.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Το όραμα του νέου προέδρου(;) της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ

Ο Απόστολος Σπυρόπουλος (στο άκρο δεξιά της φωτογραφίας) που βρίσκεται στον συνδυασμό «Ζήτω η ΑΕΚ» μιλάει στο aek365 και εξηγεί τα σχέδια, τους στόχους και το πλάνο για την επόμενη ημέρα στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ


Το aek365 είναι γνωστό πως εκφράζει με τον πιο αυθεντικό τρόπο, το περιβάλλον του Δημήτρη Μελισσανίδη. Όταν λοιπόν μας ενημερώνει για κάτι σαν αυτό που ακολουθεί, δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνει άσχετα ή τυχαία. 


Εξώφυλλο του Ιούνη 2015 για τον πατέρα του Απόστολου Σπυρόπουλου, Ροβέρτο
Ο Απόστολος Σπυρόπουλος είναι γιος του Ροβέρτου Σπυρόπουλου, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα υπήρξε κορυφαίος συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ, του ΟΤΕ, και της ΓΣΕΕ. Διετέλεσε διοικητής του ΟΑΕΔ, και τα τελευταία χρόνια του ΙΚΑ. Επίσης Γ.Γ. του υπουργείου Εργασίας, Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ επί Γιώργου Παπανδρέου, και φυσικά βουλευτής και υφυπουργός του Κώστα Σημίτη.
Η οικογένεια Σπυρόπουλου βοήθησε αποφασιστικά στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αφού παράλληλα, ανέπτυξε επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα...

Θα μπορούσαμε να πούμε με δεδομένο το ενδιαφέρον και την υποψηφιότητα του συμπολίτη μας Νίκου Παπανικολάου, στις εκλογές της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Ποιος Παπανικολάου; ποια Τούλα; ποια Στικούδη; ποια Άμστελ; Για να καταλήξουμε στην Άμστελ επειδή έτσι τους αρέσει...

Χωρίς αυτό να σημαίνει πως η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του Νίκου Παπανικολάου, δεν ήταν επιλογή των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Το όραμα του Απόστολου Σπυρόπουλου, όπως ο ίδιος το περιγράφει, συνοπτικά είναι. Να οριστικοποιηθεί ο "εκπατρισμός" των τμημάτων της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ οπουδήποτε εκτός Νέας Φιλαδέλφειας. Να διασφαλιστεί πως η ΠΑΕ ΑΕΚ δε θα έχει καμιά υποχρέωση απέναντι στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ. Να πληρώνουν αδρά όσοι θέλουν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Να εκμεταλλεύονται απρόσκοπτα τα επιχειρηματικά συμφέροντα, το οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ, για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Μόλις διασφαλιστούν αυτά, μπορούν αντί 100 άτομα που ψηφίζουν σήμερα, να ψηφίζουν δεκάδες χιλιάδες στις εκλογές της, ώστε να είναι οικονομικά αυτάρκης η Ερασιτεχνική.


Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι από το aek365:
(Τα τονισμένα γράμματα είναι από μας) 

Σπυρόπουλος: Αυτό είναι το όραμά μας για την Ερασιτεχνική ΑΕΚ…

Ο Απόστολος Σπυρόπουλος που βρίσκεται στον συνδυασμό «Ζήτω η ΑΕΚ» μιλάει στο aek365 και εξηγεί τα σχέδια, τους στόχους και το πλάνο για την επόμενη ημέρα στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ

Οι εκλογές της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ πλησιάζουν (είναι προγραμματισμένες για το Σάββατο (16/4) κι αν δεν υπάρξει απαρτία θα διεξαχθούν το άλλο Σάββατο (23/4)) και ένας από τους ανθρώπους που βρίσκονται στον συνδυασμό «Ζήτω η ΑΕΚ», τον οποίο και στηρίζουν οι Μελισσανίδης – Αγγελόπουλος, είναι ο Απόστολος Σπυρόπουλος.

Μόλις στα 33 του χρόνια ο Σπυρόπουλος έχει καταφέρει να κάνει ένα «δυνατό» όνομα τόσο στις επιχειρήσεις, όσο και μέσα στην ΑΕΚ. Είναι εδώ και χρόνια μέλος στην Ερασιτεχνική, είναι κάτοχος διαρκείας σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ από το 2000, ενώ η οικογένειά του βρίσκεται πολλά χρόνια δίπλα στην ομάδα. Η οικογένειά του, μάλιστα, έχει στηρίξει και οικονομικά την ΑΕΚ βοηθώντας τη με χορηγίες.

Σήμερα, μιλάει στο aek365 ο Απόστολος Σπυρόπουλος (στη φωτογραφία διακρίνεται δίπλα στον Γιώργο Μελισσανίδη, αλλά και στους Δημήτρη Μελισσανίδη και Μάκη Αγγελόπουλο), εξηγώντας τον λόγο που «κατεβαίνει» στις εκλογές της Ερασιτεχνικής, μα κυρίως περνάει προς τα έξω την αγάπη, το μεράκι και τα σχέδια του για την ΑΕΚ. Είναι η πρώτη φορά που ο Σπυρόπουλος επιχειρεί μία τέτοια προσπάθεια. Ο λόγος; «Να κάνουμε μία κίνηση και να βοηθήσουμε την ΑΕΚ. Εγω είμαι ΑΕΚ, δεν με ενδιαφέρει να βγάλω χρήματα από αυτή την ιστορία. Σκοπός μου είναι να οργανώσω κάποια πράγματα μέσα στην Ερασιτεχνική. Να υπάρχει μια ανασύνταξη στα οικονομικά, να είναι βιώσιμη η Ερασιτεχνική, να μπορεί να ζει. Πρώτος και βασικός στόχος είναι η οικονομική εξυγίανση. Υπάρχει ένα πλάνο που θέλουμε την Ερασιτεχνική να είναι αυτόνομη. Να επιχειρήσουμε μια εκκαθάριση και σε άτομα και σε οικονομικό επίπεδο. Όταν έχω πλήρη εικόνα, από μέσα, όταν δω κι εγώ με περισσότερες λεπτομέρειες τα πράγματα θα ειμαι σε θέση να δω τι ακριβώς χρειάζεται για να πετύχει το πλάνο. Ήδη γνωρίζω αρκετά, αλλά θέλω να τα δω από μέσα για μια πιο ξεκάθαρη και πλήρη εικόνα», λέει ο Σπυρόπουλος και κάνει ειδική αναφορά στα οφέλη που θα φέρει στη Μάνα ΑΕΚ το νέο γήπεδο:

«Όλες αυτές οι εξελίξεις βέβαια για να τρέξουν και να πετύχουμε την οικονομική εξυγίανση έχουν ως επίκεντρο το γήπεδο. Είναι διαφορετικό να έχεις γήπεδο και να κάνεις μία συμφωνία και έναν προγραμματισμό, πατώντας σε κάποια δεδομένα οικονομικά οφέλη που θα έχει η ποδοσφαιρική ΑΕΚ από το δικό της σπίτι. Και είναι διαφορετικό να παίζεις στο ΟΑΚΑ, που δεν είναι δικό σου. Το μοντέλο που πρέπει να δούμε είναι να εκμεταλλευτούμε καλύτερα ως Ερασιτεχνική την εμπορική εκμετάλλευση του σήματος, αλλά και να δούμε αυτό με τα μέλη. Υπάρχουν τρόποι για να έρθουν χρήματα, αλλά το βασικότερο είναι να γίνει το νέο γήπεδο. Το παν όμως για μας είναι να υπάρχει μια Ερασιτεχνική ανοικτή και με διαφάνεια. Δεν ανήκει ούτε στον Σπυρόπουλο η Ερασιτεχνική, ούτε στον Αλεξίου, ούτε σε κανέναν. Όλα στο «φως» πρέπει να έρχονται και θα έρχονται.

Στέκομαι στη σημασία της οικονομικά ανεξάρτητης Ερασιτεχνικής γιατί για μένα έχει σημασία. Να μην έχει ανάγκη κανέναν επιχειρηματία να τη βοηθήσει. Το βασικό είναι να αποκτήσει ξανά η Ερασιτεχνική την οικονομική ανεξαρτησία της και φυσικά αν κάποιος επιχειρηματίας θέλει να βοηθήσει και να δώσει το κάτι παραπάνω, με χαρά να συμβεί, για ακόμη πιο άμεσα αποτελέσματα. Όχι όμως να περιμένει τον κάθε επιχειρηματία η Ερασιτεχνική για να ζήσει. Δύσκολες εποχές… Επιβάλλεται, να επικεντρωθούμε αρχικά σε κάποια τμήματα και σιγά – σιγά να ανέβουν και τα υπόλοιπα. Ήδη έχει γίνει μια συνεργασία με το Νέο Ηρακλείο για να στεγαστούν εκεί κάποια τμήματα. Σκοπός επίσης είναι να υπάρχει και μια αναβάθμιση στην Ερασιτεχνική. Να ψηφίζουν περισσότερα άτομα για παράδειγμα».

Από εκεί και πέρα ο Σπυρόπουλος μας εξηγεί πως πρόθεσή του είναι με προσωπικά του έξοδα, να ταξιδέψει στο εξωτερικό και να έχει επαφές με μεγάλους συλλόγους προκειμένου να «μαζέψει» ιδέες και να φέρει στην ΑΕΚ κάποιες «συνταγές» που θα της επιτρέψουν να ανέβει επίπεδο: «Μία ιδέα μου, την οποία και έχω μεταφέρει στα άτομα που πρέπει, είναι να ξεκινήσουμε επαφές με ξένα σωματεία, με μεγάλα σωματεία και να πάρουμε την τεχνογνωσία τους ως Ερασιτεχνική. Ειμαι διατεθειμένος να πάω με προσωπικά μου έξοδα στο εξωτερικό για να δω κάποια κλαμπ και να μιλήσω εκεί με ανθρώπους. Να αποκτήσουμε νέες ιδέες και να τις φέρουμε στην ΑΕΚ.

Δεν θέλω να είμαι υπερβολικός. Ούτε να λέω μεγάλα λόγια. Θέλω να δούμε το νέο ΔΣ, να συζητήσουμε και να ξεκινήσουμε το πλάνο μας».

Όσο για το ποια λάθη έχουν γίνει στο παρελθόν και πρέπει να αποφευχθούν στο μέλλον; Ο Απόστολος Σπυρόπουλος, λέει:

«Έχω εικόνα στα λάθη που έχουν γίνει, αλλά δεν ήμουν μέσα στην Ερασιτεχνική, να μπορώ να τα μεταφέρω. Άσε με να δω μόνος μου από μέσα, με τα δικά μου μάτια και τις δικές μου γνώσεις στον τομέα της οργάνωσης, τι λάθη έγιναν και θα πω. Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν. Ας μη μιλήσουμε τώρα για τα λάθη. Είναι μόνο τι διαισθάνομαι εγώ και τι ακούω από φίλους ΑΕΚτζήδες. Δεν είναι όμως σωστό μέτρο να κρίνω χωρίς να έχω προσωπική εικόνα. Δεν κατηγορούμε κανέναν. Το θέμα είναι να ξεκινήσουμε από την αρχή και να γράψουμε μία νέα αρχή».

Ως επίλογο ο Σπυρόπουλος τονίζει: «Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ πρέπει να έχει 50.000 κόσμο και πληρώνουν τις συνδρομές τους, να μην έχει ανάγκη κανέναν και όλοι να ψηφίζουν. Υπάρχουν λύσεις, θα τις δούμε και θα προσπαθήσουμε να τις υλοποιήσουμε».

Ποιος είναι ο Απόστολος Σπυρόπουλος
Στα 33 του χρόνια, γιος του Ροβέρτου Σπυρόπουλου, έχει πετύχει πολλά πράγματα στον επιχειρηματικό τομέα ο Απόστολος Σπυρόπουλος. Έχει σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο Πειραιά και επαγγελματική δραστηριότητα έχει ως οικογένεια το πασίγνωστο και άκρως πετυχημένο «Κτήμα Σπυροπούλου» με παραγωγή κρασιών. Επίσης, διαθέτει ένα τυροκομείο στην Αρκαδία και είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην εταιρία «Terra nostrum», η οποία προμηθεύει τρόφιμα και ποτά σούπερ μάρκετ.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου