.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

ΟΙ «ΓΗΠΕΔΙΚΕΣ» ΑΠΟΡΙΕΣ ΕΝΟΣ «ΠΟΥΘΕΝΑ» (ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΕΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ)


Ήρθε και έφυγε το Πάσχα, αλλά πριν έρθει (την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή για το Δημόσιο) μας έφερε την ψήφιση της πολυαναμενόμενης ρύθμισης για το γήπεδο. Η επιψήφιση της από την Βουλή με ποσοστό μικρότερο από αυτό της επανεκλογής του Αλεξίου (πριν από έναν χρόνο) στην ερασιτεχνική (για να μην ξεχνιόμαστε) γιορτάστηκε σε facebook και internet σαν να είχε εκδοθεί η Οικοδομική Άδεια. Λίγες μέρες μετά η αισιοδοξία «χτύπησε κόκκινο» όταν μας ενημέρωσαν ότι ο νόμος στον οποίο είχε ενταχθεί η ρύθμιση «πήρε αριθμό Φ.Ε.Κ.» (όπως λέμε «αριθμό πρωτοκόλλου»).     

Τις μέρες πριν την ψήφιση γράφτηκαν σειρά από κείμενα (ή μήπως το ίδιο κείμενο σε διάφορες παραλλαγές;) που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο απευθύνονταν στον πολυαγαπημένο μας «Δημαρχούκο». Κάποια μάλιστα από αυτά μας ενημέρωναν για την «ενόχληση» του εξαιτίας της ψήφισης της ρύθμισης. Κάποια από τα κείμενα έκαναν λόγο για όσα η Κυβέρνηση αποφάσισε να παραχωρήσει στον Δήμο ιακανοποιώντας έτσι πάγια αιτήματα του. Οι παραχωρήσεις φυσικά γίνονταν για να «του χρυσώσουν το χάπι» προκειμένου να μην προσφύγει κατά της Οικοδομικής Άδειας.

Επειδή διαβάζοντας όλα τα παραπάνω μπερδεύτηκα, είπα σήμερα με αυτό μου το κείμενο να μοιραστώ μαζί σας τις «γηπεδικές» μου απορίες μη τυχόν και κάποιος από εσάς μπορεί να μου τις λύσει.


Έχουμε και λέμε λοιπόν:
  • Η ρύθμιση ήταν αναγκαία για να ξεπεραστεί η άρνηση του Δήμου να εισηγηθεί θετικά για τα υψομετρικά. Η μη θετική εισήγηση του Δήμου στην Περιφέρεια υποτίθεται ότι μπλόκαρε την έκδοση της Οικοδομικής Άδειας.
  • Ωστόσο ο Δήμος (όπως υποστήριζε ο ίδιος) δεν υπέγραφε γιατί η Περιφέρεια δεν είχε κάνει καλά την δουλειά της σχετικά με την υψομετρική μελέτη.
  • Επιπρόσθετα η άρνηση του Δήμου είχε σχέση και με την υπαναχώρηση της Α.Ε.Κ. (σύμφωνα με όσα υποστήριζε ο ίδιος) σχετικά με τα ανταλλάγματα που είχε υποσχεθεί ότι θα του έδινε.
  • Εκτός όμως από την Περιφέρεια και την Α.Ε.Κ. (για τους λόγους που εκτέθηκαν παραπάνω) ο Δήμος τα είχε και με την Κυβέρνηση για την μη ικανοποίηση από μέρους της κάποιων (δικαίων εννοείται) αιτημάτων.
  • Αιτήματα που η Κυβέρνηση έσπευσε ταυτόχρονα με τη ψήφιση της ρύθμισης όχι μόνο να ικανοποιήσει, αλλά και να κάνει ευρέως γνωστό (μήπως για να εκτιμηθεί στην κάλπη;) ότι ικανοποιεί.
  • Που σημαίνει ότι ο Δήμος είχε δίκιο να «εκβιάζει» την Κυβέρνηση με την θετική εισήγηση για τα υψομετρικά.
  • Μια θετική εισήγηση, η οποία δεν είναι πλέον απαραίτητη εξαιτίας της ψήφισης της ρύθμισης (γι’ αυτό και η «ενόχληση» του Βασιλόπουλου).
  • Οπότε η Κυβέρνηση δεν χρειαζόταν (μετά την ρύθμιση) να δώσει στον Δήμο όσα του έδωσε (ή μάλλον όσα υποσχέθηκε να δώσει), εκτός και αν μ’ αυτό τον τρόπο επιχειρεί να αποκαταστήσει την επιρροή της στην εκλογική της πελατεία στην περιοχή.
  • Η οποία ρύθμιση παραπέμπει το ζήτημα του γηπέδου στο ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. (Υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων), το οποίο (όπως λένε όσοι γνωρίζουν καλύτερα από εμένα) ΔΕΝ σηκώνει αστεία. Οπότε έιτε ΟΛΑ θα είναι όπως πρέπει (οπότε και παίρνεις την υπογραφή του) είτε όχι (οπότε ξαναπαίζουμε την κολοκυθιά).
  • Αν όμως ήταν ΟΛΑ να είναι εντάξει τότε θα υπήρχε ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ εγκεκριμένη από την Περιφέρεια οπότε και ο Δήμος θα έπρεπε εξάπαντως να γνωμοδοτήσει θετικά.
  • Μια ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ την οποία ετοιμάζουν από την παραλαβή ήδη της ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ και η οποία προφανώς κοστίζει περισσότερο από την ήδη παραληφθείσα ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ (η οποία όπως λένε και κάποιοι που την έχουν δεί έχει ελλείψεις).
  • Μια ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ την οποία όπως διαρρέεται από την «επίσημη Α.Ε.Κ.» θα κάνει (τελικά;) η Περιφέρεια. Αν όμως έτσι έχουν τα πράγματα γιατί δεν το έκανε μέχρι σήμερα;
Οπότε; Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ έχω μπερδευτεί. 

Αφού όμως η «επίσημη Α.Ε.Κ.» είναι ικανοποιημένη εμένα τι με κόφτει; Αφού η «επίσημη Α.Ε.Κ.» προεξοφλεί ότι τον Ιούνη θα έχει στα χέρια της την Οικοδομική Άδεια τότε γιατί εγώ και οι «όμοιοι» μου να χολοσκάμε; Αφού τα χρήματα για την κατασκευή του γηπέδου υπάρχουν τότε αυτό σημαίνει ότι ο «Τίγρης» (που κατά δήλωση του στις 3 Φλεβάρη 2015 είχε βγεί στη «ζητιανιά» για να μαζέψει τα λεφτά) πέτυχε -εν μέσω Ύφεσης- να μαζέψει τελικά το ποσό.   

Οπότε…

Ίσως -τώρα που το σκέφτομαι- να φταίει που η «επίσημη Α.Ε.Κ.» συνέχεις «πέφτει έξω» στις εκτιμήσεις που η ίδια διαρρέει. Αλλά είπαμε τι ξέρω εγώ με το απλοϊκό μου μυαλουδάκι που δεν αντέχει τα περίπλοκα και μπερδεύεται ακόμα και με όσα όλοι οι υπόλοιποι καταλαβαίνετε (κάποια από τα οποία αράδιασα παραπάνω).

Υ.Γ.1. Εξυπακούεται ότι αν στην «επίσημη Α.Ε.Κ.» έχουν «τσίπα» σε περίπτωση που -και πάλι- διαψευστούν θα πρέπει είτε να σοβαρευτούν, είτε ν’ αλλάξουν χώρα. Επειδή όμως θέλω να είμαι δίκαιος θα τους δώσω σε περίπτωση που προκύψουν έκτακτα ζητήματα π.χ. εκλογές το πλεονέκτημα να τζογάρουν ακόμη μια φορά. Σε περίπτωση ανασχηματισμού και αν αλλάξει ο Υπουργός (δεδομένου ότι υπάρχει η κυβερνητική βούληση) είναι δίκαιο να τους δοθεί παράταση 2 εβδομάδων.

Υ.Γ.2. αποφεύγω (προς το παρόν) τον πειρασμό να σχολιάσω την μεταφορά της αρμοδιότητας έγκρισης των υψομετρικών από την Περιφέρεια στο Υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων. Η πείρα μας λέει ότι τις περισσότερες φορές που πάμε με μια παρέμβαση να επιτύχουμε κάτι γρηγορότερα και ευκολότερα η εξέλιξη είναι διαφορετική απ’ ότι υπολογίζαμε. Ο καιρός θα δείξει αν θα ε[αληθευτεί και στην περίπτωση του γηπέδου μας. 

Μέχρι τότε όμως δεν χάνετε τίποτα (αντιθέτως μάλιστα) αν διαβάσετε αυτό το κείμενο, ο συντάκτης του οποίου αν δεν έχει ο ίδιος τις ειδικές γνώσεις που απαιτούνται για τη συγγραφή του, ήξερε ωστόσο που να ρωτήσει και να τα μεταφέρει σωστά (όχι σαν κάποιους άλλους) στους αναγνώστες του.

21 Απρίλη 2017
παρατηρητής 1.
πηγή: aekwatch.gr

1 σχόλιο:

  1. ΑΠΌ ΤΟΝ/ΤΗΝ ΙΔΙΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ http://paratiritis-fx.blogspot.gr/2017/04/blog-post_82.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή