.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ




Δελτίο τύπου


Ενημέρωση σχετικά με το ωράριο χρήσης μουσικής



Από 1η Ιανουαρίου 2017 τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν χρειάζεται πλέον να εκδίδουν άδειες για να μπορούν να κάνουν χρήση μουσικής. Η διαδικασία αυτής της αδειοδότησης καταργήθηκε με το νόμο 4442/2016 και ταυτόχρονα καταργήθηκε ο προληπτικός έλεγχος για την τήρηση των αναγκαίων όρων και προϋποθέσεων για τη χρήση της μουσικής. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οποιοδήποτε κατάστημα ανοίγει, ή και αυτά τα οποία λειτουργούν, μπορεί να βάζει μουσική χωρίς ο Δήμος να το γνωρίζει και χωρίς να υπάρχει καμιά προηγούμενη διαδικασία έγκρισης. Αυτός ήταν ο λόγος που ο Δήμος δημόσια εξέφρασε την αντίθεσή του σε αυτή τη νομοθετική αλλαγή (με ανακοίνωσή του στις 25/11/2016).


Η μοναδική έγκριση που απαιτείται να ζητούν από τις υπηρεσίες του Δήμου τα καταστήματα είναι για την λεγόμενη παράταση ωραρίου, δηλαδή για τη χρήση μουσικής στις ώρες κοινής ησυχίας, που βάσει της νομοθεσίας είναι:


Από 1ης Οκτωβρίου έως και 31η Μαρτίου μετά τις 22.00 και


Από 1η Απριλίου έως 30η Σεπτεμβρίου μετά τις 23.00


Ενώ για τι μεσημβρινές ώρες απαγορεύεται η χρήση μουσικής από 15.00 έως 17.30.


Ήδη ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, πριν από την αλλαγή αυτής της νομοθεσίας, είχε καταρτίσει μια Κανονιστική Απόφαση περί της Άδειας Χρήσης- Λειτουργίας Μουσικής και Μουσικών Οργάνων βάσει της οποίας οι παρατάσεις ωραρίου για τη χρήση μουσικής στα καταστήματα της πόλης χορηγούνται ως εξής: για τα καταστήματα που δεν βρίσκονται εντός του προσφυγικού οικισμού, για τη χειμερινή περίοδο μέχρι τις 24.00 και για τη θερινή περίοδο μέχρι τη 1.00, ενώ για τα καταστήματα που βρίσκονται εντός του προσφυγικού οικισμού ή έστω και μία από τις όψεις τους βρίσκεται εντός αυτού, για τη χειμερινή και τη θερινή περίοδο μέχρι τις 24.00.


Για την έκδοση αυτών των παρατάσεων λαμβάνονται υπόψη τα πραγματικά δεδομένα της περιοχής όπου βρίσκεται και λειτουργεί το κατάστημα του αιτούντος, [π.χ. εάν αυτό λειτουργεί εντός αμιγούς οικιστικής ή μη περιοχής, πυκνοκατοικημένης ή μη, απομονωμένο ή μη κ.λπ.], το είδος και η μορφή λειτουργίας καταστήματος [π.χ. κέντρο διασκέδασης, στεγασμένο ή ανοιχτό, με ή χωρίς ηχεία, με μηχανικά μέσα και μουσικά όργανα με ηχεία κ.λπ.], όπως και το εάν και κατά πόσο ο υπεύθυνος αυτού έχει δώσει στο παρελθόν με την επιχειρηματική του συμπεριφορά και λειτουργική του δράση, δικαιώματα διαμαρτυριών των περιοίκων, παραβάσεων, μηνύσεων διατάραξης της κοινής ησυχίας, κ.λπ. καθώς και αν είναι συνεπής προς τις οικονομικές του υποχρεώσεις στο Δήμο.


Τα Συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων Ν. Χαλκηδόνας και Ν.Φιλαδέλφειας, λαμβάνοντας υπόψη την πιο πάνω Κανονιστική Απόφαση, εξετάζει τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων κατά περίπτωση και εκδίδει παρατάσεις ωραρίου μονοετούς ισχύος, επισημαίνοντας στους καταστηματάρχες της πόλης ότι:


1.      Υποχρεούνται να γνωρίζουν και να τηρούν τους όρους της Κανονιστικής Απόφασης, καθώς και να σέβονται την κοινή ησυχία και την ποιότητα ζωής των περιοίκων. 


2.      Τόσο κατά την χειμερινή όσο και κατά την θερινή περίοδο η μουσική θα λειτουργεί μόνον εντός του καταστήματος με κλειστές πόρτες και παράθυρα για την προστασία και περιφρούρηση της κοινής ησυχίας των περιοίκων.


Ως Συμβούλια ήδη έχουμε ζητήσει από τη Δημοτική Αστυνομία και τις αρμόδιες Υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας να εντείνουν τους ελέγχους στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους για την τήρηση των παραπάνω όρων και των απαιτήσεων της νομοθεσίας.


Στόχος μας είναι η αρμονική συμβίωση των επιχειρήσεων και των κατοίκων της πόλης και καλούμε όλους να περιφρουρήσουν τις παραπάνω αρχές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου