.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Μπουτίκ ΑΕΚ. Δουλειές με απλήρωτους εργαζόμενους

Η φωτογραφία είνα από τη νέα μπουτίκ που μόλις άνοιξε

Δύο καταστήματα με προϊόντα της ΑΕΚ σε απόσταση λίγων μέτρων! 

Η... πτώση της Empire, το λουκέτο στα υποκαταστήματα, η έλλειψη νέου υλικού από το 2012(!) και το φαινόμενο των δύο μπουτίκ δίπλα-δίπλα στη Νέα Φιλαδέλφεια -Ποια είναι τα σχέδια της ΑΕΚ


Στην ΑΕΚ των τελευταίων ετών το παράδοξο ήταν... η καθημερινότητα. Σε όλους τους τομείς. Η ΠΑΕ υπολειτουργούσε (ακόμη και αυτός ο χαρακτηρισμός είναι επιεικής) και σε διοικητικό και σε... αγωνιστικό επίπεδο και δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση ο τομέας του μάρκετινγκ (που για κάθε ποδοσφαιρικό κλαμπ είναι νευραλγικός). Δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από το γεγονός ότι τα τελευταία δύο χρόνια, αν κάποιος επισκέπτονταν την μπουτίκ της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια δεν θα είχε τη δυνατότητα να αγοράσει αθλητικό υλικό της τρέχουσας σεζόν (εμφανίσεις, ρούχα προπόνησης κ.λ.)!

Όλα ξεκίνησαν με την γνωστή... πτώση της Empire. Της εταιρίας που ιδρύθηκε από την μετοχική ομάδα του 2004 για την εμπορική εκμετάλλευση του σήματος της ΑΕΚ (βάσει νόμου η ΠΑΕ δεν μπορεί να έχει τέτοια εμπορική δραστηριότητα), η οποία έφτασε κάποια στιγμή να μετρά πάμπολλα υποκαταστήματα σε όλη την Αθήνα (Μαρούσι, Ν. Φιλαδέλφεια, Ν. Ερυθραία, Δάφνη, Αιγάλεω, Πλάκα κ.α) αλλά και την επαρχεία (Καβάλα). Κάποια μέσω franchising, αλλά και αρκετά ιδιόκτητα (δηλαδή, ανήκαν στην Empire 1924), με... ναυαρχίδα την τριώροφη μπουτίκ - καφέ της Νέας Φιλαδέλφειας, στην οδό Σμύρνης.

Ωστόσο, το μεγαλεπήβολο εγχείρημα δεν είχε την αναμενόμενη εξέλιξη. Η οικονομική πορεία της εταιρίας πήρε την... κατηφόρα, η Empire άρχισε να μην έχει πλέον τη δυνατότητα να είναι συνεπής στην προμήθεια των καταστημάτων με αθλητικό υλικό, τα aekshop άρχισαν να κλείνουν το ένα μετά το άλλο (ακόμη και αυτό της οδού Σμύρνης μεταφέρθηκε σε έναν πολύ μικρότερο χώρο επί της Δεκελείας) και τελικά, απέμειναν μόλις δύο που εξακολουθούν να έχουν σχέση με την Empire. Το ένα στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είναι ιδιόκτητο και το άλλο στην Πλάκα που λειτουργεί μέσω franchising.

Οι εξελίξεις για την Empire πήραν ακόμη πιο δραματική μορφή το 2012. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την προεδρία της ΠΑΕ ΑΕΚ, ο Ανδρέας Δημητρέλος αρνήθηκε να αναλάβει και την προεδρία της Empire (μέχρι τότε οι δύο εταιρίες είχαν την ίδια διοίκηση, αφού ουσιαστικά ήταν «αδελφές» εταιρίες) και ο λόγος δεν ήταν άλλος από το γεγονός ότι δεν ήθελε να πάρει στους ώμους τους και τα χρέη της δεύτερης. Μάλιστα, μόλις η σύμβαση συνεργασίας των δύο πλευρών έληξε την 1/7/2012, δεν ανανεώθηκε. Με αποτέλεσμα η Empire από εκείνη την χρονική στιγμή να μην έχει τη δυνατότητα να παραλάβει νέο αθλητικό υλικό της ομάδας. Με απλά λόγια, στην μπουτίκ της... ΑΕΚ μέσα στο σπίτι της, στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν μπήκαν ποτέ στα ράφια επίσημες εμφανίσεις της ομάδας για τις σεζόν 2012-13 και 2013-14, αλλά σε αυτά υπάρχει μόνο εμπόρευμα στοκ πριν από το 2012!

Δύο καταστήματα δίπλα-δίπλαΕπί της ουσίας λοιπόν η Empire τα τελευταία δύο χρόνια υπολειτουργεί, πωλώντας μόνο... ρετρό προϊόντα της ομάδας και συνεχίζοντας -σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων της- να συσσωρεύει χρέη. Μάλιστα, ο Σταύρος Αδαμίδης (που είναι ο τελευταίος της πρόεδρος, καθώς κανείς δεν δέχθηκε να τον... αντικαταστήσει) έχει ήδη ανοικτές δικαστικές υποθέσεις για τις οφειλές της εταιρίας και οι εργαζόμενοι σε αυτήν ζουν εν αναμονή της όποιας απόφασης των μετόχων και των διοικούντων για το μέλλον της, που πάντως είναι έτσι κι αλλιώς προδιαγεγραμμένο, με δεδομένη και την ίδρυση της νέας ΠΑΕ σε λίγο καιρό. Επί της ουσίας, αυτό που μένει να φανεί είναι ο τρόπος με τον οποίο θα πέσουν οι τίτλοι τέλους.

Μέχρι να συμβεί αυτό, ωστόσο, σε αυτή την υπόθεση προστίθεται ακόμη ένα παράδοξο. Σε απόσταση μερικών μέτρων από την μπουτίκ που ανήκει στην Empire (η οποία υπολειτουργεί) και στεγάζεται στον αριθμό 146 της Δεκελείας, ετοιμάζεται να ανοίξει ακόμη μια μπουτίκ... της ΑΕΚ (αυτή στον αριθμό 118). Η οποία επίσης δεν έχει άμεση σχέση με την ΑΕΚ (όπως διαβάσατε νωρίτερα σε ρεπορτάζ του aek365), ωστόσο -με δεδομένο ότι θα φέρει τα σήματα της Puma- θα έχει στα ράφια της πρόσφατο αθλητικό υλικό της ομάδας.

Τα σχέδια της ΑΕΚ Βέβαια, όλα αυτά είναι... προσωρινά εν αναμονή της ίδρυσης της νέας ΠΑΕ. Η νέα διοίκηση της ΑΕΚ έχει ξεκινήσει προ πολλού την κατάρτιση ενός πλάνου λειτουργίας και ανάπτυξης της ΠΑΕ ΑΕΚ που θα εγγραφεί στα μητρώα σε λίγο καιρό και φυσικά έχει ασχοληθεί επισταμένως και με τον τομέα του μάρκετινγκ και της εμπορικής εκμετάλλευσης του σήματος της ομάδας. Όπως διαβάσατε στο aek365, όσον αφορά τα πλάνα της ομάδας για την Νέα Φιλαδέλφεια, οι άνθρωποι της Ένωσης έχουν αποφασίσει ότι η επίσημη μπουτίκ της ομάδας θα είναι αυτή που θα ανοίξει στο νέο σπίτι της, στην «Αγιά Σοφιά».

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ περιμένει να οριστικοποιηθεί ποια θα είναι η εταιρία που θα ντύνει την ομάδα τη νέα σεζόν και για τα επόμενα χρόνια (πιθανότατα αυτή τη φορά δεν θα γίνει συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας, όπως συνέβη φέτος) και στην συνέχεια θα υπάρξει συνεργασία με την εταιρία που επιλεγεί, προκειμένου να οργανωθεί ένα καλά δομημένο δίκτυο πωλήσεων επίσημων προϊόντων της ομάδας σε όλη την Ελλάδα...

πηγή: aek365.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου