.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Άρθρο του Βαγγέλη Κουμαριανού* Να τεθούν οι κοινωνικές ανάγκες στο προσκήνιο του Δήμου μας

Πλησιάζοντας την κορύφωση της μάχης για τις Δημοτικές εκλογές, οι παρατάξεις διαγκωνίζονται για να βγούν προσκήνιο, αλλά τα προβλήματά μας παραμένουν επιμελώς κρυμμένα κάτω από το χαλί. Η απερχόμενη δημοτική αρχή παρουσιάζει έργα βιτρίνας και προεκλογικές φιέστες, ενώ οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις υποβαθμίζουν τα κοινωνικά προβλήματα παρουσιάζοντας μια ωραιοποιημένη εικόνα από χρησιμοποιημένα υλικά. Κανείς δεν άκουσε για τις επιπτώσεις της διάλυσης της δημόσιας υγείας, κανείς δεν είδε τα κλειστά μαγαζιά στις γειτονιές, κανείς δε μιλά για την ανεργία που και στην πόλη μας ξεπερνά το 30% του παραγωγικού πληθυσμού.


Καλές οι ντρίπλες, αλλά αν δε μιλήσουμε ανοιχτά για αυτά, δε λέμε τίποτα. Η Δύναμη Πολιτών  οραματίζεται ένα μοντέλο λειτουργίας της πόλης μας που θα βασίζεται στις αρχές της κοινωνικής αλληλεγγύης και δικαιοσύνης. Σχεδιάζουμε να συγκεντρώσουμε όλες τις θεσμικές, στελεχιακές και οικονομικές δυνάμεις του Δήμου ώστε να σταθούμε στα πόδια μας, να διεκδικήσουμε αξιοπρεπείς όρους ζωής, μακριά από πελατειακές εξαρτήσεις. Γι’αυτό και θα επιδιώξουμε τη στήριξη του Δήμου από τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους μαγαζάτορες στη συνδιαμόρφωση των προτεραιοτήτων, την ανοιχτότητα και την αμεσότητα των υπηρεσιών, τον έλεγχο λειτουργίας τους.

Στη βάση αυτών των αξιών, οφείλουμε να απαντήσουμε συγκροτημένα με ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο κοινωνικών δράσεων που προϋποθέτει καταγραφή των διαστάσεων των προβλημάτων. Οι κοινωνικές παρεμβάσεις του Δήμου δεν είναι υπόθεση μόνο των αυξανόμενων νεόπτωχων, είναι υπόθεση της νεολαίας που ψάχνει να βρεί μία ελπίδα για το μέλλον, του ηλικιωμένου που ξέρει ότι αν βοηθηθεί μπορεί να προσφέρει πολλά, του ΑμΕΑ που θέλει να υπερβεί τα καθημερινά εμπόδια, της υπερχρεωμένης οικογένειας που ζεί το βάρος του πλειστηριασμού. Η κοινωνική πολιτική στο Δήμο είναι υπόθεση όλων μας και θα αναλάβουμε την ευθύνη να την αναδείξουμε. Η Δύναμη Πολιτών είναι η δύναμη που θα αφιερωθεί στο να την εφαρμόσει.


*Διδάκτωρ Νομικής
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη "Δύναμη Πολιτών"

1 σχόλιο:

  1. ΑΝΟΙΧΤΟΤΗΤΑ !!!???!!!11 Απριλίου 2014 στις 3:53 μ.μ.

    Ψαχνω σε λεξικα να δω τι ειναι αυτη η ανοιχτοτητα και δεν μπορω. Αν μπορει καποιος απο τη δυναμη πωλητων να μου εξηγησει και σ εμενα τον αμορφωτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή