.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Βόμβα – σε δίμηνη αργία η Ε. Γαϊτανά για την υπόθεση του Κοιμητηρίου

 
Πειθαρχική ποινή αργίας δυο μηνών επιβάλλει στην πρώην δήμαρχο Ευτυχία Γαϊτανά Αποστολάκη ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Σπυρίδων Κοκκινάκης. Η απόφαση για την πειθαρχική ποινή επιβάλλεται για το παράπτωμα της σοβαρής παράβασης καθήκοντος από βαριά αμέλεια και στηρίζεται σε ομόφωνη απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου (όργανο που προβλέπεται από το άρθρο 234 του Ν.3852/2010 και αποτελείται από δικαστικούς και εκπρόσωπο της αυτοδιοίκησης).

Η κυρία Γαϊτανά είχε παραπεμφθεί μαζί με άλλα αιρετά στελέχη προηγούμενων διοικήσεων στις πειθαρχικές διαδικασίες μετά την έκθεση επιθεώρησης ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) που πραγματοποιήθηκε το 2016 και εξετάστηκε η τήρηση της νομιμότητας και η ευθύνη τους στην σύναψη και υλοποίηση των συμβάσεων εκμίσθωσης του κυλικείου και του ανθοπωλείου στο Δημοτικό Κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου. Η πρώην Δήμαρχος, ως το μόνο αιρετό στέλεχος με ενεργή ιδιότητα δημοτικού συμβούλου, υφίσταται αυτή την ποινή.


Για το συγκεκριμένο θέμα η έκθεση του ΣΕΕΔΔ αναφέρει:

«Οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου δεν προέβησαν εγκαίρως στις ενδεδειγμένες ενέργειες για την είσπραξη των μισθωμάτων και τη διασφάλιση των εσόδων του Δήμου από τη μίσθωση των δημοτικών ακινήτων του κυλικείου και του ανθοπωλείου του Κοιμητηρίου, από την έναρξη της μίσθωσης το 2006 μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2014, με συνέπεια τη συσσώρευση οφειλών του μισθωτή ποσού 1.163.528,53 ευρώ πλέον των προσαυξήσεων. Περαιτέρω δε, δεν προέβη στην έγκαιρη δέσμευση του Αποδεικτικού Φορολογικής Ενημερότητας του μισθωτή και της εγγυήτριας (συζύγου του μισθωτή),με αποτέλεσμα να παρασχεθεί στους οφειλέτες το χρονικό περιθώριο να μεταβιβάσουν δύο ακίνητα ιδιοκτησίας τους και να μην είναι δυνατή η αναγκαστική είσπραξη των οφειλομένων».

Αναλυτικά για την έκθεση του ΣΕΕΔΔ είχαμε αναφερθεί σε παλαιότερο δημοσίευμα, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Η υπόθεση αυτή είχε αποκαλυφθεί από την παρούσα δημοτική αρχή και είχε ζητηθεί από τις αρμόδιες διοικητικές και δικαστικές αρχές η διερεύνησή της. Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αποτελεί στην ουσία δικαίωση των ενεργειών της σημερινής διοίκησης του Δήμου στο θέμα της εξυγίανσης του Δημοτικού Κοιμητηρίου.

Κατά της απόφασης, η οποία φέρει ημερομηνία 8 Ιανουαρίου 2018, μπορεί να ασκηθεί προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας εντός 30 ημερών.

politisfx.gr 

1 σχόλιο:

  1. Με τo χρέος 1.163.528,53 τι έγινε; Γιατί πέραν του ατιμωτικού της ποινής (το οποίο δεν ξέρω αν αγγίζει τη κυρια αυτή) δεν βλέπω κάποια άλλη οικονομικής φύσης επίπτωση για την απώλεια του παραπάνω ποσού. Δηλαδή να το πω απλά αν υπήρχε συναλλαγή ώστε να υπάρξει η αδράνεια αυτή η συγκεκριμένη ποινή δεν την τιμωρεί. Αυτοί που βάζουν πάνω απο την τιμή τους το χρήμα με τέτοια ποινή χαίρονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή