.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ Α.Μ.Κ. ΣΤΗΝ «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 Α.Ε.» (ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ)


Το ‘λεγε ο Νίκος Στράτος και οι περισσότεροι δεν τον πίστευαν. Έλεγε και ξανάλεγε ότι υπήρχαν κατατεθειμένα σε λογαριασμό (όχι της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.») καμιά εικοσαριά εκατομμύρια τα οποία όταν θα ερχόταν η ώρα θα ξοδεύονταν για το γήπεδο. Με βάση τη σκόπιμη διαρροή προς τα Μ.Μ.Ε. φαίνεται ότι η ώρα ήρθε. Μόνο που η συγκεκριμένη διαρροή ΔΕΝ λέει επί της ουσίας και πολλά πράγματα. Αντίθετα επειδή ακριβώς είναι διαρροή δημιουργεί περισσότερες απορίες απ’ όσες λύνει. Και ακριβώς εξ’ αιτίας του χρόνου που αυτή γίνεται λειτουργεί όχι ως προδημοσίευση για κάτι που είναι ήδη έτοιμο, αλλά μάλλον ως ψυχολογική προετοιμασία του «κόσμου της Α.Ε.Κ.». Ενός κόσμου ο οποίος τις επόμενες μέρες θα δεί δημοσιευμένο τον Ισολογισμός της Π.Α.Ε. για την περίοδο 2016-2017 ο οποίος (με βάση τις ως τώρα σκόρπιες διαρροές) ΔΕΝ θα είναι καλύτερος του προηγούμενου.

Περιοριζόμενοι, όμως, μόνο στα της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» (της οποίας τον βίο έχουμε παρακολουθήσει και αναλύσει από την αρχή κιόλας) θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.


Κατ’ αρχάς η «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» έχει στην μετοχική της σύνθεση -εκτός του «φίλου» του Μελισσανίδη και του που θα βάλει 1 εκ. και του Πόλυ Χατζηιωάννου που θα βάλει 2 εκ.- τόσο την «οικογένεια Μελισσανίδη» όσο και τον Π. Παππά (βλέπε εδώ). Είναι γνωστό από την πρώην Π.Α.Ε. ότι οι μέτοχοι μπορούν οποιαδήποτε στιγμή να δώσουν όποιο ποσό επιθυμούν (Καταθέσεις Μετόχων). Ποσό το οποίο εκ των υστέρων με μια τυπική απόφαση της Γ.Σ. για Α.Μ.Κ. το Δ.Σ. πιστοποιεί ως Μετοχικό Κεφάλαιο.

Συνεπώς για να γίνει μια Α.Μ.Κ. στη οποία θα συμμετέχουν και άλλοι εκτός των ήδη μετόχων χρειάζεται η προκήρυξη μιας Γ.Σ. στην οποία θα κληθούν οι πάνω από 10.000 μέτοχοι της εταιρείας. Αφού οι χρηματοδότες είναι ήδη δεδομένοι η απόφαση για την Α.Μ.Κ. προκειμένου ν’ αποφευχθεί η έκδοση ενός Ενημερωτικού Δελτίου (με τα σχετικά έξοδα) θα πρέπει να προβλέπει ένα ελάχιστο ποσό συμμετοχής. Το ποσό αυτό θα μπορούσε να είναι το 1 εκ. που λέγεται ότι θα βάλει ο «φίλος» του «Τίγρη».

Αν μ’ αυτό τον τρόπο αποφεύγεται η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Ενημερωτικό Δελτίο (μ’ ότι αυτό συνεπάγεται από πλευράς δημοσιότητας) ωστόσο υπάρχει ένα ζήτημα σχετικά με τα 15 εκ. που θα βάλει η «οικογένεια Μελισσανίδη». Κατ’ αρχάς πρέπει να υπενθυμίσουμε πως ο ίδιος ο Δ. Μελισσανίδης ΔΕΝ ανήκει στους μετόχους της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» είτε γιατί δεν θέλει, είτε γιατί δεν μπορεί. Την «οικογένεια Μελισσανίδη» εκπροσωπεί ο υιός του ο οποίος κατέβαλε τα 985.000 από το 1 εκ. του ιδρυτικού Μ.Κ. 

Γεννιέται, λοιπόν, το ερώτημα αν μπορεί με βάση τα προσωπικά του εισοδήματα να δικαιολογήσει τα 15 εκ. ή αν θα βρεθεί κάποια άλλη φόρμουλα όπως η δωρεά όλου ή μέρους του ποσού από τον πατέρα του ή η συμμετοχή στο Μ.Κ. της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» κάποιας εταιρείας συμφερόντων Μελισσανίδη, η οποία ως μέτοχος θα εκπροσωπείται από τον υιό Μελισσανίδη. Το ζήτημα αυτό θα ξεκαθαρίσει αργά ή γρήγορα ειδικά εφ’ όσον όλα εξελιχτούν ομαλά και δεν υπάρξει ακύρωση της Οικοδομικής Άδειας (η οποία εκτός του ΣτΕ έχει προσβληθεί και στο Διοικητικό Εφετείο). 

Κλείνοντας το σημερινό κείμενο σχετικά με την μελλοντική Α.Μ.Κ. των 20+1 εκ. Ευρώ που είναι αναγκαία για την Α’ Φάση Κατασκευής πρέπει να σημειώσουμε μια απορία που μας γεννήθηκε από τα σχετικά δημοσιεύματα (βλέπε εδώ):

Πως γίνεται μια εταιρεία που -χωρίς να υπολογίζουμε τα έξοδα της Α.Μ.Κ. και τα σχετικά με το Μ.Κ.- έχει συνολικό Μ.Κ. 2.802.190 Ευρώ να έχει πληρώσει (από το ταμείο της εννοείται) 6 εκ. ως σήμερα; Μέχρι τις 31/12/2016 το Μ.Κ. της παρέμενε σ’ αυτό το ύψος (βλέπε εδώ) και μέσα στο 2017 ΔΕΝ είχε ανακοινωθεί είτε στο Γ.Ε.ΜΗ., είτε μέσω διαρροών καμία Α.Μ.Κ. Ελπίζουμε την απάντηση να μας την δώσει ο Ισολογισμός του 2017 (το οποίο μόλις ολοκληρώθηκε).
Όχι τίποτα άλλο, αλλά σε μια τέτοιου ενδιαφέροντος και σημασίας υπόθεση ΔΕΝ πρέπει να υπάρχουν «γκρίζα» σημεία.

10 Γενάρη 2018
παρατηρητήριο.
πηγή aek-watch.gr

1 σχόλιο:

  1. Βρωμερά σιχάματα πάλι βγήκατε από το βόθρο που ζείτε και ασχολείστε με την ΑΕΚ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή