.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Σπύρος Καβακόπουλος: Παρέλαση με μαντήλα


Άλλοι εξανίστανται γιατί στην παρέλαση μαθήτρια παρελαύνει με τα σύμβολα ανελευθερίας, «μαντήλα» και «φούστα μακριά». Και άλλοι το εκθειάζουν ως το καλύτερο μήνυμα που θα μπορούσε να δοθεί μια μέρα σαν και τη σημερινή, πραγματικό νόημα του Ευαγγελισμού (έγραψαν), στον σύγχρονο δυτικό πολυπολιτισμικό κόσμο. 

Αν όμως πιτσιρίκα καλόγρια φανατισμένη από το χριστιανικό φονταμενταλισμό - δυστυχώς υπάρχουν πολλές στα μοναστήρια - τολμούσε να παρελάσει, τότε σίγουρα οι πρώτοι θα το εκθείαζαν και οι δεύτεροι θα το κατηγορούσαν. 

Έχουμε χάσει «τ’ αβγά και τα πασχάλια». 

Επιτέλους πρέπει να μάθουμε πως ο ένας θα χωράει στον άλλον. Να μπαίνουμε στη θέση του άλλου. Με βασική προϋπόθεση να μάθουμε και στον άλλο το ίδιο. Παιδεία και πάλι παιδεία, αλλά που να την βρεις όταν οι ηγεσίες του υπουργείου παιδείας παλινωδούν ανάλογα με το τι βολεύει την κομματική τους πελατεία και τις ιδεολογικές τους εμμονές;

Σίγουρα θα με ρωτάτε και η δική σου θέση ποια είναι; Απάντησή μου η ρήση του μεγάλου Μάνου Χατζηδάκη «Πιστεύω σ’ εκείνη την ελληνικότητα που εξαφανίζει τις διαφορές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου