.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Επιθέσεις σε Market In και της Ν. Φιλαδέλφειας

Όπως όλοι γνωρίζουμε, τον τελευταίο καιρό στα Ιωάννινα κυριαρχεί κλίμα τρομοκρατίας. Αναφερόμαστε φυσικά στα γεγονότα που συνδέονται με την αλυσίδα super market "Market In" η οποία έχει εξαγοράσει κάποια από τα καταστήματα της αλυσίδας "Καρυπίδη"(πρώην Αρβανιτίδη)

Οι εργαζόμενοι στα εν λόγω καταστήματα είναι πάνω από 25 μήνες απλήρωτοι και βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας καθώς δεν είναι σίγουροι ούτε για τη διατήρηση των θέσεών εργασίας τους ούτε για την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι είναι η αυτοκτονία 42χρονης εργαζόμενης σε κατάστημα στα Γιαννιτσά στις 11 Ιουλίου. Η εργαζόμενη ήταν 15 μήνες απλήρωτη και μην αντέχοντας άλλο την κατάσταση έδωσε τέλος στη ζωή της.

Η διάδοχος εταιρεία του "Καρυπίδη", ο όμιλος "Market In", συμφερόντων Ράμου επιθυμεί - και με τη βοήθεια του κράτους προς το παρόν το πετυχαίνει - να αποκτήσει τα καταστήματα της "Καρυπίδης" χωρίς τις υποχρεώσεις που προϋπάρχουν. Πέρα από το Π.Δ. 178/2002 που προστατεύει τους εργαζόμενους σε περίπτωση μεταβίβασης επιχειρήσεων, εγκαταστάσεων, τμημάτων επιχειρήσεων ή εγκαταστάσεων, το οποίο στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν εφαρμόζεται, στα Ιωάννινα έχουν παρατηρηθεί και κάποια άλλα περιστατικά που θυμίζουν άλλες εποχές.

Επιγραμματικά αναφέρουμε την επίθεση του κράτους και των μπάτσων του σε συγκέντρωση απεργών έξω από κατάστημα "Market In" στις 26 Οκτωβρίου με τη σύλληψη τριών απεργών, τις συλλήψεις τριών συνδικαλιστών την Κυριακή 29 Οκτωβρίου μέσα στα σπίτια τους μετά από μήνυση της εταιρείας, την επίθεση στην απεργιακή συγκέντρωση της 29ης Νοεμβρίου έξω από κατάστημα της εταιρείας στα Ιωάννινα με δώδεκα συλλήψεις.

Μετά από τις επιθέσεις του κράτους ήρθε η σειρά του παρακράτους να αναλάβει τα ηνία. Στις  14 Δεκεμβρίου, ημέρα γενικής απεργίας, επιστρατεύτηκε μια ομάδα 15 μπράβων, πολλοί από τους οποίους είναι αναγνωρισμένοι χρυσαυγίτες, για να επιτεθούν στην απεργιακή περιφρούρηση. Η ομάδα αυτή των παρακρατικών σκουπιδιών απωθήθηκε επιτυχώς από την περιφρούρηση. Την επόμενη ημέρα τα ξημερώματα, το Συνδικαλιστικό Κέντρο Ακηδεμόνευτων Τάσεων (ΣΥΝΔΙ.Κ.Α.Τ.), όπου στεγάζεται η Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Ιωαννίνων, δέχθηκε επίθεση με μολότοφ.

Ως ελάχιστο δείγμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της αλυσίδας και στους αγωνιστές της ΕΣΕ Ιωαννίνων επιλέξαμε να επιτεθούμε σε τρία καταστήματα της αλυσίδας super market "Market In" και πιο συγκεκριμένα:

1.     1. Επιτεθήκαμε με μπογιές στα καταστήματα της Νέας Φιλαδέλφειας και του Νέου Ηρακλείου

2. Επιτεθήκαμε και προξενήσαμε φθορές στο κατάστημα του Γαλατσίου (Γκράβα)

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ
ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ
Αναρχικοί/Αναρχικές από τα Βορειοδυτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου