.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Η Α.Ε.Φ. ΑΕΚ για την αυριανή έκτακτη Γ.Σ. διαγραφής ιστορικών μελών της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ...


  

















Δελτίο τύπου - Ανακοίνωση  

ΘΕΛΟΥΝ, ΛΕΕΙ, ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ Α.Ε.Κ. – ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΟΥΣ 


      Για το λόγο αυτό και μόνο το μη νόμιμο και ανυπόστατο Δ.Σ. του Α.Σ. Α.Ε.Κ., υπό τον Α. Αλεξίου και των περί αυτόν «όμοιων», συγκάλεσε Έκτακτη Γ.Σ. για τις 10/7/2017. Δεν συγκάλεσε την υποχρεωτική, από το νόμο και το καταστατικό, Τακτική –Απολογιστική Γ.Σ, για να εξηγήσει τη δεινή  οικονομική κατάσταση, που βρίσκεται σήμερα το σωματείο και να λογοδοτήσει για τα πεπραγμένα του,  αλλά Έκτακτη, για να διαγράψει τους (9) και ιστορικά μέλη του σωματείου, που, λόγω της σημερινής συγκυρίας, αδυνατούν, προσωρινά, να καταβάλουν τις συνδρομές τους.

          Με την  προσπάθεια τους αυτή, επιδιώκουν την ΧΟΥΝΤΟΠΟΙΗΣΗ του σωματείου, για να αποφύγουν τον έλεγχο και να συγκαλύψουν ενδεχόμενες διαχειριστικές ατασθαλίες, για τις οποίες έχει διαταχθεί ανάκριση, για κακούργημα, από τον αρμόδιο Εισαγγελέα, αλλά και αποφάσεις καταστρεπτικές και αντίθετες προς το συμφέρον της Α.Ε.Κ. Με τις παράνομες και δόλιες αυτές ενέργειες οδήγησαν την Α.Ε.Κ. στην απαξίωσή της,  ηθικά, αγωνιστικά και περιουσιακά, με την αποψίλωση των περιουσιακών της στοιχείων και από το πλουσιότερο αθλητικό σωματείο της χώρας μας, λόγω κυρίως ιδιοκτήτου γηπέδου και κατοχυρώσεως του σήματος, το κατέστησαν «ζήτουλα», που ζητιανεύει ελεημοσύνη, από εδώ και από εκεί.
Η προσπάθεια αυτή συνίσταται στη φίμωση των μη αρεστών στη διοίκηση ΜΜΕ, που χρησιμοποιούν τον τίτλο ΑΕΚ, στη διαγραφή ιστορικών μελών, που, λόγω των σημερινών οικονομικών συνθηκών, καθυστερούν να καταβάλουν τις συνδρομές τους, αλλά και την διαγραφή των θαρραλέων εκείνων ΑΕΚτζήδων, που τόλμησαν να υψώσουν τη φωνή τους και αποτελούν τους σπινθήρες φωτός, μέσα στο ολοκληρωτικό σκοτάδι της παραπλανητικής ενημέρωσης που επικρατεί, αποπροσανατολίζοντας τον κόσμο της ΑΕΚ, από όσα πραγματικά συμβαίνουν. Προσπαθούν, έτσι, να κατασκευάσουν Γ.Σ. των «όμοιων», αποτελούμενη από 40 – 50 άτομα, η οποία θα συνέρχεται, για να τους ευλογεί.  

      Τέτοια μεθόδευση είχε εφαρμόσει ΜΟΝΟ η ΧΟΥΝΤΑ, το 1967, όταν είχε καταλύσει το Δημοκρατικό μας πολίτευμα και, με τους ίδιους λόγους, είχε διαγράψει εκατοντάδες μέλη του σωματείου μας.

  Λησμόνησαν, όμως, οι κύριοι αυτοί,  ότι η χώρα μας έχει δημοκρατικό πολίτευμα και δημοκρατική Κυβέρνηση, στο οποίο εφαρμόζονται οι αρχές του Κράτους Δικαίου, το Σύνταγμα και οι νόμοι του Κράτους, σύμφωνα με τις οποίες ο κάθε πολίτης έχει αναφαίρετο δικαίωμα να ενημερώνεται και να  κρίνει την εξουσία και να ζητά τον έλεγχο, στις περιπτώσεις δε αρνήσεως της εξουσίας να τον ενημερώσει, να απευθύνεται και να ζητά τον έλεγχο, από τις θεσμοθετημένες, για κάθε περίπτωση, αρχές. Έτσι, οι διοικούντες, σήμερα,  την Ερασιτεχνική, έφθασαν στο σημείο, αντί να  κάνουν την ετήσια τακτική Γ.Σ., (Απολογιστική), όπως υποχρεούνται, από το καταστατικό και τον νόμο και να πληροφορήσουν τα μέλη του σωματείου, για την οικονομική και περιουσιακή, γενικά, κατάσταση του σωματείου και, κυρίως, α) για το που πήγαν τα 10 εκ. ευρώ της περιόδου 2013 -2014, β) γιατί παραχώρησαν, ΔΩΡΕΑΝ, για μισό αιώνα, το οικόπεδο του σωματείου, γ) γιατί  συναίνεσαν στην ψήφιση του άρθρου 42 του Ν.4277/2014, με το οποίο η Α.Ε.Κ., αφενός μεν έχασε την κυριότητα του γηπέδου και έγινε νοικάρης του και, αφετέρου, στερήθηκε του δικαιώματος του 15% επί των εισπράξεων, από αγώνες και των εντός του γηπέδου διαφημίσεων   και δ) πόσα χρήματα εισέπραξε το σωματείο, από την εμπορική εκμετάλλευση του σήματος, του οποίου, με τελεσίδικες αποφάσεις, είναι αποκλειστικός δικαιούχος,  αλλά κάνουν Έκτακτη Γ.Σ. για να διαγράψουν αυτούς, που τους υπέβαλαν τα ποιο πάνω ερωτήματα και συγκεκριμένα:

  1.- Όταν έξι μέλη μας : Οι Π. Παπατριανταφύλλου, Ν. Σταθάκος, Β. Καπετανόπουλος, Γ. Γάσιας, Κ. Χαμπάκης και  Χ. Τσαντίλας, στη διαβούλευση, για το άρθρο 42 του Ν.4177/2014, με υπόμνημά τους, ενημέρωσαν τον αρμόδιο Υπουργό, ότι το  Σωματείο ΑΕΚ έχει, κατά πλήρη κυριότητα, νομή και  κατοχή,  το  οικόπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, για την ανέγερση των αθλητικών της εγκαταστάσεων, με νόμιμο τίτλο ιδιοκτησίας, το υπ’ αριθμόν 62032/1934 Παραχωρητήριο του Ελληνικού Δημοσίου (Υπουργείου Κρατικής Υγιεινής  και Αντιλήψεως), που έχει μεταγραφεί στα Βιβλία Μεταγραφών του Δήμου Αθηναίων, στον τόμο 1326 , με αριθ. 386, και πρόβαλαν, ότι, με την προτεινόμενη διάταξη του άρθρου 42, αφενός μεν αφαιρείται η κυριότητα από το σωματείο και του παραχωρείται η χρήση, διοίκηση και διαχείριση της ιδιοκτησίας του (!!!!!) και αφετέρου, στερείται το15%, επί των εισπράξεων από αγώνες και των εντός του γηπέδου διαφημίσεων, που προβλέπει ο ισχύων αθλητικός νόμος,  το  Δ.Σ. της Α.Ε.Κ, με απόφαση που πήρε, τον Μάιο του 2014, τους διέγραψε,  γιατί υποστήριξαν το δικαίωμα ιδιοκτησίας της Α.Ε.Κ, χωρίς, μάλιστα, να τους κοινοποιήσει, μέχρι σήμερα, την απόφασή του αυτή και χωρίς να την φέρει, προς επικύρωση, στις Γ.Σ. που έγιναν, έκτοτε, σύμφωνα με το άρθρο 27, παρ. δ του καταστατικού.

Αλλά, πώς να την φέρουν προς επικύρωση, όταν το ΣτΕ, με την υπ’ αριθμ. 2153/2015 απόφαση της Ολομελείας (σκέψη 14), με την οποία απορρίφθηκε η Αίτηση Ακυρώσεως του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, δέχθηκε, ότι η έκταση των 29.921 τ.μ. που παραχωρήθηκε κατά χρήση, με το άρθρο 42, αποτελείται από ένα τμήμα 26.621 τ.μ. στο οποίο η Ερασιτεχνική  ΑΕΚ, με το παραχωρητήριο του 1934, έχει πλήρη κυριότητα και, από ένα υπόλοιπο τμήμα 3.299,50 τ.μ. το οποίο παραχωρήθηκε, με το Ν.4277/2014. Σημειώνεται, ότι και στο Εθνικό Κτηματολόγιο Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας,  η πιο πάνω συνολική έκταση των 29.921,00  τ.μ. είναι καταχωρημένη ως ιδιοκτησία της Α.Ε.Κ.  κατά 26.921,00 τ.μ. σύμφωνα με το παραχωρητήριο του 1934 και τα υπόλοιπα, ως ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με το άρθρο 42 του Ν.4277/2014 δηλ. ότι υποστήριξαν και οι διαγραφέντες;
     Το φαιδρό, όμως, της υποθέσεως είναι, ότι παραπέμπουν  τα ίδια ΕΞΙ μέλη, που διέγραψαν το 2014, προφανώς, για να τους …ξαναδιαγράψουν!!!!!!!   

  2.-  Με αφορμή τα ερωτήματα, όπως οφειλές, προς το προσωπικό και, κυρίως, μετά την έξωση, από τα Γραφεία, για οφειλή δόσης (λόγω ρύθμισης) μισθωμάτων 5.000 ευρώ, παρά τις τεράστιες εισπράξεις, από τη συμμετοχή της Ερασιτεχνικής, στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, τα μέλη του Σωματείου και της Ενώσεώς μας, Β. Καπετανόπουλος, Α. Αγγελακόπουλος, Κ. Χαμπάκης, Ν. Σταθάκος, Ι. Πολιτόπουλος, Π. Παπατριανταφύλλου, Στ. Βουδούρης και Κ. Καλογεώργος, ζήτησαν, με γραπτή αίτηση που κατάθεσαν, συγκεκριμένες απαντήσεις του ΔΣ, στη ΓΣ της 30ης/7/2014, μεταξύ των θεμάτων της οποίας συμπεριλαμβανόταν και αυτό του οικονομικού απολογισμού, για το που πήγαν τα 10 εκ. ευρώ της περιόδου 2013-2914. Εντελώς περίεργα, όμως, κατά τη συνεδρίαση της ΓΣ, το ΔΣ απέσυρε το θέμα αυτό, από την ημερησία διάταξη, με διάφορες αβάσιμες και ανεπίτρεπτες δικαιολογίες.  Στις 17/9/2014, μέλη του Σωματείου ζήτησαν απάντηση, από το ΔΣ, με την από 17/9/2014 αίτησή τους, που έλαβε αριθμ. πρωτ. 513/17-9-2014, στα ερωτήματα που είχαν τεθεί, για τη ΓΣ της 30ης/7/2014 και, κυρίως, τι έγιναν τα 10 εκ. ευρώ, επί της οποίας ουδεμία απάντηση έλαβαν.

 3)  Μετά την άρνηση του Δ.Σ. να απαντήσει στα πάρα πάνω ερωτήματα, τα ίδια μέλη με το από  7/10/2015   έγγραφό τους, προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Κοντονή, το οποίο κοινοποίησαν και στον  Γ.Γ. Αθλητισμού κ. Συναδινό, ως αρμοδίων, κατά τον αθλητικό νόμο, για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και  ζήτησαν τη διενέργεια «οικονομικού, διοικητικού και διαχειριστικού ελέγχου, γιατί, εύλογα, τους δημιουργήθηκε η εντύπωση, ότι «κάτι σάπιο συμβαίνει στην Α.Ε.Κ.». Το Υπουργείο Αθλητισμού, μετά την πιο πάνω αίτηση και τα στοιχεία, που προσκόμισαν τα μέλη μας, προφανώς, διαπίστωσε, ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει, με τη διαχείριση .της Ερασιτεχνικής και παρέπεμψε τη διερεύνηση της υπόθεσης στον αρμόδιο Εισαγγελέα, από τον οποίο διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση, κατά την οποία κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις, όλα τα μέλη του Δ.Σ. που διοίκησε το σωματείο, από τον Ιούνιο του 2013, μέχρι τον Απρίλιο του 2016  και τα αναπληρωματικά του μέλη. Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης, στις αρχές Μαΐου 2017, ο σχετικός φάκελος επεστράφη στον Εισαγγελέα, ο οποίος, με την από 17/5/2017 παραγγελία του διέταξε τακτική ανάκριση, για το αδίκημα της απιστίας κακουργηματικού χαρακτήρα, κατ’ εξακολούθηση, εναντίον όλων των τακτικών και των αναπληρωματικών μελών του τότε Δ.Σ.

          Προφανώς, ο Αλεξίου και οι περί αυτόν, πληροφορήθηκαν την εναντίον τους απαγγελθείσα κατηγορία, από τον αρμόδιο Εισαγγελέα, για κακουργηματική απιστία, που δημοσιεύθηκε στις 17/5/2017,  μεθόδευσαν την εναντίον των μελών του σωματείου πειθαρχική δίωξη και  τους κάλεσαν, με την από 23/5/2017 κλήση να απολογηθούν, για να τους …ξαναδιαγράψουν!!!. Αυτό το έκαναν, για να προβάλουν  αποκλεισμό τους, από πολιτικώς ενάγοντες στην ανάκριση, αφού, πλέον, δεν θα είναι μέλη, όπως προέβαλαν και στη δίκη της 3ης/3/2017, περί ακυρώσεως του παραχωρητηρίου του οικοπέδου της Α.Ε.Κ. προς την ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε.  και να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια. Αυτοί, που μας εγκαλούν, πρέπει πρώτα να απολογηθούν στον αρμόδιο ανακριτή, για τα όσα κατηγορούνται και μετά να στραφούν εναντίον των μελών μας.

 Έφθασαν στο σημείο να διαδίδουν, ψευδέστατα και ανερυθρίαστα, ότι, δήθεν, μέλη μας μήνυσαν το προηγούμενο Δ.Σ. του σωματείου και τους ταλαιπωρούν, σε ανακρίσεις, ενώπιον των δικαστικών αρχών. Τα μέλη μας δεν μήνυσαν ποτέ κανένα, όπως αναληθώς διαδίδουν οι συνεργοί των υπαιτίων, ούτε έχουν προσωπικά εναντίον αυτών, κατά των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες, από τον Εισαγγελέα. Απλά, ζήτησαν έλεγχο της διαχειρίσεως, από τον αρμόδιο Υφυπουργό Αθλητισμού, όπως και πιο πάνω αναφέρουμε, από τον οποίο και παραπέμφθηκε η υπόθεση στον κ. Εισαγγελέα. Επειδή γνωρίζουμε βαθύτερα τα γεγονότα, πιστεύουμε, ότι οι περισσότεροι από παραπεφθέντες δεν έχουν καμία ανάμιξη, στα αδικήματα που κατηγορούνται, είτε γιατί αντέδρασαν, στη λήψη μη νόμιμων αποφάσεων και παραιτήθηκαν, έγκαιρα, είτε γιατί, με αγαθή πρόθεση, πιστεύοντας στην ΙΔΕΑ Α.Ε.Κ. ακολούθησαν, άκριτα, τα κελεύσματά των επιτηδείων,  εκ των μελών του Δ.Σ., που τους καθοδήγησαν, για να επιτύχουν τους σκοπούς τους, θεωρούμενοι από αυτούς ως «χρήσιμοι ηλίθιοι». Πιστεύουμε, ότι θα ξυπνήσουν και θα αντιληφθούν τι πράγματι συνέβη.

Διαδίδουν, επίσης, σκόπιμα, σε βάρος μας,  ότι, δήθεν, η Ένωσή μας συνεργάζεται με διάφορες οργανώσεις κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας, που δεν θέλουν να γίνει το γήπεδο. Αυτές οι διαδόσεις είναι ψευδέστατες και αποδεικνύονται, από τις εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις μας, από τις θέσεις των οργανώσεων αυτών, που ΔΕΝ θέλουν να γίνει γήπεδο. Οι θέσεις μας είναι καθαρές και σαφείς. Αγωνιζόμαστε για : α) γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια, στο οικόπεδο που κληρονομήσαμε από τους παππούδες μας, β) το γήπεδο να ανήκει και να το διαχειρίζεται μόνο η Ερασιτεχνική Α.Ε.Κ. και γ) να στεγάζονται σε αυτό όλα, αν είναι δυνατόν ή τα περισσότερα τμήματα του σωματείου. Εξυπακούεται, ότι, όσες οργανώσεις φιλάθλων της Α.Ε.Κ. ή και μεμονωμένοι φίλαθλοι έχουν τις ίδιες με εμάς θέσεις, είμαστε μαζί τους. Είμαστε και εμείς απλοί φίλαθλοι, που πιστεύουν στην ΙΔΕΑ Α.Ε.Κ. και δεν έχουμε καμία, απολύτως, ιδιοτέλεια ή άλλο συμφέρον, από την κατασκευή του γηπέδου, ούτε επιδιώκουμε δάφνες και οφίτσια, από τον αγώνα μας. Απλά, επειδή διαθέτουμε ειδικές γνώσεις και εμπειρία και, κυρίως, κοινή λογική, δεν ανεχόμαστε να μας δουλεύουν οι επιτήδειοι.



Αθήνα 8 Ιουλίου 2017

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ Α.Ε.Κ

Η Α.Ε.Κ. μας ενώνει

Η ΑΛΗΘΕΙΑ μας δυναμώνει


1 σχόλιο: