.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ


ΗΠΑ και ΕΕ, κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα


Όποιος χτυπά την Βενεζουέλα, χτυπά και την Κούβα
 και όλη την Λατινική Αμερική.
¡Patria grande o muerte! Venceremos!
(Μεγάλη Πατρίδα ή θάνατος! Θα Νικήσουμε!)
Οι εργαζόμενοι και οι φτωχοί της Βενεζουέλας, καθώς και οι Μπολιβαριανές κυβερνήσεις υπό την ηγεσία του Τσάβες και εν συνεχεία του Μαδούρο παλεύουν για μια πιο δίκαιη κοινωνία με περισσότερη οικονομική, κοινωνική και πολιτική δικαιοσύνη. Μετρούν σημαντικές κατακτήσεις στη μείωση της ακραίας φτώχειας, στο τομέα της εκπαίδευσης, της κατοικίας, της οργάνωσής τους σε όλα τα επίπεδα. Αγωνίζονται για μια πιο ανεξάρτητη και ενωμένη Λατινική Αμερική απαλλαγμένη από τη μπότα της αυτοκρατορίας του βορρά, του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ, στη βάση της σκέψης και δράσης του Σιμόν Μπολίβαρ και του Χοσέ Μαρτί. 

Στάθηκαν σε αληθινή αλληλεγγύη με το πρώτο ελεύθερο έδαφος της Αμερικής, τη σοσιαλιστική Κούβα. Η αλληλεγγύη της Βενεζουέλας υπήρξε πραγματική βοήθεια για τον κουβανικό λαό που ακόμα βρίσκεται υπό το καθεστώς του συνεχιζόμενου από το 1960 οικονομικού και χρηματοοικονομικού αποκλεισμού που επιβλήθηκε από την Ουάσινγκτον o oποίος έχει προκαλέσει τεράστια οικονομική ζημιά και πρέπει να αρθεί.

Για όλους αυτούς τους λόγους η Mπολιβαριανή διαδικασία έχει κερδίσει το μίσος τμημάτων της πλούσιας βενεζουελάνικης κοινωνίας καθώς και το μίσος της ιμπεριαλιστικής άρχουσας τάξης των ΗΠΑ και της Ε.Ε. Αυτές οι δυνάμεις εδώ και χρόνια, προσπαθούν να ανατρέψουν τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και να τσακίσουν τις δυνάμεις του λαϊκού κινήματος στη Βενεζουέλα.

Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες μιας διαρκώς εντεινόμενης προσπάθειας ανατροπής της κυβέρνησης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας. Σε αυτήν πρωταγωνιστούν ιμπεριαλιστικές κυβερνήσεις -με πρώτη αυτή των ΗΠΑ- και διακρατικοί οργανισμοί (Ευρωπαϊκή Ένωση, Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών) αλλά και τα κυρίαρχα ΜΜΕ. Οι γνωστές κραυγές για δικτατορία, παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, εξαθλίωση, ανθρωπιστική κρίση που δήθεν επιβάλει η μπολιβαριανή κυβέρνηση στον λαό της Βενεζουέλας  επαναλαμβάνονται από αυτούς ακριβώς που καθημερινά καταδικάζουν ολόκληρους λαούς στη φτώχεια-καταστολή-προσφυγιά, που τους αιματοκυλίζουν με τις επεμβάσεις τους, τους παραπληροφορούν και τους χλευάζουν. 

Ο πρόσφατος εγκληματικός βομβαρδισμός των ΗΠΑ στη Συρία μας προϊδεάζει για τους κινδύνους και στη Λατινική Αμερική. Η επαπειλούμενη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα θα βάλει φωτιά σε όλη την ήπειρο και θα θέσει σε ισχυρή δοκιμασία την παγκόσμια ειρήνη.

Στην Ελλάδα, όπως και σε όλο σχεδόν τον πλανήτη, η εμπειρία μας διδάσκει ότι οι ΗΠΑ δεν υπερασπίζουν ποτέ την δημοκρατία, συνήθως την καταλύουν με πραξικοπήματα ή επεμβάσεις. Παρόμοια πολιτική  εσωτερικής καταστολής και επεμβάσεων ακολουθούν για τους δικούς τους σκοπούς  και οι δυνάμεις της  ΕΕ.

 Γι αυτό , ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χοσέ Μαρτί στέκεται αλληλέγγυος με το λαό και την νόμιμη κυβέρνηση της Βενεζουέλας που  αντιστέκεται όλα αυτά τα χρόνια σε αυτές τις απόπειρες.
 Ο ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ

12/4/2017


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου