.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

«Ηρώδειο πάρκο» καθρέφτης των επιδόσεων της απερχόμενης δημοτικής διοίκησης…(φωτογραφίες)



«Συνεχίζουμε με υπευθυνότητα και συνέπεια» λέει το σλόγκαν της Δημάρχου. Αν και το σωστό θα ήταν, «θέλουμε να συνεχίσουμε με την ίδια ανευθυνότητα και ασυνέπεια» που κρύβουμε πίσω από ελενίτ…
Κάποτε ήταν το ξακουστό «Ηρώδειο» στη Νέα Χαλκηδόνα. Κάποτε ανθούσε η Φιλαρμονική της Νέας Φιλαδέλφειας με μαέστρο τον αείμνηστο Μποτετζάγια! Τότε η Φιλαρμονική είχε φτάσει να παίζει ακόμη και οπερέτες στο «Ηρώδειο», με τενόρο τον Κόλλια που στο επάγγελμα ήταν χασάπης για όσους είναι παλιοί και θυμούνται. Θυμάμαι πόσο πολύ οι δυο πόλεις ανέμεναν να ακούσουν ανάμεσα σε άλλα και τον «Βαφτιστικό» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη.

Δυστυχώς Μποτετζάγιας και Κόλλιας έφυγαν με τη σειρά τους, σε αντίθεση με το «Ηρώδειο» που… έφυγε άδοξα και πρόωρα. Στη θέση του κάποια στιγμή φτιάχτηκε από το δήμο ένα αναψυκτήριο για να φέρνει έσοδα στη Νέα Χαλκηδόνα. Τα τελευταία χρόνια μεσολάβησαν κάποιες «μανούβρες» για να νοικιαστεί σε… πρόσωπα της επιλογής μας. Και μετά εδώ και δυο χρόνια εγκαταλείφτηκε! Ξέφραγο αμπέλι εντελώς, αλλά πλησίαζαν και οι εκλογές.  

Τι κάνουν λοιπόν οι οκνηροί και οι ανεύθυνοι σε αυτές τις περιπτώσεις; Κατά τη λαϊκή έκφραση, κρύβουν τα σκουπίδια κάτω από το χαλί. Αλλά το χώρο του πρώην «Ηρώδειου» κανένα χαλί δε θα μπορούσε να τον κρύψει. Κι έτσι τον έκρυψαν τα ελενίτ! 

Οι φωτογραφίες είναι αποκαλυπτικές της εγκατάλειψης, από μια παραπαίουσα διοίκηση που τελικά στην πράξη αρνείται να παραχωρήσει έστω αυτό τον χώρο που μένει αναξιοποίητος στο «Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο». Το οποίο είναι έτοιμο και περιμένει μαζί με τους ανασφάλιστους πολίτες, που αν λειτουργούσε θα κατέφευγαν στις υπηρεσίες του! Αυτό είναι το ενδιαφέρον και οι ευαισθησίες τους για τους πολίτες και την κοινωνική πολιτική...











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου