.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Η... κούπα στον Μελισσανίδη από τον Βασιλειάδη!




Όλο και περισσότερο εγκαταλείπει τη θάλασσα ο Δ. Μελισσανίδης και στρέφεται σε επενδύσεις στη στεριά. Μετά την απομάκρυνση του από την εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης,  AEGEAN MARINE PETROLEUM, είναι λιγότερο εφοπλιστής από ποτέ!

Μια στεριανή δραστηριότητα του που μόλις τώρα μαθαίνουμε, είναι τα άλογα ιπποδρόμου. Μετά το μακαρίτη Μάκη Ψωμιάδη που είχε άλογα στον ιππόδρομο, το σημερινό αφεντικό της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι ο δεύτερος με παρόμοια δραστηριότητα, δημιουργώντας ίσως μια παράδοση στην ομάδα που μέλλει να δούμε αν θα συνεχιστεί. Ο Μάκαρος μάλιστα για τις ανάγκες της εποχής, είχε εμφανίσει για μερικές μέρες πρόεδρο της ΠΑΕ, κάποιον σταβλίτη του όπως είχε ειπωθεί.

Στη τελευταία ιπποδρομία, το 71ο ελληνικό ντέρμπι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ, που έγινε στο Μαρκόπουλο που ανήκει στην ίδια επιχείρηση, στην ιδιοκτησία της οποίας υπάρχει ποσοστό συμμετοχής εταιρίας συμφερόντων Μελισσανίδη, κέρδισε άλογο δικής του εταιρίας (Aegean Stables). Ο αναβάτης του αλόγου φορούσε κιτρινόμαυρη φανέλα που φάνηκε γούρικη, καθώς μόλις δεύτερη φορά στη καριέρα του κατακτά ιπποδρομιακό ντέρμπι. Το ίδιο γούρικη μάλλον ήταν η φανέλα για τη προπονήτρια, του ίππου με το… μικρασιάτικο όνομα «ΓΙΟΥ ΤΟΚΙΝ ΤΟΥ ΜΗ», αφού η χτεσινή νίκη τη κάνει πρώτη γυναίκα προπονητή που καταχτά ιπποδρομιακό ντέρμπι.

Και σε αυτή την ιπποδρομία όπως και στις προηγούμενες, έδωσαν το παρόν σειρά επώνυμων που… αγαπούν εφάπαξ τα άλογα κούρσας. Πολλοί από αυτούς μπορεί και να μην έχουν ξαναπατήσει σε ιππόδρομο. Κατά πάσα βεβαιότητα φυσικά όπως και οι προηγούμενοι λάτρεις των ιπποδρομιών, ορισμένοι εκ των οποίων προέβησαν και σε δηλώσεις, δε θα ξαναβρεθούν στο χώρο. Τη θέση τους θα πάρουν άλλοι που κι αυτοί θα αγαπήσουν εφάπαξ τα άλογα… Ωστόσο η ελπίδα οι επώνυμοι να λειτουργήσουν ως «κράχτες» για τους ανώνυμους θα παραμένει άσβεστη. Κάπως πρέπει η επένδυση να αποδώσει κέρδη, οδηγώντας στο Μαρκόπουλο ή στα πρακτορεία στοιχημάτων τους πολλούς ανώνυμους, που πρέπει να μιμηθούν τις… επιλογές των επώνυμων.

Το ντέρμπι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ κόσμησε κατά ευτυχή συγκυρία με τη παρουσία του και ο υφυπουργός επιχειρηματικών συμφερόντων, συγνώμη αθλητισμού ήθελα να πω, Γιώργος Βασιλειάδης. Ο οποίος πανευτυχής όπως φαίνεται και στη φωτογραφία παράδωσε το κύπελο του νικητή στον επίσης πανευτυχή ιδιοκτήτη του νικητή ίππου, Δημήτρη Μελισσανίδη. 

Έχουμε λοιπόν κάθε λόγο να στοιχηματίζουμε άφοβα και στις ιπποδρομίες του ΟΠΑΠ, αφού ο εκπρόσωπος του κράτους εγγυάται με τη παρουσία του ότι μας κάνουν καλό...
 

Ίσως η μόνη ελπίδα για να πηγαίνει "αυθόρμητα" ο κόσμος στις ιπποδρομίες στο Μαρκόπουλο, να μη χρειάζονται διάφορες "γλάστρες" ποικίλης προέλευσης και δημοσιεύματα που μας ρίχνουν σε... έκσταση για όσα συμβαίνουν στο χώρο, είναι να γίνει και το γήπεδο Μελισσανίδη εκεί!


Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι από το sdna.gr:


Η... κούπα στον Μελισσανίδη από τον Βασιλειάδη! 

Το («κιτρινόμαυρο») άλογο της Aegean Stables, του Δημήτρη Μελισσανίδη, κέρδισε το 71ο ντέρμπι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ, στο οποίο έδωσαν το «παρών» κορυφαίες προσωπικότητες του αθλητισμού και όχι μόνο.
Με έντονο το αθλητικό στοιχείο πραγματοποιήθηκε σήμερα το 71ο ελληνικό ντέρμπι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ. Το «παρών» έδωσαν μεταξύ -πολλών- άλλων ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ των Πρασίνων, Τσάβι Πασκουάλ, ο Δημήτρης Σαραβάκος, οι Κουτρουμπής, Ζέκα, Χούλτ, αλλά και οι Λαρεντζάκης, Αγραβάνης, Τσαρτσαρής. Επίσης, δεν έλειψαν πρόσωπα από το χώρο του θεάματος, αλλά και άνθρωποι από τον επιχειρηματικό και τον πολιτικό χώρο.
«Χρυσό άλογο» -όπως συνηθίζεται να αποκαλείται ο νικητής του ελληνικού Ντέρμπι- αναδείχθηκε ο 3ετής ίππος «ΓΙΟΥ ΤΟΚΙΝ ΤΟΥ ΜΗ» με χρόνο 2΄35’’ 54, στην απόσταση των 2400 μέτρων. Ιδιοκτήτης του νικητή (που ήταν «ντυμένος» στα κιτρινόμαυρα») είναι οι Aegean Stables της οικογένειας Μελισσανίδη, με τον ισχυρό άνδρα της ΑΕΚ να παραλαμβάνει το τρόπαιο από τον υφυπουργό αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη.

Προπονήτρια του νικητή είναι η Ειρήνη Κεράτσα, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα προπονητής που κατακτά ιπποδρομία ντέρμπι και αναβάτης του ο Δημήτρης Δρόσος, ο οποίος κατακτά για δεύτερη φορά στην καριέρα του ιπποδρομία ντέρμπι.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ικανοποίηση όλων ότι το εγχείρημα του ΟΠΑΠ ΑΕ να δώσει και πάλι την αίγλη στις ιπποδρομίες βρίσκεται σε δρόμο εκπλήρωσης, καθώς τόσο σαν θέαμα αμιγώς ιπποδρομιακό όσο και με την διοργάνωση της, η εκδήλωση δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τα μεγάλα ιπποδρομιακά γεγονότα της Ευρώπης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου