.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Έτσι διοίκησε και επιμένει κατά παράβαση καθήκοντος να διοικεί η Δήμαρχος το Δήμο



Υπονομεύει με τις επιλογές της και τη νέα διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογές

Κάπως έτσι θα ήταν το Δημαρχείο αν δεν είχαν προηγηθεί άλλοι Δήμαρχοι...
Η απερχόμενη Δήμαρχος διοίκησε το Δήμο επί τριάμισι χρόνια, με διορισμένους από την ίδια διευθυντές στις έξη διευθύνσεις που προβλέπει ο οργανισμός του Δήμου! Συμπτωματικά… είναι όλοι υπάλληλοι που προέρχονται από τον πρώην Δήμο της Νέας Χαλκηδόνας. 

Αναγκάστηκε να στείλει φακέλους εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο που κρίνει τους προϊσταμένους, μόνο όταν ήρθε έγγραφο του Υπουργού Εσωτερικών κ. Μιχελάκη που επισήμαινε την παράληψη. Κι εδώ που τα λέμε το ενδιαφέρον του Υπουργού, εκδηλώθηκε σε χρόνο που φίλος του υποψήφιος φαινόταν ότι θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος, και αφορούσε συγκεκριμένο πρόσωπο.


Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο συνεδρίασε και έκρινε ποιοι είναι κατάλληλοι για Διευθυντές των υπηρεσιών του Δήμου. Η απόφαση πάρθηκε στις 10-1-2014, και η Δήμαρχος είχε υποχρέωση να τοποθετήσει τους νέους Διευθυντές εντός δύο μηνών. Δηλαδή ως τις 10-3-2014 πράγμα που δεν έκανε! 

Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο έκρινε σύμφωνα με τα προσόντα των προς κρίση υπαλλήλων για Διευθυντές, εντελώς διαφορετικά πρόσωπα από εκείνα που έχει διορίσει με απόφαση της η Δήμαρχος!!! Και αντίθετα με την προσωπική κρίση της, οι υπάλληλοι που βρήκε κατάλληλους για διευθυντές, προέρχονται όλοι από τον πρώην Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας! 

Μέχρι πριν λίγο καιρό ο νόμος προέβλεπε ότι διοικητικές πράξεις όπως είναι η τοποθέτηση διευθυντών, να σταματούν δυο μήνες πριν τις εκλογές. Με το σκεπτικό ότι μπορεί να έχουν ρουσφετολογικό χαρακτήρα. Η διοίκηση παίζοντας με τις ημερομηνίες ακολούθησε παρελκυστική τακτική υπολογίζοντας να περάσει και η 18η Μαρτίου χωρίς να τοποθετήσει τους διευθυντές και μετά να ισχυρίζεται ότι την εμποδίζει ο νόμος να το κάνει. 

Άλλαξε όμως στο μεταξύ ο νόμος, και οι δυο μήνες που προέβλεπε πριν, έγιναν ένας. Η Δήμαρχος κατά παράβαση καθήκοντος, συνεχίζει τον ίδιο χαβά και δεν τοποθετεί τους διευθυντές. Η παραλυμένη καθαριότητα παραμένει χωρίς καν διευθυντή. Αν δεν διοριστούν τώρα οι διευθυντές θα μπορούν να διοριστούν πλέον από το Σεπτέμβρη που θα αναλάβει η νέα διοίκηση του Δήμου.

Το γιατί συμβαίνουν όλα αυτά σηκώνει αρκετή συζήτηση. Ακούγονται πολλά και διάφορα. Το βέβαιο είναι πως ο λεγόμενος και «αγαπημένος διευθυντής της Δημάρχου», του οποίου το όνομα εμπλέκεται στη γνωστή υπόθεση της Πρωτομαγιάς, με τον τρόπο αυτό παραμένει ακλόνητος στη θέση του! Κι ας εκκρεμεί η υπόθεση στη δικαιοσύνη στην οποία έχουν παραπεμφθεί υπάλληλοι αλλά και αιρετοί όπως η Δήμαρχος!

Αν υποθέσουμε ότι οι παρατάξεις δεν ξέρουν τίποτα, που ξέρουν, τώρα που το θέμα έρχεται στη δημοσιότητα θα κάνουν κάτι, η θα συνεχίσουν να διευκολύνουν τη Δήμαρχο να συνεχίσει να διοικεί το Δήμο με προσωπικά και όχι υπηρεσιακά κριτήρια;

Σημειώνω πως σύμφωνα με τις πληροφορίες μου για την περίπτωση που δεν αντέξουν τις πιέσεις που ενδεχόμενα θα ασκηθούν, και για την αποφυγή του… ορατού ενδεχόμενου να γίνει προσφυγή και να ασκηθεί δίωξη για παράβαση καθήκοντος, έχει εντός του διμήνου κρατηθεί αριθμός πρωτοκόλλου.

Βεβαίως κανείς δε μπορεί να εμποδίσει τις παρατάξεις που φιλοδοξούν να γίνουν διοίκηση, να νομίζουν πως είναι καλύτερα σε περίπτωση που τα καταφέρουν, να παραλάβουν με διευθυντές της προσωπικής επιλογής της απερχόμενης Δημάρχου. Και αφού υποχρεωτικά διορίσουν αυτούς που έχει κρίνει το  Υπηρεσιακό Συμβούλιο, να περιμένουν να μάθουν κι εκείνοι τότε το αντικείμενο της διεύθυνσης τους και μετά να τους ενημερώσουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου