.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ - Όλοι στην απεργία 12/1, 12μες πλ.Κλαυθμώνος και 15/1, 6μμ, Σύνταγμα

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΓΕΝΑΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ 
12 μες πλ. Κλαυθμώνος
Δευτέρα 15 Γενάρη ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου
όλοι στο Σύνταγμα στις 6μμ
Την Παρασκευή 12 Γενάρη απεργούμε και διαδηλώνουμε πανελλαδικά, για να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, ανάμεσά τους και την απαγόρευση των απεργιών από τα πρωτοβάθμια σωματεία. Εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα έχουν αποφασίσει 24ωρη απεργία και συλλαλητήρια, την Παρασκευή 12 Γενάρη. Χρειάζεται να σημάνει απεργιακός συναγερμός σε κάθε χώρο δουλειάς. Να πάρουμε αποφάσεις από όλα τα σωματεία συμμετοχής στην απεργία. Να αναγκάσουμε την ΑΔΕΔΥ που έχει αποφασίσει στάση εργασίας για την ημέρα της ψήφισης, να συμμετέχει στην απεργία στις 12 Γενάρη. Να αναγκάσουμε και τη ΓΣΕΕ που «σφυρίζει αμέριμνη» να προχωρήσει σε απεργία. 

Λίγες μέρες πριν την πανεργατική απεργία η κυβέρνηση, κάτω από την μαζική και αποφασιστική κινητοποίηση των Συνδικάτων, αναγκάστηκε να κάνει πίσω στο χτύπημα των σωματείων και του δικαιώματος στην απεργία, με την επαίσχυντη τροπολογία που πήγε να καταθέσει «νύχτα». Τώρα επανέρχεται όχι μόνο με την απαγόρευση των απεργιών αλλά και με όλο τον κατάλογο των απαιτήσεων δανειστών και εργοδοτών. Φέρνουν μαζί, τις περικοπές συντάξεων και μισθών μέσα από την αύξηση των εισφορών και πάνω απ’ όλα την συνέχιση των περικοπών για να βγουν τα ματωμένα πλεονάσματα που απαιτούν αφεντικά και δανειστές, την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων. 
Η κυβέρνηση προχωράει να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο με την μορφή του επείγοντος την Δευτέρα 15 Γενάρη για να προλάβουν το Γιούρογκρούπ της 22 Γενάρη και την συμφωνία με τους δανειστές. Τσίπρας και υπουργοί, ισχυρίζονται ότι οι περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, το ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων και το χτύπημα των συνδικάτων, στρώνουν το δρόμο για την έξοδο από την κρίση. Επαναλαμβάνουν ακριβώς το ίδιο παραμύθι που ακούγαμε από τον Γ. Παπανδρέου και τον Σαμαρά. Έχουν κατρακυλήσει τόσο χαμηλά ώστε συγκρίνουν τους εαυτούς τους με τους προηγούμενους και λένε ότι αυτοί υλοποιούν το σενάριο της μνημονιακής “εξόδου από τα μνημόνια” εκεί που οι άλλοι απέτυχαν. 
Μπορούμε να τους σταματήσουμε απεργιακά. Να ξαναπιάσουμε το νήμα από την πανεργατική απεργία της 14 που γέμισε τους δρόμους με απεργούς διαδηλωτές και έστειλε το μήνυμα στην κυβέρνηση Τσίπρα, τους δανειστές και τα αφεντικά, ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχτούν άλλες θυσίες για την ολοκλήρωση της νέας αξιολόγησης. Να επιβάλλουμε ότι και σε αυτό το μέτωπο θα τους αναγκάσουμε να κάνουν πίσω. Όπως τους αναγκάσαμε με την απεργία των δήμων το καλοκαίρι, με την μάχη για την αξιολόγηση στο δημόσιο που ξανά έκαναν πίσω. 
Είναι λάθος να αφήνουν τα συνδικάτα την πρωτοβουλία των κινήσεων στην κυβέρνηση. Τώρα είναι η ώρα για απεργιακή κλιμάκωση για να μην ψηφιστεί και πολύ περισσότερο να μην εφαρμοστεί ο αντιαπεργιακός νόμος. Καλούμε κάθε Εργατικό Κέντρο, Ομοσπονδία και πρωτοβάθμιο σωματείο δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, να πάρουν απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση στις 12 Γενάρη και για την συνέχεια και την κλιμάκωση μέχρι την ψήφιση. 
Να οργανώσουμε τις επόμενες ημέρες όλους τους χώρους δουλειάς για την επιτυχία της απεργίας. Για να αποτρέψουμε την ψήφιση των προαπαιτούμενων αλλά και για να ανοίξουμε τον δρόμο για τις μάχες που φέρνει η νέα χρονιά. Να μην εφαρμοστεί στην πράξη το χτύπημα στην απεργία ακόμη και αν βρουν τους «πρόθυμους» βουλευτές να το ψηφίσουν. Για να συνεχίσουμε την σύγκρουση για να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχους, αντίθετα να γίνουν μαζικές προσλήψεις σε σχολεία, δήμους και νοσοκομεία. Για να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, του νερού των συγκοινωνιών. 
ΓΙΑ ΝΑ ΞΗΛΩΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου