.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Ε.Λ.Ν.Ι.: Όλοι/ες στην απεργία Παρασκευή 12 Γενάρη, 12:00 στα Προπύλαια

Η συνεχιζόμενη επίθεση στις λαϊκές κατακτήσεις μέσω της νέας δέσμης «προαπαιτούμενων» μέτρων που επιχειρεί να ψηφίσει η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε αυτές τις μέρες πρέπει να ανατραπεί!
Σενάριο ταινίας θρίλερ σκιαγραφεί το πολυνομοσχέδιο αυτό και οι Υπουργικές αποφάσεις και Προεδρικά διατάγματα που θα το ακολουθήσουν.
  • Καταργείται έμμεσα το δικαίωμα της απεργίας στα πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία, την ίδια στιγμή που η εργοδοτική αυθαιρεσία με τον εκβιασμό της απόλυσης παραβιάζει όλα τα νόμιμα δικαιώματα των εργαζομένων.
  • Χτίζεται, σε συνδυασμό με το νέο ιδιώνυμο, ένα τείχος προστασίας όχι της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, αλλά των τραπεζών, των δανειστών, των εταιρειών στις οποίες ανοίγει πλέον διάπλατος ο δρόμος της αρπαγής κατοικιών και άλλων περιουσιακών στοιχείων ακόμη και για χρέη 500€.
  • Η δημόσια περιουσία εξαϋλώνεται, ενώ ακόμη και τα πιο στοιχειώδη αγαθά όπως νερό, υγεία, παιδεία βαδίζουν ολοταχώς προς ιδιωτικοποίηση.
Μια πρώτη απάντηση θα δοθεί στις απεργίες και τις διαδηλώσεις που προκηρύχθηκαν για την Παρασκευή 12/1 και τη Δευτέρα 15/1 και στις οποίες ως λέσχη θα συμμετέχουμε.
  •  Ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των αγαθών, τους πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας από τράπεζες και κράτος
  • Για την πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας με τη διαγραφή χρεών των λαϊκών οικογενειών και επαναθεσμοθέτηση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας
  • Ενάντια στις διώξεις του κινήματος και των αγωνιστών του και την καταστολή, το ΙΔΙΩΝΥΜΟ του Κοντονή 
  • Ενάντια στην κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών – Κάτω τα χέρια από την απεργία
  • Για να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο, τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης – Αγώνας για την κατάργηση των μνημονίων, τη διαγραφή του χρέους, την απαλλαγή από τη θηλιά της Ε.Ε. και του ευρώ.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου