.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Από τη γη στη σελήνη...

Η ταινία "Από τη Γη στη Σελήνη" είναι μια ιδιαίτερα αξιόλογη προσπάθεια και κυριολεκτικά ανεξάρτητη παραγωγή! Προβάλλεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος για 3η εβδομάδα και πλέον προβάλλεται και στον κινηματογράφο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ στην Καλλιθέα και στο ΔΙΑΝΑ στο Μαρούσι.

Όσοι δεν την έχετε δει και όσοι θα θέλατε να την ξαναδείτε, σπεύσατε! Και παρακαλούμε θερμά, πείτε το και σε άλλους, στείλτε email, κάντε share στο facebook, πάρτε τηλέφωνο τους φίλους σας, και ο Θεός του Καλού Κινηματογράφου θα σας ανταμείψει. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!
Ακολουθούν αναλυτικότατες πληροφορίες για τα ωράρια που παίζεται, και το trailer της ταινίας.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ "ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ"

H πρώτη Ελληνική κινηματογραφική ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους, ξεκίνησε να σχεδιάζεται το καλοκαίρι του 2008 και ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2013. Έχει διάρκεια 87 λεπτά. Βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Ιούλιου Βερν (Jules Verne, "De la Terre à la Lune", 1865) και εστιάζει κυρίως στην χιουμοριστική αλλά και καυστική κριτική που κάνει ο Βερν στους πολεμοχαρείς όλου του κόσμου χωρίς να ξεχνά να εξάρει παράλληλα και την απαράμιλλη γενναιότητα τους. Είναι μία «χειροποίητη» ταινία που κλείνει το μάτι στην υψηλή αισθητική και στο χοντρό γέλιο.

Η ταινία είναι κατασκευασμένη με την τεχνική του κολάζ. Τα πρόσωπα και τα σώματα των ηρώων αποτελούνται από τμήματα διαφορετικών ανθρώπων, αλλά και μηχανικών εξαρτημάτων αφού οι πρωταγωνιστές της ταινίας -όλοι τους γενναίοι στρατιώτες του Πυροβολικού των Η.Π.Α.- σπάνια είναι αρτιμελείς. Το ίδιο συμβαίνει και με τα σπίτια, τα αντικείμενα και τα ζώα, που αποτελούνται κι εκείνα από διάφορα συρραμμένα τμήματα. Το κολάζ εισχωρεί και στο σενάριο της ταινίας. 
 
Έτσι, ο θεατής βρίσκεται πολύ συχνά μπροστά σε αναχρονισμούς, γίνεται για παράδειγμα μία αναφορά στους Beatles ή εμφανίζεται ένα μπολσεβίκικο καπέλο ή γίνεται χρήση ενός ηλεκτρονικού εξαρτήματος υψηλής τεχνολογίας και όλα αυτά συμβαίνουν το 1869, πράγμα που εκπλήσσει και τους ίδιους τους πρωταγωνιστές της ταινίας!

trailer  -  info

3η Εβδομάδα προβολών σε 3 κινηματογράφους, σε Κεραμεικό, Καλλιθέα και Μαρούσι! Καθημερινά, τουλάχιστον ως και τις 9 Απριλίου :

ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
---------------
Ταινιοθήκη της Ελλάδος, καθημερινά στις 18:30, στις 20:15 και στις 22:00, Ιερά Οδός 48, τηλ. 2103609695

ΚΑΛΛΙΘΕΑ
------------
κινηματογράφος ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, καθημερινά στις 17:00, Σάββατο και Κυριακή και στις 12:30, Κρέμου 141, τηλ. 2109512624

ΜΑΡΟΥΣΙ
----------
κινηματογράφος ΔΙΑΝΑ, Κυριακή 6 Απριλίου στις 17:00 και στις 22:20, Περικλέους 14, τηλ. 2108028587

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου