.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Φωτο_γραφική διάταξη στη βουλή για να απαλλαγεί η ΑΕΚ από την καταβολή χαρτοσήμου ύψους 3.000.000 ευρώ!

Χάθηκε η μπάλα με το χαρτόσημο-Τη σκαπουλάρουμε μέσω Βουλής…

Άπραγος έφυγε ο Δημητρέλος απ’την Εφορία. Λύση μέσω Βουλής για το χαρτόσημο

Μπορεί εδώ και ημέρες οι παντογνώστες του κιτρινόμαυρου ρεπορτά,ζ να διατυμπάνιζαν, ότι βρέθηκε η λύση με το χαρτόσημο, απ’οτι φαίνεται όμως, το θέμα δεν έχει ολοκληρωθεί. Όπως σας πληροφόρησε το AEK LIVE, την Πέμπτη του Πάσχα, ο Ανδρέας Δημητρέλος (που έχει οριστεί ως εκκαθαριστής στην τελευταία ΓΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ) βρέθηκε στην ΦΑΕΕ Αθηνών για την υπογραφή της σύμβασης της εκχώρησης του χρέους Ψωμιάδη στο Δημόσιο.

Ως γνωστόν, για την υπογραφή της σύμβασης απαιτείται η πληρωμή του χαρτοσήμου ύψους 3 εκατ.Ευρώ, το οποίο σύμφωνα με νομικούς κύκλους οφείλεται κανονικότατα βάσει των ρυθμίσεων του κράτος.Το ποσό όμως δεν διατίθεται να πληρώσει η νέα τάξη πραγμάτων.

Μάλιστα, ο Δημητρέλος άκουσε σήμερα απ’τον Έφορο, εκτός απ” τα τυπικά, Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά, πως το κείμενο της σύμβασης είναι έτοιμο μεν, αλλά το νομικό συμβούλιο του κράτους, τους είπε, ότι (για να πέσουν οι υπογραφές)πρέπει να πληρωθεί το χαρτόσημο εντός πέντε εργάσιμων ημερών, δε.

Ποια λύση δόθηκε απ’την Εφορία; Μάλλον καμία… Εκτός αν αύριο ή από εβδομάδα που ο Δημητρέλος θα συνεχίσει τις επαφές με την Εφορία, βγάλει απ’το σακάκι του 3 εκατομμύρια. Το συγκεκριμένο ενδεχόμενο που φαντάζει κομματάκι… χλωμό.

Το ζήτημα που προέκυπτε όμως εδώ, ήταν σοβαρό και δημιουργήθηκαν δύο ερωτήματα, στα οποία έπρεπε να δώσει απαντήσεις το νομικό συμβούλιο του κράτους. Σε περίπτωση μή καταβολής του χαρτοσήμου, το χρέος βάραινε τον Δημητρέλο ή απλά θα ακυρωνόταν η σύμβαση;

Όπως καταλαβαίνετε, αν δεν βρισκόταν λύση με την πληρωμή του χαρτοσήμου και η σύμβαση ακυρωνόταν, τότε θα πάγωνε η εκχώρηση του χρέους Ψωμιάδη στο Δημόσιο και θα παρέμενε  κολλημένη η εκκαθάριση, αφού εκκρεμούν τα ασφαλιστικά μέτρα του Χάρη Οικονομόπουλου. Στην ΑΕΚ θέλουν να τελειώσει η ιστορία πριν τη Δευτέρα 5 Μαΐου όποτε και είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση των ασφαλιστικτών μέτρων.

Δεξιά και αριστερά, αρέσκονται να λένε, ότι μπαίνουν ξανά εμπόδια στην ΑΕΚ. Για να λέμε όμως και την πάσα αλήθεια, οι σκόπελοι δεν θα υπήρχαν καν, αν χειριζόταν αυτές τις υποθέσεις, κάποιος άνθρωπος με γνώσεις που θα έτρεχε τη διαδικασία με σοβαρότητα και συνέπεια. Βέβαια, πρέπει να επισημανθεί και κάτι άλλο που κολλάει με την υπόθεση. Έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία, ότι όλα αυτά τα «κουλά» που συμβαίνουν είναι μία προσπάθεια πίεσης κάποιων… πρώην, προκειμένου να πληρωθεί το υπόλοιπο άρθρο 44 και να καλύψουν τα νώτα τους…

Ίσως γι’αυτό να χάθηκε η μπάλα με τα χαρτόσημα…

Το καταργούνε και δεν το πληρώνουμε…

Το πρόβλημα όμως θα ξεπεραστεί μετά την εξέλιξη που προκύπτει με τη νέα ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή και αφορά την κατάργηση του χαρτοσήμου. Μέσα στην τροπολογία βρίσκεται και αυτή που αφορά την ΑΕΚ. «Εκχωρήσεις απαιτήσεων προς το Δημόσιο που πραγματοποιούνται από Π.Α.Ε υπό ειδική εκκαθάριση βάσει του άρθρου 10 ν. 4224/2013, γίνονται ατελώς και χωρίς υποχρέωση καταβολής οιουδήποτε τέλους, φόρου ή εισφοράς…  Με τη διάταξη της παραγράφου 8, προς άρση της οποιασδήποτε αμφιβολίας και προκειμένου να καταστεί δυνατή η πραγματοποίηση της δικαιολογητικής βάσης της διάταξης, αποσαφηνίζεται ότι εκχωρήσεις απαιτήσεων προς το Δημόσιο που πραγματοποιούνται από Π.Α.Ε υπό ειδική εκκαθάριση βάσει του άρθρου 10 ν. 4224/2013, γίνονται ατελώς και χωρίς υποχρέωση καταβολής οιουδήποτε τέλους, φόρου ή εισφοράς», αναφέρεται μεταξύ άλλων, στην παράγραφο 4 που προστέθηκε στο άρθρο 10 του ν.4224/2013 (Α” 288).

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, δεν υπάρχει κόλλημα να περάσει η τροπολογία από τη Βουλή. Έτσι απ’ότι φαίνεται το θέμα της εκχώρησης λύνεται με την κατάργηση του χαρτοσήμου και την σκαπουλάρουμε…

πηγή: aek-live.gr

2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία! Τη σκαπουλάρουν τα τζιμάνια και την πληρώνουν τα χαϊβάνια! Γειά σας ωραίοι βουλευτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Φιλαδέλφεια εξελίσσεται σε πολιτικό τάφο για το ΣΥΡiΖΑ. Ξεπουλήσανε τα πάντα για τις αεκτζίδικες ψήφους. Αντί να το κάνουμε εδώ Κερατέα και Σκουριές κάθονται και γλυφουν τον "υπέροχο λαό" στρατό του Άρχοντα Κουροπαλάτη.Επρεπε να εχει κάνει ένα σχήμα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μανώλη μαζί με άλλες αντικαπιταλιστικές δυνάμεις. Τώρα θα αναγκαστούμε να ψηφίσουμε τη σέχτα του Περισσού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή