.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Προτεραιότητα για το Δήμο η ενίσχυση των αναγκών των σχολείων



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προτεραιότητα για το Δήμο η ενίσχυση των αναγκών των σχολείων

Την διαρκή βούληση στήριξης της εκπαιδευτικής κοινότητας εκφράζει ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας σε επιστολή που απέστειλε στην Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου, απαντώντας σε μια σειρά ζητήματα που είχε θέσει η Ένωση.

Σε μια περίοδο υποχρηματοδότησης και συνολικής υποβάθμισης της Δημόσιας Παιδείας ο Δήμος καλύπτει τα χρηματοδοτικά κενά που αφήνουν οι μειωμένες επιχορηγήσεις από το κράτος. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως μόνο μέσα στο 2017 υπήρξε έκτακτη επιχορήγηση ύψους άνω των 150.000 ευρώ από ίδιους πόρους του Δήμου. Ταυτόχρονα στην καθημερινή ατζέντα του Δήμου βρίσκονται ζητήματα που αφορούν την κτιριακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων, την τακτοποίηση των οικονομικών ζητημάτων των σχολικών επιτροπών που "κληρονομήσαμε" από προηγούμενες περιόδους, αλλά και όσα προβλήματα προκύπτουν στην εκπαιδευτική κοινότητα.


Προκειμένου αυτή η προσπάθεια να ευοδωθεί και να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα προς όφελος των μαθητών της πόλης μας, θεωρούμε απαραίτητο τον διάλογο και αναγκαία την συνεργασία σε αυτή την κατεύθυνση με όλους τους φορείς και τα θεσμικά όργανα της εκπαιδευτικής κοινότητας της πόλης μας. 

Ως εκ τούτου, με πολλή προσοχή τα αρμόδια όργανα του Δήμου εξέτασαν τις προτάσεις της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας & Νέας Χαλκηδόνας σχετικά με τη χρηματοδότηση των σχολείων, που υποβλήθηκαν γραπτώς και στην επιστολή που απέστειλε ο Δήμος αποδέχεται πολλές από αυτές τις προτάσεις.

Στόχος των οργάνων του Δήμου είναι η διευκόλυνση της διαδικασίας κάλυψης των σχολικών αναγκών, ταυτόχρονα με τη μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια, τον δημοκρατικό έλεγχο όλων των δαπανών και την αναζήτηση των προσφορότερων λύσεων για προμήθειες και συμβάσεις.

Ταυτόχρονα καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα σε συνεργασία με το Δήμο να διεκδικήσει δωρεάν και ποιοτική δημόσια παιδεία κόντρα στις πολιτικές λιτότητας και υποβάθμισης κάθε δημόσιου αγαθού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου