.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Άρθρο του Σπύρου Καβακόπουλου Αντιπροέδρου του ΠΠΙΕΔ

Κάπου πρέπει να ψάξουμε να βρούμε τον πολιτισμό

Οι απόψεις των φίλων διίσταται. Πολλοί λένε, γιατί παιδεύεσαι, άσε το δήμο να φτιάξει το θεατράκι του ΠΠΙΕΔ. Πολλοί λίγοι λένε, καλά κάνεις.

Να όμως ένα γεγονός, που δείχνει ότι μάλλον πράττω σωστά. Προ ημερών, άγνωστη σε μένα παρέα, αναφερόταν στην προσπάθεια αναστήλωσης του θεάτρου. Ένας προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει. Μου τηλεφώνησαν, του τηλεφώνησα, συναντηθήκαμε. Του είπα ότι η εταιρία κατασκευής και μία στράντζα, έχουν αποφανθεί ότι οι μεταλλικές βάσεις δεν διορθώνονται & πρέπει να τις αγοράσω (κάθε μία κοστίζει 260 Ε). Μα διορθώνονται λέει (είναι κατασκευαστής γηπέδων). Παίρνουμε μία, την πάμε σε δικούς του και ω του θαύματος του την φτιάχνουν. Σε λίγες μέρες που θα μπορεί, θα προσπαθήσει να φτιαχτούν και οι άλλες. Αν το πετύχει σημαίνει ότι εξοικονομούμε γύρω στα 1000 Ε από τα 1500.

Για μένα το μεγαλύτερο κέρδος, δεν είναι στα χρήματα, αλλά στο ενδιαφέρον που προκλήθηκε σε συνδημότες να βοηθήσουν να φτιαχτεί το θεατράκι. Αυτοί οι άνθρωποι χωρίς να δώσουν χρήματα, απλά με το ενδιαφέρον που έδειξαν για τη κοινή μας περιουσία, ίσως να μας εξοικονομήσουν ακόμη και 1000 Ε.

Τελικά, εμείς οι λίγοι "γραφικοί", κάτι πρέπει να κάνουμε ώστε να ευαισθητοποιηθούν και οι πολλοί για τα κοινά συμφέροντα που έχουμε. Το θεατράκι, τα σκουπίδια που πετάγονται εδώ και κει, η γλώσσα μας, η γραφή μας κλπ, κλπ όλα αυτά δεν έχουν ιδεολογία, πολιτισμό έχουνε και κάπου πρέπει να ψάξουμε να τον βρούμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου