.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

ΝΑΡ: Η τρομοκρατία δεν πέρασε. Συνεχίζουμε με αγώνες στα χέρια των κατοίκων…

 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Με μαζική συμμετοχή και αποφασιστικότητα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Ν. Φιλαδέλφεια με θέμα «Ο αγώνας για δημοκρατικές ελευθερίες και δημόσιους χώρους ενάντια στα επιχειρηματικά συμφέροντα». Το κλίμα φόβου και ακύρωσης κάθε μαζικής διαδικασίας που είχε επιβάλλει ο στρατός του Μελισσανίδη για τις απόψεις, που δεν ταυτίζονται με τα συμφέροντα και τις επιλογές του, έσπασε και η ρωγμή αυτή δεν θα κλείσει. Η εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν η πρώτη πολιτική εκδήλωση στην περιοχή μετά τις επιθέσεις και τις απαγορεύσεις πολιτικών και κινηματικών εκδηλώσεων που είχαν επιβάλλει οι τραμπούκοι.

Η εκδήλωση έγινε την Πέμπτη 27/4 στο Πνευματικό Κέντρο της Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, με ομιλητές την Δ. Κουτσούμπα, περιφερειακή σύμβουλος με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, το Γ. Ράγκο, μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τον Άγγελο Χάγιο, μέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οι ομιλητές ανέδειξαν τα ζητήματα επέλασης του κεφαλαίου σε ελεύθερους χώρους με την υποστήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλου του αστικού πολιτικού συστήματος, περιφερειακών και δημοτικών αρχών και την ανάγκη του αγώνα για υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων, των λαϊκών ελευθεριών, των δημόσιων χώρων, των δημόσιων αγαθών από τη λεηλασία των μεγιστάνων του πλούτου. Για τη σύγκρουση με τις επιταγές της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. για τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που θέλουν η οικονομική ολιγαρχία να εξουσιάζει ανθρώπους σκλάβους και να κατέχει όλο τον πλούτο και κάθε σπιθαμή γης, θάλασσας, αέρα. Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης κάτοικοι της περιοχής, μέλη άλλων οργανώσεων και οπαδός της ΑΕΚ.

Λίγο μετά την έναρξη της εκδήλωσης το χώρο πολιόρκησαν εξοπλισμένοι τραμπούκοι με σκοπό να διαλύσουν την εκδήλωση. Άρχισαν να προκαλούν με κραυγές, να πετούν πέτρες στα τζάμια, να απειλούν με την ανοχή της αστυνομίας. Με τη συμβολή μελών της νΚΑ, του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο χώρος περιφρουρήθηκε και η συζήτηση εξελίχτηκε ομαλά. Κατά τη διάρκεια της συντεταγμένης αποχώρησης από την εκδήλωση των φίλων και μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ οι αφιονισμένοι υπηρέτες του Μελισσανίδη με εφορμήσεις από τους κάθετους δρόμους αρχικά προκαλούσαν με βρισιές και χειρονομίες και στη συνέχεια έκαναν επίθεση με καταιγισμό από πέτρες. Οι δυνάμεις της αστυνομίας επέλεξαν, αντί να αποκλείσουν τους τραμπούκους, να κάνουν δήθεν προστασία της πορείας ακολουθώντας την από τα πλάγια και να φύγουν όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση. Από την επίθεση τραυματίστηκαν 2 συντρόφισσες μας, η μια με ράμματα στο πρόσωπο. Πιο σοβαρά τραυματίστηκε ένας δημοσιογράφος που θα χρειαστεί γναθοχειρουργική επέμβαση. Η επίθεση στο δημοσιογράφο και σε ένα σύντροφό μας έγινε από 10 τραμπούκους, όταν μετά το τέλος της εκδήλωσης κατευθυνόταν προς το αυτοκίνητο τους για να αφήσουν το δημοσιογραφικό εξοπλισμό. Η αστυνομία, αντί να τους αφήσει να φύγουν άμεσα για το νοσοκομείο, τους κράτησε στο αστυνομικό τμήμα, χωρίς να προσαγάγει ή να συλλάβει κάποιον από τους επιτιθέμενους.

Η αγαστή συνεργασία κράτους και παρακράτους ήταν εμφανής από όλα τα παραπάνω. Αλλά αέρα στα πανιά των τραμπούκων και των κάθε είδους φασιστοειδών δίνει η κυβερνητική πολιτική.

Με εργαλεία τα Ρυθμιστικά Σχέδια, τα μνημόνια, το ΤΑΙΠΕΔ, το Νέο Υπερταμείο, νόμους και φωτογραφικές τροπολογίες η κυβέρνηση έχει προχωρήσει και μεθοδεύει τις επόμενες κινήσεις για την πλήρη παράδοση στους μεγιστάνες του πλούτου όλης της δημόσιας γης και περιουσίας, ΟΛΘ, Λιμάνια, Αεροδρόμια, προστατευόμενες εκτάσεις, Πάρκο Γουδή, ΔΕΗ, παραλίες, κ.ο.κ.. Οι Λάτσης, Σαββίδης, Ίδρυμα Νιάρχου, Μαρινάκης, Αγγελόπουλοι, Αλαφούζος, Μπόμπολας κ.α. μαζί με τους ξένους «επενδυτές» λεηλατούν τις ζωές μας και το δημόσιο χώρο. Πλευρές αυτής της πολιτικής είναι η παραχώρηση από την κυβέρνηση στην ιδιωτική εταιρεία, ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ, χώρου και περιβάλλουσας περιοχής πολλαπλάσιων από όσο χρειάζεται ένα γήπεδο για την εξυπηρέτηση της ΑΕΚ και του ερασιτεχνικού αθλητισμού και η χρηματοδότηση της από την Περιφέρεια Αττικής. Πολιτική που στηρίζουν όλα τα κόμματα-υπηρέτες του κεφαλαίου: ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ένωση Kεντρώων, Ποτάμι και βέβαια η Χρυσή Αυγή!

Ο αγώνας για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων, των δημοκρατικών ελευθεριών και των δημόσιων χώρων θα συνεχιστεί ενάντια στη λεηλασία του κεφαλαίου και το σφαγείο κυβερνήσεων, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., για τον κόσμο που μας ανήκει. Οι γειτονιές ανήκουν στους κατοίκους και θα τις υπερασπιστούμε κόντρα στα σχέδια για επιβολή ολοκληρωτισμού.

Το Γραφείο Τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, 28/5/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου