.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Νέας Ιωνίας και ο Μητροπολίτης Γαβριήλ

"Αναδημοσιεύσεις από τον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας" http://www.kosmosnf.gr

Διάβασα τα της ημερίδας της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας με θέμα το Μικρασιατικό Ελληνισμό και την Ορθοδοξία – όταν θα διαβάσω τα πρακτικά της ημερίδας θα κάνω τις παρατηρήσεις μου· δε νομίζω πως πρέπει να βασιστώ στα όσα ειπώθηκαν όπως σημειώθηκαν στον τύπο.

Όμως θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο:

Μου δόθηκε η εντύπωση πως το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. έγινε παρακολούθημα των “πρωτοβουλιών” του Μητροπολίτη Γαβριήλ, ο οποίος πάτησε επί του όποιου κύρους του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ., για να αποκτήσει Μικρασιατική υπόσταση.


Η ημερίδα του από μακρυά κάνει μπαμ ως αντιγραφή των συνεδρίων του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. – και καθηγητές ΑΕΙ ως εισηγητές είχε και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας επίσης, μόνο ο χώρος όπου έγινε η ημερίδα ήταν διαφορετικός, εκείνος της πάντα πρόθυμης Ένωσης Σπάρτης.

Ο Ηρακλής Γκότσης Δήμαρχος της Νέας Ιωνίας, ο Λουκάς Χριστοδούλου Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. και εσχάτως και της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος, καθώς και ο κύριος Σαπουντζάκης πλαισίωσαν τον Μητροπολίτη Γαβριήλ στην ενέργειά του, αντί να του υποδείξουν ότι η φυσιολογική κοίτη διοχέτευσης του όπου ενδιαφέροντός του περί τα Μικρασιατικά είναι το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. που έχει προϋπάρξει επί έτη και έτη αυτού.

Ο Μητροπολίτης Γαβριήλ και στη Νέα Φιλαδέλφεια αναλόγως κινήθηκε· στην προκειμένη περίπτωση πάτησε στο όποιο κύρος της Φιλιώς Χαϊδεμένου, οργανώνοντας και σχετική θεατρική παράσταση. Στα σύνορα όμως Νέας Ιωνίας και Νέας Φιλαδέλφειας κάνει ήδη λόγο για Μουσείο Χαμένων Πατρίδων 2.000 τετραγωνικών μέτρων, αγνοώντας το Μουσείο Φιλιώ Χαϊδεμένου και τα σχετικά του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Νέας Ιωνίας.

Θαρρώ πως οι Δήμαρχοι Νέας Φιλαδέλφειας Άρης Βασιλόπουλος και Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης πρέπει να του ζητήσουν το λόγο, και διότι ζούμε εποχή οικονομικής κρίσης και τα οικονομικά μέσα και της Εκκλησίας οφείλουν να τίθενται πρωτίστως για την αντιμετώπιση των διαρκώς ογκουμένων κοινωνικών προβλημάτων.

Κώστας Π. Παντελόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου