.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Περί εκτραχύνσεως ο λόγος

"Αναδημοσιεύσεις από τον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας" http://www.kosmosnf.gr

Ψάξαμε να βρούμε στο αρχείο μας σχετική φωτογραφία και βρήκαμε αυτή. Δημοτικές εκλογές 2014
Ο Δήμαρχος υπερέβη τα εσκαμμένα, και ο παραδημοτικός «Πολίτης» το ίδιο· ο λόγος του ενός και η γραφή του άλλου εκτραχύνθηκαν, ως να μη όφειλαν!

Από πού αντλούν το δικαίωμα να αναφέρονται, με τον τρόπο που αναφέρονται, σε εκείνους που ασκούν το δικαίωμα του ελέγχου της δημοτικής εξουσίας, έστω και αν αυτό θα το έκαναν με μη ενδεδειγμένο ή και λανθασμένο τρόπο – πράγμα που στην προκειμένη περίπτωση των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής και της Κοινωφελούς Επιχείρησης για τους πρόσφυγες του καιρού μας δε συμβαίνει…

Ας γίνει κατανοητό πως η εκτράχυνση δεν ήταν ποτέ μέθοδος επίλυσης αναφυομένων προβλημάτων – στη θέση της ας τεθεί ο δημοκρατικός διάλογος, και πρώτα-πρώτα της αναλυτικής δημοτικής ενημέρωσης, με ονοματισμό όμως των τεκταινομένων με το αληθινό τους όνομα.


Θέλω να ρωτήσω το Δήμαρχο, έτσι μιλούσε προεκλογικά έστω και αν τον αδικούσαν; Όχι βέβαια…

Τι άλλαξε τότε; Ο ίδιος φυσικά, διότι τώρα κάθεται στην καρέκλα της δημοτικής εξουσίας και θαρρεί πως μπορεί (να το πω κομψά) να απολύει και να θύει, για μακρό χρονικό διάστημα ακόμη.

Αμ δε, από τα καμώματά του είναι φανερό πως το τερμάτισε· δεν κάνει το παιδί για ένα τόσο σοβαρό αξίωμα όπως αυτό του Δημάρχου – δεν τα κατάφερε στα μείζονα αυτής της πόλης· να ήταν τουλάχιστον ευπρεπής! Μα ούτε αυτό…

Κώστας Π. Παντελόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου