.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

H δήλωση του Βασίλη Παπακώστα στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, σε σχέση με τις εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια από το θάνατο του Ελευθέριου Βενιζέλου




Δήλωση σχετικά με τις εκδηλώσεις
απότισης τιμής στον Ελευθέριο Βενιζέλο
με την ευκαιρία των 80 χρόνων από το θάνατό του


Σχετική με τις εκδηλώσεις απότισης τιμής στον Ελευθέριο Βενιζέλο με τη ευκαιρία των 80 χρόνων από το θάνατό του, θεωρώ σημαντικό να δηλώσω ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός:

     Έχει τεράστια ευθύνη για τα επιθετικά πολεμικά σχέδια που οδήγησαν στη Μικρασιατική καταστροφή. Ιδιαίτερα η πόλη μας, πόλη ιδρυθείσα από πρόσφυγες που δοκίμασαν τις ανείπωτες οδύνες αυτής της καταστροφής, δεν μπορεί να ξεχνά τις τεράστιες ευθύνες του. 


     Είναι ο άνθρωπος που «εγκαινίασε» τη μακρά παράδοση ποινικοποίησης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος στο ξεκίνημά του, με φυλακίσεις και διώξεις συνδικαλιστών, με διάλυση συνδικαλιστικών οργανώσεων κ.λπ.

     Είναι ο εμπνευστής του περιβόητου Ιδιώνυμου, νόμο με τον οποίο ποινικοποιήθηκαν οι αριστερές ιδέες και ξεκίνησε ένα κύμα μαζικών διώξεων, φυλακίσεων, βασανισμών και εξορίας για αγωνιστές και αγωνίστριες του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος. 

     Είναι ο πολιτικός ηγέτης που το 1918 έστειλε ελληνικό εκστρατευτικό σώμα να συμμετάσχει στην ιμπεριαλιστική περικύκλωση της νεαρής Σοβιετικής Δημοκρατίας και στην απόπειρα κατάπνιξης της Οκτωβριανής Επανάστασης.     

Στο βαθμό που η Αριστερά εκπροσωπεί τα συμφέροντα των καταπιεσμένων και παλεύει για την ανθρώπινη χειραφέτηση, δεν οφείλει καμιά απότιση φόρου τιμής στον «εθνάρχη» Ελευθέριο Βενιζέλο. Αυτό ας το κάνει η άρχουσα τάξη, της οποίας υπήρξε από τους λαμπρότερους  εκφραστές των συμφερόντων της. 



Βασίλης Παπακώστας,
δημοτικός σύμβουλος Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

2 σχόλια:

  1. Δεν το σωζης Βασιλακη, καλα ειναι αυτα που αναφερης, αλλα οι ισοροποιες, στην Δημοτικη αρχη, εχουν πλεον ανατραπη. Η ΣΥΡΙΖοποιηση εχει προχωρηση μποστα, πλεον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και λοιπόν; Εμείς τα ξέρουμε. Στον ανιστόρητο επικεφαλής σου πέστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή