.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

To ΠΠΙΕΔ για το διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένων στην Παναγιά την Βουρλιώτισσα και τη συμβολή των μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821 (φωτογραφίες)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένων στην Παναγιά την Βουρλιώτισσα, που διοργανώθηκε από το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος και την Ένωση Βουρλιωτών Μικράς Ασίας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία και με την παρουσία πλήθους συμπολιτών μας.
Οι εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στο ισόγειο του Π.Π.Ι.Ε.Δ. το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016. Στην έναρξη του διημέρου η Δημοτική Σύμβουλος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος και Αντιπρόεδρος του Π.Π.Ι.Ε.Δ. Ευτυχία Παπαλουκά και ο Πρόεδρος της Ένωσης Βουρλιωτών Μικράς Ασίας Φώτης Καραλής καλωσόρισαν τους παρευρισκόμενους, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος και Πρόεδρος του Π.Π.Ι.Ε.Δ. Άρης Βασιλόπουλος και ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Επιφάνειος Αρβανίτης.   


Το Σάββατο η κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης, η φιλόλογος Χάιδω Μουστάκη, μίλησε για την Παναγία την Βουρλιώτισσα, ο Πρωτοπρεσβύτερος Γρηγόριος Καραλής απέδωσε με μοναδικό τρόπο Μικρασιάτικα τραγούδια, αρχίζοντας ένα μουσικό ταξίδι στις αλησμόνητες πατρίδες που συνεχίστηκε από την παραδοσιακή χορωδία της Πανελλήνιας Ένωσης Εφεσίων «Εφέσου Μελίσματα». Ανάμεσα στους παριστάμενους πολλά μέλη του κλήρου της πόλης μας, καθώς και ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Παναγίτσας, ο πατήρ Παντελεήμων Παπασυννεφάκης, του οποίου η βοήθεια ήταν πολύτιμη στην διοργάνωση του αφιερώματος στην Καρά Παναγιά. 

Την Κυριακή η ιστορικός Αρχοντία Παπαδοπούλου μίλησε για τη «συμβολή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821». Το διήμερο έκλεισαν το θεατρικό εργαστήρι του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής που  παρουσίασε θεατρικά αποδοσμένο απόσπασμα από τα Ματωμένα χώματα της Διδούς Σωτηρίου, σε σκηνοθεσία της Γιώτας Ευσταθίου και η χορωδία του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής που απέδωσε Μικρασιάτικα τραγούδια.
Ευχαριστούμε ολόψυχα όλους όσους συμμετείχαν στις εκδηλώσεις.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου