώνου της με κάποιον κατά το διάστημα της επίσκεψής της στον κρατούμενο και αν ναι για ποιο λόγο και τι αφορούσε η επικοινωνία; Ζ) η κ. Τζίβα ως Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, είχε αρμοδιότητα να λάβει κατάθεση από τον κρατούμενο στο ΕΚΚΝ Αυλώνα; Η) για ποιο λόγο και παρά το γεγονός ότι η κα. Τζίβα έχει προαχθεί στην Εισαγγελία Εφετών Καλαμάτας δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί και παραμένει στη θέση της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά;

Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιοποιήθηκαν στο διαδίκτυο συνομιλίες του κρατουμένου με τον λιμενικό υπάλληλο Π. Χριστοφορίδη. Μεταξύ αυτών ακούγονται εκ μέρους του ως άνω αναφερόμενου λιμενικού τα εξής: «Εξολοθρεύουν κατευθείαν την οικογένεια Μητσοτάκη. Έχουν τελειώσει, δέκα χρόνια Σύριζα. Δηλαδή δεν τους νοιάζει για τους Τούρκους». Είναι προφανές ότι η εν λόγω αναφορά, στο μέτρο που δεν έχει διαψευστεί μέχρι στιγμής από κανένα, δίνει μια σημαντική πολιτική διάσταση στη στάση και στο ρόλο του εν λόγω λιμενικού λειτουργού, καθώς σκιαγραφεί την επιδίωξη αποδυνάμωσης του Προέδρου της ΝΔ και την παραμονή της παρούσας κυβέρνησης στην εξουσία για πολλά χρόνια. Προκύπτουν συνεπώς ισχυρές ενδείξεις ότι ένας λιμενικός ισχυριζόμενος ότι εκπροσωπεί την κυβέρνηση, πιέζει τον κατάδικο, με υποσχέσεις ευμενούς ποινικής μεταχειρίσεως, να εμπλέξει συγκεκριμένο επιχειρηματία στη συγκεκριμένη υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών. Ο λιμενικός αυτός φέρεται να έχει γνώση των επικοινωνιών του υπουργού με τον κρατούμενο να αδιαφορεί για τις επανειλημμένες δηλώσεις του τελευταίου για την αθωότητα του επιχειρηματία και να του αναλύει ένα πολιτικό σχέδιο εξόντωσης του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Επιπλέον δε ο ίδιος ο κρατούμενος φέρεται σε δηλώσεις του να ισχυρίζεται πως έχει εκβιαστεί από τον λιμενικό και επομένως ομολογεί ότι τον γνωρίζει, θα πρέπει να διευκρινιστεί: Α) έχει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνομιλήσει με τον συγκεκριμένο λιμενικό υπάλληλο και αν ναι, ποιο ήταν το περιεχόμενο των συνομιλιών τους Β) ποιοι άλλοι από το περιβάλλον του υπουργού είναι τυχόν αναμεμιγμένοι ή γνωρίζουν κάτι ή «παροτρύνουν» σχετικά με τη «διακρίβωση της αλήθειας» στη συγκεκριμένη υπόθεση; Γ) υφίστανται εκ μέρους του κ. Υπουργού τυχόν δόλια πολιτικά κίνητρα της απρόκλητης ανάμιξής του στην υπόθεση πέρα από το «ανιδιοτελές» ενδιαφέρον του για τη διακρίβωσης της αλήθειας; Δ) συνομίλησε στέλεχος της κυβέρνησης με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, κ. Τζίβα, πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά την επίσκεψή της στις φυλακές της Αυλώνας το βράδυ της 17ης Ιανουαρίου του 2017;

ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

Ο πρωθυπουργός ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων, παρείχε κάλυψη στον υπουργό Εθνικής Άμυνας για την ανάμιξή του στη Δικαιοσύνη και παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο υπουργός ζήτησε τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, εκείνος απέρριψε το αίτημα του προέδρου της ΝΔ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Κατόπιν αυτού προκύπτουν τα ερωτήματα: 

Α) ο πρωθυπουργός είχε ενημερωθεί από τον κ. Υπουργό για τις ενέργειές του και, αν ναι, σε ποια έκταση και σε ποιο χρονικό σημείο; Β) ο πρωθυπουργός συναίνεσε ή/και ενέκρινε τις ενέργειες του υπουργού του; Γ) αν δεν υπήρξε προηγούμενη ενημέρωση/γνώση του πρωθυπουργού, είναι επιτρεπτό εκ μέρους του υπουργού για μια τόσο σοβαρή ανάμιξή του στη Δικαιοσύνη να μην ενημερώνει τον πρωθυπουργό;

ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑΤΑ

Εν όψει όλων των ανωτέρω και με δεδομένο ότι ο κ. Καμμένος έχει ζητήσει ήδη τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, τα ζητήματα που πρέπει να απασχολήσουν τη Βουλή των Ελλήνων μέσω σύστασης εξεταστικής επιτροπής είναι: 

Α) η πραγματική έκταση και τα γνήσια κίνητρα της εμπλοκής του κ. Καμμένου ή / και ενδεχομένως και άλλων μελών της κυβερνήσεως στην υπόθεση αυτή, Β) η έκταση της παρεμπόδισης της Δικαιοσύνης κατά την επιτέλεση του έργου της, με τη δημιουργία συνθηκών ενοχοποίησης ιδιωτών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα πολιτικά σχέδια του συγκεκριμένου υπουργού ή/ και της κυβέρνησης και οι σχέσεις των πολιτικών προσώπων τόσο με την Εισαγγελική Λειτουργό όσο και με τον λιμενικό υπάλληλο και Γ) η διασφάλιση απονομής δικαιοσύνης κατ’ ανεπηρέαστη κρίση των λειτουργών της στη συγκεκριμένη υπόθεση ώστε να διαλευκανθεί αυτή πλήρως και να υπάρξει ορθή και δίκαια κρίση επί όλων των ζητημάτων, υποβοηθώντας ουσιαστικά το έργο της Δικαιοσύνης προς τη κατεύθυνση της πλήρους διαλεύκανσης όλων των πτυχών αυτής της υπόθεσης που περιλαμβάνει μια πρωτοφανή απόπειρα παρέμβασης κυβερνητικού ή κυβερνητικών αξιωματούχων και άλλων λειτουργών σε υπό διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη υπόθεση.

Όλα τα ανωτέρω θα πρέπει να διερευνηθούν υπό το φως των διατάξεων του Συντάγματος και των νόμων, καθώς προδίδουν παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης κατά παρέμβαση της διακρίσεως των κρατικών λειτουργιών αναδύουν δε τόσο πολιτικές ευθύνες για τη διενέργεια και τα αληθή κίνητρα των παρεμβάσεων αυτών εκ μέρους των εμπλεκόμενων προσώπων, όσο και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες αυτών (ενδεικτικά: κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία στα αδικήματα αυτά).

Για όλους αυτούς τους ανωτέρω λόγους, αιτούμαστε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 144 του Κανονισμού της Βουλής και προσβλέπουμε στη στήριξη του αιτήματός μας από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα προκειμένου να χυθεί άπλετο φως και να αποκαλυφθούν όλες οι σκοτεινές πτυχές αυτής της πρωτοφανούς υπόθεσης».


πηγή: tokarfi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου