.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια: 1η Μάη όλοι στην απεργία - Το νέο μνημόνιο δεν θα περάσει

1Η MAH
Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ
Mουσείο - Πολυτεχνείο 10:30πμ

TO NEO MNHMONIO ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Μαζικές προσλήψεις  
•Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις 
•Όχι ιδιωτικοποιήσεις  
Κρατικοποιήσεις χωρίς αποζημίωση 
• Διαγραφή του χρέους • Ρήξη με ευρώ και ΕΕ
Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες 

• Τσακίστε τους νεοναζί • Κλείστε τη Σούδα
Την Πρωτομαγιά σε όλες τις πόλεις απεργούμε και διαδηλώνουμε για να πετάξουμε στα σκουπίδια την νέα μνημονιακή συμφωνία. Κατεβαίνουμε στο δρόμο για να μην αφήσουμε να περάσει τη νέα επίθεση που φέρνουν
δανειστές και κυβέρνηση ενάντια στους εργαζόμενους. Είναι η πρώτη πανεργατική απάντηση στη συμφωνία σφαγής και των συντάξεων (με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς) και των μισθών (με τη μείωση του αφορολόγητου). Είναι βήμα για να επιβάλλουμε κλιμάκωση με νέα πανεργατική απεργία για να μην περάσει το νέο μνημόνιο διαρκείας φέρνουν.

Η κυβέρνηση ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση για τη “δεύτερη αξιολόγηση” λέγοντας ότι είναι απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό να ψηφιστούν από τώρα μέτρα που θα εφαρμοστούν το 2019 και τώρα προχωράει στην ψήφισή τους. Κατήγγελλε τη ΝΔ που ζητούσε γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης γιατί όπως έλεγε ο Μητσοτάκης, όσο παρατείνεται η διαπραγμάτευση, τόσο μεγαλώνει το οικονομικό κόστος λόγω της “αβεβαιότητας”. Με την συμφωνία στη Μάλτα, Τσίπρας και Τσακαλώτος ομολογούν ότι συμφωνούν με τον Μητσοτάκη.

Η διαχείριση Τσίπρα στηρίχτηκε στην ψεύτικη ελπίδα ότι ο ιδιωτικός τομέας θα βγάλει την οικονομία από την ύφεση και ότι ο δημόσιος τομέας δεν έχει να κάνει τίποτε άλλο από το να κόβει τις δαπάνες του και να λεηλατεί τα εισοδήματα των μισθωτών και των συνταξιούχων για να εξασφαλίζει πλεονάσματα του προϋπολογισμού. Αυτή η αυταπάτη έσβησε Ότι και αν λένε οι κάθε είδους μνημονιακοί ότι η αβεβαιότητα” εμποδίζει τους επενδυτές, η αλήθεια είναι άλλη. Μέσα στη μακρόσυρτη διεθνή οικονομική κρίση, καμιά οικονομία δεν έχει καταφέρει σταθερούς ρυθμούς ανάκαμψης, κάθε βήμα μπρος ακολουθείται από βήματα πίσω και ο ελληνικός καπιταλισμός δεν είναι εξαίρεση. Ότι είχε πάθει το success story του Σαμαρά το 2014, το ίδιο συμβαίνει και με το ροζ παραμύθι του Τσακαλώτου και του Τσίπρα.

Την ίδια ώρα οι συμβιβασμοί της κυβέρνησης δεν είναι μόνο στο μνημόνιο. Η επαίσχυντη στάση του Μουζάλα
απέναντι στους πρόσφυγες, η στήριξη των ιμπεριαλιστών στο συνεχιζόμενο σφαγείο στη Συρία, οι δηλώσεις για
«αναβάθμιση» του δολοφονικού ρόλου της Σούδας στη Μεσόγειο, οι αγκαλιές και οι κοινές πολεμικές ασκήσεις με την χούντα της Αιγύπτου και το σιωνιστικό ρατσιστικό κράτος του Ισραήλ δείχνουν ότι η κατρακύλα της κυβέρνησης του Τσίπρα είναι συνολική.

Απέναντι σε αυτήν την κατάντια, η εργατική απάντηση είναι η κλιμάκωση των εργατικώναγώνων για να μην τολ-
μήσει καν η κυβέρνηση να φέρει για ψήφιση τη νέα συμφωνία και η απαίτηση από το εργατικό κίνημα να διαγραφεί το χρέος. Δεν έχουμε ανάγκη τα λεφτά της “δόσης” που θα εκταμιεύσουν σαν αντάλλαγμα για την τήρηση της συμφωνίας. Όλα τα λεφτά θα πάνε πίσω σαν τοκοχρεολύσια στα ταμεία των τραπεζιτών. Η εναλλακτική λύση είναι η στάση πληρωμών και η διαγραφή του χρέους. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των
εργαζόμενων.

Η φετινή Πρωτομαγιά μπορεί να γίνει αυτή η εργατική απάντηση στην κυβέρνηση Τσίπρα, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Γι’
αυτό χρειάζεται να σημάνει ξεσηκωμός σε κάθε χώρο. Με εξορμήσεις συσκέψεις, περιοδείες συνελεύσεις να οργανώσουμε την μαζική συμμετοχή όλων των χώρων δουλειάς στην Πρωτομαγιάτικη απεργία και στις συγκεντρώσεις.

Η επιτυχία της Πρωτομαγιάς θα δώσει στήριγμα στους αγώνες που ανοίγονται όλη την επόμενη περίοδο σε ΔΕΗ, ΟΛΘ, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ για να μην ιδιωτικοποιηθούν, στην Υγεία και την εκπαίδευση που παλεύουν για μαζικές προσλήψεις. Θα βάλει πίεση στις συνδικαλιστικές ηγεσίες να πάψουν να είναι παρακολουθητές των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης και να προχωρήσουν σε πανεργατική κλιμάκωση ΤΩΡΑ για να εμποδίσουμε την ψήφιση των μέτρων.

Αυτή τη μάχη δίνει ο Συντονισμός Eνάντια στα Mνημόνια και σε καλούμε να έρθεις μαζί μας.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου