.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Το κοντέινερ στα Εξάρχεια, ενόχλησε τους βουλευτές που χαρίζουν δημόσια γη στους καταπατητές!

Βάλια Μπαζού

Το πιο εύκολο πράγμα είναι να αποδομήσεις μια πρωτοβουλία που δεν ταιριάζει με την πολιτική τσίχλα που έχει κολλήσει στον εγκέφαλό σου. Βρίσκεις ένα έξυπνο ή εξυπνακίστικο αστείο για να την χαρακτηρίσεις και μετά αναλαμβάνουν τη δουλειά τα κομματικά αλλά και τα πλήρως απολιτίκ τρολ στα social media.

Για παράδειγμα, το «ΚΕΠ των αντιεξουσιαστών» στην πλατεία Εξαρχείων, όπως έσπευσαν να το χαρακτηρίσουν οι γνωστοί – άγνωστοι καπηλευτές του πατρίς, θρησκεία, οικογένεια. Το μικρό κοντέινερ, που στήθηκε στα Εξάρχεια και που χαρακτηρίζοντάς το «ΚΕΠ» άφηναν τη φαντασία να ταξιδεύει σε εικόνες με αναρχικούς που είτε μοιράζουν μολότωφ είτε δίνουν αναλυτικές πληροφορίες για την κατασκευή μολότωφ. Και κάπως έτσι άρχισαν και οι κομματικές τοποθετήσεις, όπως του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που αλίμονο έσπευσε να τοποθετηθεί μην τυχόν και η κομματική του πελατεία παρεξηγηθεί.



Είναι, όμως, αυτή η πραγματικότητα; Αντιεξουσιαστές έστησαν κοντέινερ στην πλατεία Εξαρχείων για να καταλύσουν το κράτος; Για να στοιβάξουν πολεμοφόδια και να ξεκινήσουν επανάσταση ένα ανοιξιάτικο βράδυ του Απριλίου;

Ασφαλώς και όχι. Μόνο που κανείς από εκείνους που κάνουν πολιτική με 140 χαρακτήρες δεν μπήκε καν στον κόπο να ρωτήσει. Και ποιόν να ρωτήσει θα πείτε… Μα, τους κατοίκους της περιοχής.

Η πραγματικότητα είναι, λοιπόν, ότι στήθηκε ένα μικρό κοντέινερ στο πλαίσιο πρωτοβουλίας για την επανάκτηση της γειτονιάς των Εξαρχείων. Έγιναν, μάλιστα, εγκαίνια και παρέστησαν κάτοικοι της περιοχής. Πωλούνται βιβλία, θα γίνουν πολιτικές συζητήσεις, θεατρικές παραστάσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις ενώ στήνεται και παιδική χαρά.

Πολύ μπρουτάλ εκδηλώσεις για τα γούστα των τρολ. Και ειδικά η παιδική χαρά έχει υποχθόνιο μήνυμα αφού εκεί θα γίνεται πλύση εγκεφάλου στα αθώα παιδάκια για τον αναρχισμό και την αντιεξουσιαστική πάλη.

Και εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα. Οι εμφανιζόμενοι ως προστάτες του δημόσιου χώρου (λίγη αιδώς δεν βλάπτει), εκείνοι που από τα social media ψάχνουν την πολεοδομία και εγκαλούν την αστυνομία, είναι οι ίδιοι που από τα έδρανα της Βουλής εδώ και δεκαετίες και μέχρι σήμερα επιβραβεύουν τους καταπατητές και τους αυθαίρετους. Με μια διαφορά. Οι καταπατητές και οι αυθαίρετοι είναι η κομματική τους πελατεία ενώ το κοντέινερ στην πλατεία των Εξαρχείων, ενοχλεί και μόνο που θα ψελλίσει μια άλλη άποψη που δεν ταιριάζει με την πολιτικά ορθή αυθαιρεσία τους.

πηγή: documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου