.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Απόλυτα επιτυχημένη η χτεσινή εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με θέμα «Οι γειτονιές ανήκουν στους κατοίκους τους» (βίντεο)




Μετά από 3 χρόνια πρώτη φορά έγινε κατορθωτό να πραγματοποιηθεί και ολοκληρωθεί εκδήλωση και συζήτηση, που αντιτίθεται στα επιχειρηματικά συμφέροντα



Μπούμερανγκ η προσπάθεια οργανωμένης ομάδας οπαδών των επιχειρηματικών συμφερόντων να διαλύσει και τρομοκρατήσει την εκδήλωση

Με απόλυτα επιτυχημένο τρόπο και χωρίς διακοπές, ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οι προσπάθειες να τη διαλύσουν στο ξεκίνημα της, απότυχαν παταγωδώς! Οι επιτιθέμενοι οπαδοί των επιχειρηματικών συμφερόντων κατάφεραν κάποιες ζημιές στο κτίριο, κι εκτέθηκαν άλλη μια φορά με όσα έκαναν κι έλεγαν στα μάτια των κατοίκων και των περαστικών.

Όλα ξεκίνησαν ομαλά και στην ώρα τους. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη όπως και ο χώρος έξω από αυτή. Κόσμος υπήρχε ακόμη και έξω από την είσοδο του Πνευματικού Κέντρου (ΠΚ). Κι ακόμη δεν είχαν προσέλθει όλοι καθώς πολλοί αποκλείστηκαν έξω από τα επεισόδια.

Αμέσως μετά την έναρξη της εκδήλωσης, εμφανίστηκε ένα φουριόζικο μπουλούκι να έρχεται αγριεμένο προς το χώρο της εκδήλωσης. Μπήκαν μέσα στο ισόγειο του ΠΚ σπρώχνοντας και  βρίζοντας όποιους έβρισκαν μπροστά τους. Όταν ρωτήθηκαν τι θέλουν και που πάνε, έγιναν πιο βίαιοι και μάταια προσπάθησαν να ανέβουν στην αίθουσα της εκδήλωσης. Απωθήθηκαν έξω από την είσοδο, και με σιδερόβεργες έσπασαν τζάμια της εισόδου του ΠΚ. Μέχρι να εμφανιστούν κάποιες δυνάμεις της αστυνομίας, προσπαθούσαν ανεπιτυχώς να εισβάλλουν στο χώρο, ενώ ανάμεσα σε βρισιές, απειλές και προκλήσεις,  πετούσαν πέτρες. Μετά που ήρθαν οι πρώτες μηχανές με αστυνομικούς, παρέμειναν εκεί συνεχίζοντας να βρίζουν, απειλούν, προκαλούν, χειρονομώντας,  πετώντας αντικείμενα και ορισμένοι κραδαίνοντας ξύλα.

Περιττό να πούμε πως όχι μόνο δε κατάφεραν να διαταράξουν την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης – συζήτησης, αλλά όσοι τους είδαν τι έκαναν και τι έλεγαν, έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα για το τι έρχεται αλλά και το τι παίζεται στη πόλη.

Όταν τέλειωσε η εκδήλωση, όλοι οι παρευρισκόμενοι για λόγους ασφαλείας, καθώς τίποτα δεν είχε αλλάξει από πλευράς επιτιθέμενων, έφυγαν με πορεία. Προηγούμενα όμως έγιναν διαπραγματεύσεις με την αστυνομία για την αποχώρηση, αλλά και για τη διαδρομή. Η οποία απαιτούσε η περιφρούρηση της εκδήλωσης να μη φορά κράνη και να μη κρατά σημαίες. Με λίγα λόγια να είναι έκθετη και απροστάτευτη σε κάθε επίθεση. Εννοείται πως κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό.

Αυτό που ακολούθησε λίγο μετά, απόδειξε πόσο λάθος θα ήταν η πορεία να υπάκουε ή να υπέκυπτε στις απαιτήσεις της αστυνομίας. Φτάνοντας η κεφαλή της λίγο μετά την είσοδο του Ιωνικού, εμφανίστηκε ξαφνικά από το πεζόδρομο της Σάρδεων, άλλη ομάδα η οποία δολοφονικά άρχισε να εκτοξεύει μαζικά πέτρες προς τη πορεία. Αν η περιφρούρηση που βρισκόταν μπροστά δε φορούσε κράνη, μπορούμε να γνωρίζουμε το αποτέλεσμα με ακρίβεια. Θα είχαν τη τύχη ενός οπαδού των επιχειρηματικών συμφερόντων, ο οποίος ακολουθούσε από το πεζοδρόμιο τη πορεία. Μια από τις πέτρες που πετούσαν οι δικοί του, του άνοιξε το κεφάλι και σίγουρα κάπου νοσηλεύεται με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ο άτυχος οπαδός κατέρρευσε πλημυρισμένος στο αίμα, κι απομακρύνθηκε υποβασταζόμενος από τους δικούς του.

Παρόμοια τύχη είχε μια παρέα ατόμων που βγαίνοντας από το ΠΚ, θέλησε να μην ακολουθήσει τη πορεία και να φύγει σε άλλη κατεύθυνση. Τους ακολούθησαν κάποιοι οπαδοί και μόλις απομακρύνθηκαν αρκετά, τους ξυλοκόπησαν χωρίς έλεος. Μιλάμε για οπαδούς του… Κέντρου αθλητισμού μνήμης και πολιτισμού, απόγονους μικρασιατών προσφύγων υποτίθεται.

Η ομάδα που εμφανίστηκε στην ενέδρα της Σάρδεων, ήταν κομμάτι της ομάδας που πολιορκούσε το ΠΚ. Όταν οριστικοποιήθηκε το δρομολόγιο, άγνωστο πως… το έμαθαν και οι οπαδοί. Αποχώρησε το μεγάλο κομμάτι τους κι ετοίμασε την ενέδρα που ακολούθησε στη Σάρδεων. Ωστόσο ήταν εύκολο να έχει εντοπιστεί και να τη σταματήσουν πριν επιτεθεί. Είναι αδύνατο 40 άτομα να είναι συγκεντρωμένα και να κινούνται μαζί σε παράλληλη πορεία, χωρίς να γίνουν αντιληπτά. Εκτός αυτού υπάρχει μαρτυρία πως μεταφέρθηκε στους αστυνομικούς η πληροφορία.

Η πορεία λοιπόν που συγκροτήθηκε φωνάζοντας συνθήματα, ξεκίνησε από το ΠΚ και ακολουθώντας τη Ν. Τρυπιά έφτασε μέχρι τη Δεκελείας, όπου ψύχραιμα και ομαλά διαλύθηκε. Παράλληλα από το πεζοδρόμιο την ακολουθούσε ένα μικρό τμήμα της αρχικής ομάδας που νωρίτερα επιτέθηκε και βρισκόταν έξω από το ΠΚ, βρίζοντας, προκαλώντας και απειλώντας, μέχρι τη στιγμή που εκδηλώθηκε η ενέδρα έξω από το γήπεδο του Ιωνικού.

 Σχετικά με την επιλογή της αστυνομίας, πρέπει να πούμε πως έκανε αυτό που συστήνουν να μη κάνεις όταν δέχεται επίθεση φίλος σου. Δε μπαίνεις στη μέση προσπαθώντας να συγκρατήσεις το δικό σου άνθρωπο. Αν θες να κάνεις κάτι, είναι να μπεις στη μέση να συγκρατήσεις αυτόν που επιτίθεται στο φίλο σου. Η αστυνομία κι αυτή τη φορά διάλεξε πλευρά. Κύκλωσε ασφυκτικά τη πορεία, κι άφησε ελεύθερους τους οπαδούς των επιχειρηματικών συμφερόντων, να αλωνίζουν και να στήνουν δολοφονικές ενέδρες. Εφάρμοσε δηλαδή ένα σχέδιο που αντικειμενικά βόλευε τους επιτιθέμενους που κυκλοφορούσαν ελεύθεροι, και τους εξασφάλιζε διαφυγή και εκμηδένιση από κάθε κίνδυνο αντεπίθεσης.

Οι οπαδοί των επιχειρηματικών συμφερόντων όμως, μετά την ενέδρα και το σοβαρό τραυματισμό του δικού τους, φαινομενικά αποχώρησαν. Στη πραγματικότητα ανασυντάχτηκαν, ενισχύθηκαν και επιχείρησαν έφοδο από το σημείο που είναι η Εθνική τράπεζα προς τη Δεκελείας. Εκεί πράγματι η αστυνομία τους εμπόδισε να προσεγγίσουν σε επαφή βολής τους αποχωρούντες διαδηλωτές.

Για την εκδήλωση και το πνεύμα στο οποίο κύλησε, να πούμε επίσης πως παραβρέθηκε και μίλησε μέλος της Original, ο οποίος και χειροκροτήθηκε.

Για το γεγονός της μεγάλης από κάθε άποψη επιτυχίας της εκδήλωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, να πούμε επίσης, πως από τα πράγματα κάλυψε το κενό της απουσίας του ΚΚΕ. Είναι γνωστό πως και στη πολιτική δεν υπάρχει κενό. Αν κάποιος πάψει να κάνει αυτό που πρέπει, αν κάποιος για οποιοδήποτε λόγο τα παρατήσει, θα βρεθούν εκείνες οι δυνάμεις που θα το αναπληρώσουν. Το ΚΚΕ για πρώτη φορά στην ιστορία του, με την απουσία οποιασδήποτε έμπρακτης αμφισβήτησης των επιδιώξεων των επιχειρηματικών συμφερόντων, συνεχίζει να  κρατάει εγκλωβισμένο στο περιθώριο ένα σημαντικό αγωνιστικό δυναμικό του κινήματος. Και περιθωριοποιείται από τις εξελίξεις. Στη Ν. Φιλαδέλφεια και σε όσα συμβαίνουν, έχει καταστήσει τον εαυτό του περιθωριακή δύναμη που αρκείται σε σποραδικές ανακοινώσεις.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ όχι μόνο παραμένουν, αλλά βαραίνουν υπερβολικά. Η πολιτική τους δώστα όλα στους πάρτα όλα, είναι αυτή που έχει οδηγήσει τα πράγματα εκεί που έχουν φτάσει.

Η χτεσινή εκδήλωση απόδειξε πως όταν ο λαός οργανώνεται, δε μπορούν να το κερδίσουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Και χτες αυτοί που ήρθαν να υπερασπιστούν σχέδια επιχειρηματιών, σε βάρος μιας ολόκληρης περιοχής και του περιβάλλοντος, επιτέθηκαν ενάντια σε πολιτική οργάνωση. Μπορεί τα ΜΜΕ, τα κόμματα του λεγόμενου συνταγματικού τόξου αλλά και οι νεοναζί της βουλής, να ενοχλούνται από το κοντέινερ στη πλατεία Εξαρχείων κι άλλα ήσσονος σημασίας θέματα, αλλά δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ξευτιλίζονται οι δημοκρατικές ελευθερίες σε περιοχή που θέλει ένας ολιγάρχης να τη κάνει φέουδο του.

Η τραμπούκικη επίθεση σε μια εκδήλωση που είχε θέμα «Οι γειτονιές ανήκουν στους κατοίκους τους», είναι η καλύτερη απόδειξη για το ποιοι θέλουν οι γειτονιές να ανήκουν σε αφεντικά. Ποιοι βρίσκονται πίσω από τέτοιες πρακτικές.

Η επιτυχημένη απόκρουση της επίθεσης και ο τρόπος με τον οποίο αυτή επιτεύχθηκε, επικαιροποιεί αυτό που η εμπειρία των αγώνων διδάσκει διαχρονικά. Ο οργανωμένος λαός μπορεί να κερδίσει και τα πιο ισχυρά συμφέροντα. Και θα τα κερδίσει!

Στη συνέχεια σε αυτή την ανάρτηση θα ανέβουν τα βίντεο με όλες τις τοποθετήσεις

  .
 . .
 .
 .
 .
 .
 .
 .
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου