.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Ενεργοί Άνεργοι: οργανώνονται και διεκδικούν τα δικαιώματα τους



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τη Δευτέρα, 14/4, άνεργοι από όλη την Αττική, διατύπωσαν το αίτημα για δωρεάν μετακινήσεις, έξω από το Υπουργείο Μεταφορών. Μετά και τη συνάντηση αντιπροσωπείας των ανέργων με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, Σταθόπουλο Νικόλαο, ως Ενεργοί Άνεργοι εκτιμούμε και ενημερώνουμε για τα παρακάτω:



  1. Κατά τα λεγόμενα του κ. Σταθόπουλου, η δωρεάν μετακίνηση με τα ΜΜΜ, είναι αποκλειστικά πολιτική απόφαση, αφού οικονομικο-τεχνικά είναι εφικτό. Όπως ειπώθηκε όμως -εμμέσως πλην σαφώς- προϋπόθεση είναι η ανατροπή μνημονιακών δεσμεύσεων και η αντιστροφή της πολιτικής της λιτότητας. Ξαναθυμόμαστε έτσι, κάτι που γνωρίζουμε από την αρχή. Η ανατροπή αυτής της πολιτικής που εκτοξεύει τη φτώχεια και την ανεργία, είναι ούτως ή άλλως προϋπόθεση για την επιβίωσή μας.
  2. Στην «επιδότηση» της μετακίνησης των ανέργων, εμπλέκεται το Υπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, μέσω του ΟΑΕΔ και της απελευθέρωσης πόρων για αυτό το σκοπό. Επιμένοντας να πάμε μέχρι τέλους, πρέπει να αποφασίσουμε συλλογικά με ποιο τρόπο θα συνεχίσουμε, θα απευθυνθούμε, θα πιέσουμε το Υπουργείο Εργασίας, ως «αρμόδιο» για το αίτημά μας.
  3. Δε θα μας χαρίσουν τίποτα αν δεν το διεκδικήσουμε αποφασιστικά. Μόνο όσο γινόμαστε περισσότεροι, οργανωνόμαστε και κινητοποιούμαστε έχουμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε. Οι απαντήσεις των τεχνοκρατών στα δίκαια αιτήματά μας, θα είναι πάντα οι ίδιες, όσο η πίεση του μαζικού κινήματος κατά της ανεργίας δεν κορυφώνεται. Η ανάθεση και η αναμονή, δεν βοηθούν, δε βελτιώνουν τη θέση μας.
  4. Ο συντονισμός μεταξύ των επιτροπών, των συλλογικοτήτων και των φορέων που ασχολούνται με το πρόβλημα της ανεργίας με κινηματική λογική, όπως αποδείχθηκε είναι εφικτός και πρέπει να συνεχιστεί και να διευρυνθεί. Μόνο η μεγαλύτερη δυνατή ενότητα και μετωπική λογική, μπορεί να μας κάνει αποτελεσματικούς.
  5. Ως Ενεργοί Άνεργοι, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε σταθερή και αξιοπρεπή εργασία για όλους και όχι ημίμετρα. Θα επιμείνουμε όμως και στις διεκδικήσεις εκείνες, όπως οι δωρεάν μετακινήσεις, που μπορούν να δώσουν μια ανάσα στην καθημερινότητά μας, μέχρι να πετύχουμε έστω μικρές αλλά χειροπιαστές νίκες. Το αμέσως επόμενο διάστημα, σε συνέλευση της κίνησής μας, θα αποφασίσουμε δημοκρατικά τα επόμενα βήματά μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου