.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ποιος είναι ο συμπολίτης μας Θανάσης Μάλλιος που κατέρχεται υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τη Ρένα Δούρου και τη Δύναμη Ζωής (βιογραφικό)



Ο Θανάσης Μάλλιος είναι γιατρός, Μαιευτήρας, Χειρουργός – Γυναικολόγος, συνεργάτης του μαιευτηρίου ΜΗΤΕΡΑ. Διατηρεί ιατρείο στη Νέα Φιλαδέλφεια όπου μεγάλωσε και ζει μόνιμα. Είναι γιός του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Γιάννη Μάλλιου. 

Συνδικαλιστική δράση
Σαν φοιτητής ήταν μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής και συμμετείχε στους αγώνες για το 15% στην Παιδεία και για το άρθρο 114 του Συντάγματος. Ίδρυσε το Σύλλογο Φοιτητών Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. Ήταν ιδρυτικό στέλεχος της Ε.Ι.Ν.Α.Π (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς) και μέλος του ΔΣ για πολλά χρόνια.
Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας, του πρώτου περιβαλλοντικού Συλλόγου μετά την πτώση της δικτατορίας κατά τη διάρκεια της οποίας απολύθηκε από το ΙΚΑ και του αφαιρέθηκε η άδεια εξόδου από τη χώρα.

Κοινωνική δράση
Έχει αναπτύξει πλούσια δράση στο χώρο των τοπικών κινήσεων και έχει συμμετάσχει μέσα από Επιτροπές και Συλλόγους σε αγώνες για το Περιβάλλον, για το Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας, για τον Προσφυγικό Οικισμό Νέας Φιλαδέλφειας, για την αποτροπή των σχεδίων Γρανίτσα για το γήπεδο της ΑΕΚ κ.ά. 
Είναι μέλος του ΔΣ του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης της Ρεντίνας Αγράφων.
Σαν γιατρός έχει προσφέρει δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες (τεστ ΠΑΠ) στις γυναίκες της Νέας Φιλαδέλφειας για δέκα χρόνια επί Δημαρχίας Σάββα Σταματιάδη.
Έχει οργανώσει πολλές ενημερωτικές εκδηλώσεις για τα ναρκωτικά, για το AIDS, για την προληπτική ιατρική, ενώ έχει εκδώσει και ενημερωτικά ιατρικά φυλλάδια.
Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Κέντρου Βρεφών «ΜΗΤΕΡΑ» στους Αγίους Αναργύρους. Με πρωτοβουλία του έχει οργανωθεί ομάδα γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων η οποία σε συνεργασία με Δήμους σε όλη την Ελλάδα επισκέπτεται πολλές φορές το χρόνο την Περιφέρεια, εξετάζει δωρεάν τους πολίτες και τους ενημερώνει για θέματα υγείας. Μετέχει σε κίνηση γιατρών κατά των ναρκωτικών.
Δράση στην αυτοδιοίκηση
Έχει εκλεγεί τρεις  φορές Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Φιλαδέλφειας. Έχει συμμετάσχει σε πολλά Συνέδρια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με δική του πρόταση το 1989 στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ εγκρίθηκε ομόφωνα  και έγινε Νόμος του Κράτους η έκδοση των αδειών λειτουργίας των καταστημάτων και κέντρων διασκέδασης από τους Δήμους.
Ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας το 1990 και προτάθηκε κοινός υποψήφιος Δήμαρχος το 1998 από ευρύ φάσμα πολιτικών δυνάμεων.
Το 2002 ήταν υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος με υποψήφιο Νομάρχη το Μανώλη Γλέζο.
Εκδότης της τοπικής εφημερίδας «ΔΗΜΟΤΙΚΗ» για 15 χρόνια. Εκδότης του «Δελτίου Επικοινωνίας» της «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΤΩΝ» και συνεκδότης της τοπικής εφημερίδας «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ», με πλούσια αρθογραφία για τοπικά και περιβαλλοντικά θέματα και σε άλλα έντυπα.
Στις εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος για το Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας με την δημοτική παράταξη «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου