.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

1η Μάη: Ανεξάρτητη συγκέντρωση του μαχόμενου κινήματος

Τη διοργάνωση ανεξάρτητης ταξικής πρωτομαγιάτικης συγκέντρω- σης στο Μουσείο αποφάσισε η σύσκεψη που πραγματοποίησε η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για το συντονισμό στη ΔΟΕ, την Τετάρτη 12/4. Στη σύσκεψη συμμετείχαν σωματεία και συν- δικαλιστές από τους χώρους της εκπαίδευσης, των ΟΤΑ, της υγείας, του επισιτισμού, των κατασκευών, του εμπορίου, του αεροδρομίου κα- θώς επίσης και συλλογικότητες γειτονιών όπως εργατικές λέσχες.

Η συγκέντρωση αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ. το πρωί, ενώ αμέσως μετά το Πάσχα θα κυκλοφορήσουν σε χιλιάδες αντίτυ- πα αφίσα και προκήρυξη που θα καλεί στην πανεργατική απεργιακή συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Επίσης, στις 3 Μαΐου θα υπάρξει νέα συνέλευση των σωματείων του συντονισμού για τα παρα- πέρα βήματα κλιμάκωσης του αγώνα. Κοινή πεποίθηση όλων των ομιλητών ήταν η ανάγκη η φετινή 1η Μάη να αποτελέσει τόπο συνάντη- σης και έκφρασης όλων των αγωνιζόμενων κλάδων, σωματείων και χώρων δουλειάς.


Πόσω μάλλον που φέτος η Πρωτομαγιά συμπίπτει από άποψη συγκυρίας με την κλιμάκωση της επίθεσης της κυβέρνη- σης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των δανειστών και του κεφαλαίου ενάντια και στα τελευταία ψήγματα εργατικών δικαιωμάτων. Ζητούμενο, είναι η συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στο Μουσείο να αποτελέσει μια με- γάλη ταξική απεργιακή απάντηση του μαχόμενου κινήματος, κόντρα στην τακτική υποταγής και απόλυτης ενσωμάτωσης που προωθεί ο αστικοποιημένος συνδικαλισμός της γραβάτας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κ.α. για την ανατροπή της επίθεσης και της κυβερνητικής πολιτικής συνολικά. Τις επόμενες ημέρες θα αναληφθούν συγκεκριμένες πρω- τοβουλίες ώστε η συγκέντρωση του Μουσείου να πλαισιωθεί και από άλλα σωματεία, από εργατικές λέσχες και συνελεύσεις γειτονιών, τα- ξικούς συνδικαλιστές, επιτροπές αγώνα, συσπειρώσεις εργαζόμενης νεολαίας, φοιτητικούς συλλόγους, ενώ ειδική απεύθυνση θα υπάρ- ξει και στους πρόσφυγες και μετανάστες

πηγή: prin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου