.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Πόσο Καμμένοι είναι;

Γράφει ο Αμετανόητος.

Κάθε κυβέρνηση έχει το «λαγό»[1] της. Το ΠΑΣΟΚ είχε τον Β. Γιαννόπουλο κι αργότερα τον Θ. Πάγκαλο, η ΝΔ τον Μ. Ταμήλο. Ο «λαγός» της «αριστερής» κυβέρνησης είναι ο δεξιός Δημήτρης Καμμένος. 

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ χρησιμοποίησε πρόσφατα ένα απίστευτο «επιχείρημα» για να δικαιολογήσει τις επερχόμενες περικοπές μισθών και συντάξεων. Σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ, ο κυβερνητικός βουλευτής προανήγγειλε ότι θα περικοπούν 100 ευρώ από την σύνταξη «του παππού» τα οποία έτσι κι αλλιώς εκείνος «δεν τα χρειάζεται» καθώς τα δίνει χαρτζιλίκι στον εγγονό του για να παίζει αυτός τάβλι πίνοντας καφέ. Αυτό λοιπόν το…. αχρείαστο κατοστάρικο δεν θα το στερηθεί ο παππούς αλλά ο «καφενόβιος ταβλαδόρος» εγγονός.

Επί λέξει οι ανεκδιήγητες δηλώσεις ήταν οι ακόλουθες: «Όταν κόψω τη φορολογία από το 29% στο 26% δεν έχει άμεσο αντίκτυπο σε αυτόν που στο ΑΤΜ θα πάρει 40 ή 20 ευρώ λιγότερα το μήνα. Έχει όμως διότι τα παιδιά του παππού ή οποιουδήποτε τη σύνταξη την κόβω, εάν καταφέρουμε και εξηγήσουμε στον κόσμο ότι από το να έχει τη σύνταξη ο παππούς και να του παίρνει ένα 100αρικο το μήνα ο εγγονός, να πίνει φραπέ και να παίζει τάβλι, προτιμώ να του πάρω εγώ σαν κράτος, εφόσον είμαι σοβαρό, το 100αρικο και να το κάνω εργοδοτική εισφορά, να πάω να βρω δουλειά στο παιδί για να μην πίνει φραπέ» (στο βίντεο οι εμετικές αυτές δηλώσεις αρχίζουν στο 5’15’’):



     
 
Δεν ξέρουμε πόσους παππούδες γνωρίζει ο κος Καμμένος που να έχουν τη δυνατότητα να τα φέρνουν βόλτα με τη σύνταξή τους και να τους περισσεύουν και 100 ευρώ για να χαρτζιλικώνουν τα εγγόνια τους. Σύμφωνα με το βιογραφικό του[2] που υπάρχει στην ιστοσελίδα του, ο Καμμένος τους μόνους συνταξιούχους που πρέπει να γνωρίζει είναι εκείνοι της Think Big και της Lobbying, Cassidy & Associates των οποίων οι συντάξεις καμμιά σχέση δεν έχουν με τα 356 ευρώ του μπάρμπα Μήτσου και τα 289 ευρώ της κυρά Χαρίκλειας. Γιατί τότε ο ξεκομμένος από την ελληνική πραγματικότητα κυβερνητικός βουλευτής θα ήξερε πως η ελληνική οικογένεια -όπως την κατάντησαν τα μνημόνια που προωθεί η κυβέρνησή του- έχει έναν τουλάχιστον άνεργο και πολλές φορές αδυνατεί να βοηθήσει τους γέροντες συνταξιούχους. Άλλοι πάλι γέροντες από το υστέρημα τόσων χρόνων, που τελειώνει μέρα με τη μέρα, προσπαθούν να συντηρηθούν και να βοηθήσουν τα άνεργα παιδιά τους. Σε κανέναν από τους παραπάνω δεν περισσεύουν χρήματα για καφέ και τάβλι.

Οι παραπάνω φασίζουσες απόψεις είναι συνέχεια όλων εκείνων που προσπαθούν να τα βάλουν με τους απόμαχους της δουλειάς περικόπτοντας ό,τι μπορούν από τα ήδη κάτω της φτώχιας εισοδήματά τους. Όλους αυτούς που θέλουν να κόψουν 20 και 40 ευρώ από μια σύνταξη πείνας για να μην κόψουν χιλιάδες και εκατομμύρια ευρώ από τους αερητζήδες που φοροδιαφεύγουν. 

Ο Δ. Καμμένος δεν είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι η μνημονόδουλη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που μεθοδεύει όλα αυτά που αποκαλύπτει με χαρακτηριστική αχρειότητα ο «λαγός» της. Είναι όλοι αυτοί οι «Καμμένοι» που προσπαθούν να εξαθλιώσουν ακόμα περισσότερο τον ελληνικό λαό την ώρα που ξοδεύουν τεράστια ποσά σε φιέστες εγκαινίων και μεταφορές μιας σπίθας με μαχητικά αεροσκάφη. Ο λαός πρέπει να σταματήσει τόσο αυτούς όσο κι εκείνους που θέλουν να πάρουν τη θέση τους για να κάνουν τα ίδια. Γιατί όσο συνεχίζουν να κυβερνούν οι «αριστεροί» και δεξιοί «Καμμένοι, οι περικοπές δεν θα σταματήσουν στο κατοστάρικο «για έναν καφέ».


[1] Στον αθλητισμό «λαγός» είναι ο δρομέας ταχύτητας που συμμετέχει σε αγώνα αντοχής με μόνο στόχο να δώσει γρήγορο ρυθμό στην κούρσα και κατόπιν να αποχωρήσει. Στην πολιτική «λαγός» είναι εκείνος που, καλυπτόμενος πίσω από την γραφικότητα και το ακαταλόγιστο των λόγων του, αναλαμβάνει να κάνει τις εξαγγελλίες επώδυνων μέτρων (οι οποίες αν γινόταν επίσημα θα έφερναν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση) ώστε να μετρηθούν οι αντιδράσεις της κοινής γνώμης. 

[2] Εκτός των άλλων, στο βιογραφικό του ο Δ. Καμμένος εμφανίζεται και ως λάτρης της μουσικής Rock. Δεν ξέρουμε ποια συγκεκριμένα Rock ακούσματα έχει, ωστόσο είμαστε βέβαιοι πως δεν έχει ποτέ ακούσει αυτό. Το αφιερώνουμε όχι σ΄ αυτόν (κάτι τέτοιο θα ήταν άσκοπο) αλλά σε όλους εκείνους του παππούδες, τις γιαγιάδες, τους πατεράδες, τους γιους και τις κόρες της ελληνικής κοινωνίας που επιτέλους οφείλουν να το πάρουν σοβαρά υπόψη τους για να μπορέσουν να απαλλαγούν από «σωτήρες» τύπου Τσίπρα-Καμμένου:
Σηκωθείτε αγόρια, υπάρχει ένα φως στο παράθυρο.
Ακούω κάποιον να χτυπά την πόρτα.
Υπάρχουν φωνές στο δρόμο
κι ο ήχος ποδιών που τρέχουν
και ψιθυρίζουν τη λέξη "Επανάσταση!"

Υπάρχουν άνθρωποι που κατεβαίνουν από τις κοιλάδες.
Υπάρχουν ψηλά πλοία που βρίσκονται έξω από την ακτή
και φέρνουν το φως,
στο σκοτάδι της νύχτας,
όπως ένας ψίθυρος στον άνεμο: "Επανάσταση!"

Φέρτε το όπλο μου και μια χούφτα ασήμι.
Στη θάλασσα θα συγκεντρωθούμε για τον αγώνα.
Έχουν περάσει τόσα χρόνια, τόσα πολλά δάκρυα.
Χάσαμε μια φορά πριν.
Τώρα θα ισοφαρίσουμε,
καθώς τα κανόνια μας βρυχώνται: "Επανάσταση!"

***

Παρακολουθήστε και περιμένετε, ετοιμαστείτε για το σινιάλο.
Υπάρχουν πολλοί ανάμεσα μας τώρα.
Ποιος δεν έχει δει το φως,
Πρέπει να στείλουμε τη λέξη σε όλους τους ανθρώπους της χώρας.
Πηγαίνετε σε κάθε λόφο και βουνό
γιατί η ώρα κοντεύει πια
για ν’ ανάψει η φωτιά!
Ανάψτε τη φωτιά!
Ανάψτε τη φωτιά!

Ας περάσουμε το δρόμο μέχρι τον βραχώδη λόφο απόψε.
Κάτω από το σκοτάδι
θα γλιστρήσουμε πίσω από τις γραμμές
και θα πιάσουμε εκείνους που έχουν κλέψει τη γη μας.
Για τα τόσα χρόνια σκλαβιάς,
χτυπήστε τους ανάμεσα στα μάτια
κι ανάψτε τη φωτιά!
Ανάψτε τη φωτιά!
Ανάψτε τη φωτιά!

Chris de Burgh: Revolution-Light a fire- Liberty

      

πηγή: ergatikosagwnas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου