.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Γ. Βλάχος: Πιστεύει στην ΑΕΚ ο υποψήφιος επενδυτής



Με δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό Βήμα FM 99,5 υποστήριξε, ότι ο εντολοδόχος του ενδιαφέρεται σοβαρά για την Ένωση και γι' αυτό για την ώρα αποφεύγει να αποκαλυφθεί στο κοινό, ώστε να κινηθεί αθόρυβα, χωρίς εξωτερικές πιέσεις.

«Επειδή στην Ελλάδα έχουμε τον τελευταίο καιρό το φαινόμενο να εκτοξεύονται προτάσεις από δω κι από κει και τελικώς να μη καταλήγουν ή για κάποιο λόγο να μη προχωράνε, καταλαβαίνετε ότι επειδή ο άνθρωπος που εγώ εκπροσωπώ αντιμετωπίζει τη περίπτωση αυτή σα μια σοβαρή επενδυτική κίνηση, δεν θέλει ο ίδιος, ο κόσμος της ΑΕΚ αλλά και η ομάδα να συρθούν σε σενάρια και παραφιλολογίες», τόνισε, πριν να προσθέσει:


«Πρόκειται για ένα καθαρό deal, όσο κι αν δεν αρέσει αυτή η κουβέντα, ενός ανθρώπου που έχει οικονομική δυνατότητα και τον ενδιαφέρει να επενδύσει στην ομάδα της ΑΕΚ, πιστεύει στην ομάδα της ΑΕΚ».

Ο κ. Βλάχος απέφυγε να απαντήσει και σε ερώτηση για την εθνικότητα του υποψήφιου επενδυτή, περιοριζόμενος στο να διαψεύσει για άλλη μια φορά, πως είναι Τούρκος.

«Ποτέ δεν είπα ότι είναι αλλοδαπός, είπα πως δεν ζει στην Ελλάδα, ούτε ο Πήτερ Αντζελος είναι και επίσης μπορώ να σας πω ότι δεν είναι Τούρκος».

Αναφορικά για τις προϋποθέσεις, που έχει θέσει, προκειμένου να αποδεχθεί να μπει στην ΠΑΕ, είπε: «Προϋπόθεση είναι βεβαίως να ξέρει ο ενδιαφερόμενος τι αγοράζει, να μην πάρει αυτό που λένε γουρούνι στο σακί ή ακόμα χειρότερα, ένα σακί με φίδια. Με κάποιο τρόπο θα πρέπει να υπάρξει μια ενημέρωση, γιατί είναι λίγα τα στοιχεία που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής.

Χρειάζεται ένας ποιο ενδελεχής, συγκεκριμένος και ουσιαστικός διαχειριστικός έλεγχος στον οποίο θα προχωρήσει ο πρόεδρος, το ανήγγειλε είδη στη γενική συνέλευση. Αυτή τη στιγμή, αυτά που υπάρχουν δεν αρκούν ώστε να μπορέσει να προχωρήσει η συμφωνία».

Όσο για τα χρήματα, τα οποία σκοπεύει να βάλει ο επενδυτής σε πρώτη φάση, αν όλα πάνε καλά, τα υπολόγισε σε 10 εκατομμύρια ευρώ.

«Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τη πλευρά της ΠΑΕ ΑΕΚ η τιμή ανά μετοχή είναι γύρω στα 1,20 ευρώ, άρα μιλάμε για πάνω από 10 εκατομμύρια», σημείωσε.
 

02 Δεκεμβρίου 2011

πηγή: naftemporiki.gr

 

Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι από το sport24.gr:

Ποιος είναι ο Γιάννης Βλάχος






Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τον εκπρόσωπο του άγνωστου επενδυτή για την ΠΑΕ ΑΕΚ, κ. Ιωάννη Βλάχο. Ποια η σχέση του με πολιτικό κόμμα.

Ο 51χρονος δικηγόρος, Γ. Βλάχος, εμφανίστηκε στην Γενική συνέλευση της ΑΕΚ εκπροσωπώντας ξένο επενδυτή που ενδιαφέρεται για την ομάδα.

Όπως ο ίδιος δήλωσε προς τους μετόχους: "Είναι ξένος επενδυτής, δεν είναι Τούρκος. Θέλει το πλειοψηφικό πακέτο. Είναι μεγάλη οντότητα".
Το βιογραφικό του Γιάννη Βλάχου:

Ο Γιάννης Βλάχος γεννήθηκε στο Βόλο στις 15 Οκτωβρίου του 1960. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ποινικό Δίκαιο, στο Δίκαιο Ιατρικής Ευθύνης και στη Φιλοσοφία του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Γκέττιγκεν Γερμανίας.

Πρόσφατα μάλιστα το όνομά του ενεπλάκη, άθελά του, με τον Ολυμπιακό Βόλου, κάνοντάς τον να τοποθετηθεί δημόσια, διαψεύδοντας πως του έχει ζητηθεί η συνδρομή του ως δικηγόρου στην υπεράσπιση της υπόθεσης υποβιβασμού της βολιώτικης ομάδας.

Ο Γιάννης Βλάχος εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας διατηρώντας δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα.

Είναι μάχιμος δικηγόρος με κύριο αντικείμενο απασχόλησης τη ποινική δικηγορία και σημαντικότερο σταθμό της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας την υπεράσπιση των αδελφών Ξηρού στη δίκη της 17Ν, ενώ έχει επανειλημμένως υπερασπισθεί συλληφθέντες που συμμετείχαν σε φοιτητικές, συνδικαλιστικές και κοινωνικές κινητοποιήσεις. Αναπτύσει συνδικαλιστική δράση στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ως μέλος της παράταξης «Δικαιόραμα Δικηγόρων».

Κατά το παρελθόν, ο Γιάννης Βλάχος αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. του Νομού Μαγνησίας και της μαθητικής οργάνωσης Π. Α.Μ.Κ., έδρασε στη πολιτική και πολιτιστική ζωή των πρώτων μεταπολιτευτικών χρόνων στο Ν. Μαγνησίας συμμετέχοντας στην ίδρυση και στις δραστηριότητες πολιτιστικών και καλλιτεχνικών ομάδων, όπως ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Βόλου και το μουσικό συγκρότημα «17 Νοέμβρη», καθώς και κοινωνικών οργανώσεων όπως της Επιτροπής για τον Επαναπατρισμό των Πολιτικών Προσφύγων και της Κίνησης για τα Δικαιώματα των Ψυχασθενών.

Σε ηλικία 15 ετών ήταν ο κεντρικός ομιλητής του διακομματικού εορτασμού της πρώτης Επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στο Βόλο.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε δυναμικά στο ελληνικό και αργότερα στο γερμανικό φοιτητικό κίνημα.
Εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης και στη συνέχεια ως λέκτορας στα γερμανικά Πανεπιστήμια του Γκέττιγκεν (1987-1994) και του Ρόστοκ (1994-1997) διδάσκοντας Ποινικό Δίκαιο και Φιλοσοφία του Δικαίου. Είχε επιστημονική καθώς και οργανωτική συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια και επιστημονικές ημερίδες.

Διετέλεσε αιρετός εκπρόσωπος των Αλλοδαπών στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης του Γκέττιγκεν και μέλος του Δ.Σ. της Συνομοσπονδίας Συμβουλίων Εκπροσώπησης Αλλοδαπών του Κρατιδίου της Κάτω Σαξωνίας και είχε ενεργή συμμετοχή στις δραστηριότητες της Ελληνικής Κοινότητας.

Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Ιατρικής Δεοντολογίας του Ιατρικού Συλλόγου του γερμανικού Κρατιδίου Μέκλεμπουργκ-Φορπόμμερν και της Επιτροπής Ιατρικής Δεοντολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Ρόστοκ.

Συμμετέχει στις δράσεις διαφόρων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, όπως της Μ.Κ.Ο. «Government to You» που επιδιώκει την εξοικείωση του πολίτη με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητείας στο Πολεμικό Ναυτικό.

Μιλά Γερμανικά και Αγγλικά, ενώ έχει γνώσεις της ισπανικής και γαλλικής γλώσσας. Είναι παντρεμένος με την αρχαιολόγο - αιγυπτιολόγο Αικατερίνη Κολτσίδα και έχει μια κόρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου