.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας: Ψευδής η καταγγελία της ΔΑΣ (ΚΚΕ) για απόλυση 3 συμβασιούχων...





Καταγγελία εξέδωσε η ΔΑΣ ΟΤΑ Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας που πρόσκειται στο ΚΚΕ για απόλυση από το δήμο 3 συμβασιούχων της υπηρεσίας πρασίνου.(Ολόκληρη η καταγγελία στο τέλος)

Επειδή ότι σχετίζεται ή ελέγχεται από το ΚΚΕ δε μας στέλνουν τα δελτία τύπου κι ότι άλλο εκδίδουν, αναζητήσαμε στη σελίδα της Λαϊκής Συσπείρωσης τη καταγγελία χωρίς αποτέλεσμα. Ανώνυμος όμως αναγνώστης μας σε ομάδα του φέισμπουκ που ενοχλήθηκε για ανάρτηση μας που αφορούσε το Δ. Μελισσανίδη, ή με αφορμή αυτό, «σχολίασε» παραθέτοντας δημοσίευμα του 902.gr που έχει θέμα τη σχετική καταγγελία την οποία και παραθέτουμε. 


Ακολουθεί το δελτίο τύπου του δήμου: 



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση σε ψευδή καταγγελία περί απόλυσης συμβασιούχων στο Δήμο Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας

Από σήμερα το πρωί κυκλοφορεί μία ψευδής ανακοίνωση συνδικαλιστικής παράταξης με τίτλο «ο Δήμος Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας απέλυσε 3 συμβασιούχους». Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε τα εξής:

1. Ουδεμία απόλυση συμβασιούχου έγινε στο Δήμο μας.

2.Αντίθετα, το Δημοτικό συμβούλιο ψήφισε χθες την παράταση των συμβάσεων ΟΛΩΝ των συμβασιούχων εργαζομένων που εργάζονται στις ανταποδοτικές υπηρεσίες της καθαριότητας, κάνοντας χρήση του δικαιώματος που δίνει ο ν.4479/2017, άρθρο 24 για την παράταση των συμβάσεων.

3. Αντίθετα, το Δημοτικό συμβούλιο για να στηρίξει έμπρακτα το δημόσιο χαρακτήρα της καθαριότητας, αλλά και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους Δημότες, ενέκρινε χθες την πρόσληψη 19 μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα και την αγορά 3 νέων απορριμματοφόρων και 4 φορτηγών. 

4. Αντίθετα, ολόκληρο το Δημοτικό συμβούλιο και ο Δήμαρχος δεσμεύτηκαν να τροποποιήσουν ΑΜΕΣΑ την απόφαση ώστε να συμπεριλάβει τους 3 συμβασιούχους της Διεύθυνσης Πρασίνου (ΟΧΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ), στο βαθμό που ξεπεραστούν οι αρνητικές εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών και υπάρξει ερμηνευτική δυνατότητα να συμπεριληφθούν οι 3 συμβασιούχοι του πρασίνου σε νέα απόφαση.

5. Από νωρίς το πρωί οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και ο Δήμαρχος βρίσκονται σε διαρκείς επαφές με το ΥΠ.ΕΣ, την ΚΕΔΕ και το Σωματείο εργαζομένων του Δήμου προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα επέκτασης της παράτασης και σε συμβασιούχους που δεν εργάζονται σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας.

6. Ας αναζητήσουν αλλού οι συντάκτες της ανακοίνωσης αντεργατικές μεθόδους και αποφάσεις, όχι στη Δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, που από την πρώτη στιγμή στήριξε και στηρίζει έμπρακτα το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία καθώς και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για το δικαίωμα αυτό. Ας καταγγείλουν αυτούς που είναι πραγματικά υπεύθυνοι για την εφαρμογή ενός εργασιακού μεσαίωνα στη χώρα και όχι αυτούς που αγωνίζονται έμπρακτα εναντίον του.



Ακολουθεί το δημοσίευμα του 902.gr:






Πέμπτη 06/07/2017 - 09:24
Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ

Η δημοτική αρχή απέλυσε τρεις παρατασιούχους εργαζόμενους

Από παλαιότερη κινητοποίηση των εργαζόμενων ΟΤΑ 
Από παλαιότερη κινητοποίηση των εργαζόμενων ΟΤΑ


Τρεις εργαζόμενους παρατασιούχους απέλυσε η δημοτική αρχή ν. Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας. Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 5 Ιούλη η δημοτική αρχή αποφάσισε να μην ανανεώσει τις συμβάσεις των 3 συμβασιούχων παρατασιούχων που εργάζονται στην υπηρεσία πρασίνου με την αυθαίρετη δικαιολογία ότι δεν εμπίπτουν στις διατάξεις της πρόσφατης τροπολογίας της κυβέρνησης.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ Ν. Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας καταγγέλλει ότι: «Η δημοτική αρχή στέλνει στην ανεργία 3 εργαζόμενους καταστρατηγώντας την προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ζητούσε τη μετατροπή όλων των συμβάσεων όλων των εργαζομένων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Η Δημοτική Αρχή προέτρεξε να δώσει πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης στην κυβέρνηση παρότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένας προβληματισμός και σε επίπεδο ΚΕΔΕ για το ποιούς εργαζόμενους συμβασιούχους αφορά η τροπολογία..

Δεν είναι δυνατόν απο την μιά (και σωστά) να κατηγορείς στις ομιλίες ότι η ρύθμιση της κυβέρνησης φέρνει απολύσεις και απο την άλλη να τρέχεις πρώτος να απολύεις εργαζόμενους.

Ζητάμε:
  • Να παρθεί πίσω η απόφαση των απολύσεων
  • Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου