.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/4 – 18:30 στην κεντρική πλατεία Ν. Σμύρνης εκδήλωση «Στον καιρό της φτώχειας και των πολέμων είμαστε όλες και όλοι πρόσφυγες»

Οι πρόσφυγες που εγκλωβίστηκαν στην χώρα μας, εδώ και ένα χρόνο μετά από την απόφαση της ΕΕ να κλείσει τα σύνορα και να βάλει σε εφαρμογή την επαίσχυντη συμφωνία με την Τουρκία, βρίσκονται σε δραματική κατάσταση. Παρά τα αρχικά «δάκρυα για τους κατατρεγμένους πρόσφυγες», η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αναλάβει το ρόλο του θεματοφύλακα αυτής της συμφωνίας και εφαρμόζει ξεκάθαρα αντιπροσφυγική πολιτική. Η συντριπτική πλειονότητα των προσφύγων συνεχίζει να ζει σε άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης τα οποία δεν πληρούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Αντί να προσληφθούν κοινωνικοί λειτουργοί και γιατροί για την υποστήριξη και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, αντί να προσληφθούν δάσκαλοι για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, η διαχείριση συνεχίζεται να γίνεται μέσω της αμφισβητούμενης δράσης ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται με κοινοτικά κονδύλια. Παράλληλα οι διαδικασίες μετεγκατάστασης κινούνται με ρυθμούς χελώνας, ενώ εκκρεμούν χιλιάδες αιτήσεις ασύλου, με σαφή κατεύθυνση να απορρίπτονται.
Η κυβέρνηση έχει ήδη θέσει σε λειτουργία κλειστά κέντρα κράτησης και έχει προχωρήσει σε απελάσεις και επαναπροωθήσεις. Αυτή η πολιτική γκετοποίησης επιτρέπει σε φασιστικές ομάδες, όχι μόνο να καλλιεργούν κλίμα ισλαμοφοβίας και ρατσιστικού μίσους, αλλά και να επιτίθενται κατά των προσφύγων με τις πλάτες του κρατικού μηχανισμού. Όμως στη χώρα μας, όπου η πλειοψηφία του λαού υποδέχτηκε τα κύματα των προσφύγων με αλληλεγγύη, υπάρχουν διαρκείς αντιστάσεις που καταφέρνουν : να γράφονται όσα προσφυγόπουλα μένουν εκτός στρατοπέδων σε δημόσια σχολεία, να δημιουργούν αυτοοργανωμένα εγχειρήματα στέγασης προσφύγων μέσα στον οικιστικό ιστό, να σπάνε τον αποκλεισμό των στρατοπέδων συγκέντρωσης και να υποστηρίζουν τις κινητοποιήσεις προσφύγων. Οι αντιστάσεις αυτές θα πρέπει να συντονιστούν σε μια δυναμική αντεπίθεση του αντιπολεμικού, αντιρατσιστικού και εργατικού κινήματος, μαζί με τους ίδιους τους πρόσφυγες, για να διεκδικηθούν τα δικαιώματα των κατατρεγμένων του κόσμου. Γιατί ξέρουμε πως την προσφυγιά γεννούν οι πόλεμοι που δημιούργησαν οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και οι επεμβάσεις στην Αφρική και στη Μ. Ανατολή. Γιατί ξέρουμε πως την προσφυγιά γεννούν η φτώχεια και τα μνημόνια διαρκείας που επιβάλλουν οι οικονομικές ολιγαρχίες για να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση. Παλεύουμε και διεκδικούμε: • Να ακυρωθεί η συμφωνία της ντροπής ΕΕ – Τουρκίας • Να σταματήσει ο πόλεμος που καταστρέφει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων • Να μην υπάρχει καμιά ελληνική συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, να κλείσουν οι βάσεις , να φύγει το ΝΑΤΟ και η FRONTEX από το Αιγαίο • Ανοιχτά σύνορα, όχι στην Ευρώπη φρούριο • Στέγαση στον οικιστικό ιστό, περίθαλψη και εκπαίδευση για όλους τους πρόσφυγες • Να σταματήσουμε σε κάθε γειτονιά τη δράση των φασιστών που αξιοποιούν τη ρατσιστική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης. • Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις στέγασης προσφύγων Σας καλούμε να συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.
ΣΑΒΒΑΤΟ 29/4 – 18:30στην κεντρική πλατεία Ν. Σμύρνης 
Παραδοσιακοί χοροί – Θεατρικό δρώμενο – Συναυλία 
Εργατική Λέσχη Ν.Σμύρνης, 
Εργατική Λέσχη Καλλιθέας, 
Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό,  
ΚΕΕΡΦΑ Ν.Σμύρνης / Κουκακίου – Ν.Κόσμου, 
Λαϊκή Συνέλευση Κουκακίου – Ν.Κόσμου  
Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Ν.Σμύρνης,
 Λέσχη Αλληλεγγύης Ν.Κόσμου 
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα συλλέγονται είδη προσωπικής ανάγκης που θα διατεθούν σε δομές προσφύγων


πηγή: elaliberta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου