.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Γήπεδο Μελισσανίδη (ΑΕΚ): Ακόμη παλεύουν να δημιουργήσουν προβλήματα στη "Δύναμη Πολιτών"



Ο Παρατηρητής Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα συνομιλία στο φέισμπουκ, του Κώστα Κετσετζόγλου, με οπαδό. Με δεδομένο το κομβικό ρόλο και τη καλή πληροφόρηση που έχει ο παραπάνω δημοσιογράφος από τα επιχειρηματικά συμφέροντα, το ενδιαφέρον στρέφεται στην άποψη που εκφράζει για το τι επιδιώκεται σε σχέση με τη πλειοψηφία του δήμου. Μιλώντας σε α΄ πληθυντικό εκφράζει από τη μια τις σκέψεις, τις επιδιώξεις και τα αδιέξοδα που υπάρχουν,  κι από την άλλη επιβεβαιώνει το φτωχό επίπεδο πληροφόρησης που έχουν.

Είναι γνωστό πως από τη προεκλογική περίοδο ακόμη, αλλά πολύ περισσότερο μετεκλογικά με αυξανόμενη την ένταση της προσπάθειας, επιχειρείται η μονομερής ροή πληροφόρησης γύρω από όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της «Δύναμης Πολιτών». Εννοείται πως ότι μαθαίνεται, αξιοποιείται ανάλογα από το κέντρο που διευθύνει την επιχείρηση άλωσης της πόλης, το οποίο και επιλέγει τα μέσα, το χρόνο, τη μέθοδο.


Κρίνοντας τώρα το αποτέλεσμα της διαχείρισης των πληροφοριών, των μέσων και των μεθόδων που έχουν χρησιμοποιηθεί ή χρησιμοποιούνται, και του χρόνου που επιλέγεται να εμφανιστούν, γίνεται εύκολα φανερό πως η ομάδα δε τραβάει… Με στοιχειωδώς άλλη διαχείριση και με τους ίδιους συνδυασμούς, θα είχε κερδίσει τις εκλογές κάποιος από τους υποψήφιους τους. Με τους αλλεπάλληλους τσαμπουκάδες, τους αποκλεισμούς αυτοδιαχειριζόμενων χώρων  που απολαμβάνουν το σεβασμό και την εκτίμηση του κόσμου, τους προπηλακισμούς, τις ύβρεις, τις απειλές στο δήμαρχο, τη πλειοψηφία και όποιο πολίτη εκφράζει διαφορετική άποψη από το σχέδιο του Δ. Μελισσανίδη, έχουν θέσει τις βάσεις όχι απλά για την επανεκλογή Βασιλόπουλου, αλλά για τη μαζική μετατόπιση συνολικά των κατοίκων ενάντια στο σχέδιο τους. Τα συναισθήματα και την αντίδραση που εισέπραξαν οι ναζί, από τους έλληνες τη περίοδο της κατοχής, είναι αυτά που εισπράττουν και θα συνεχίσουν να εισπράττουν όσοι μετέρχονται ίδιες ή παρόμοιες μεθόδους επιβολής.  

Δυόμισι και πλέον χρόνια μετά την εκλογή της «Δύναμης Πολιτών», να παλεύεις ακόμη να απομονώσεις 2-3 δημοτικούς συμβούλους της, χωρίς μάλιστα να καταφέρεις να πάρεις κανένα, είναι ο ορισμός της αποτυχίας. Μια τέτοια μάταια ελπίδα, είναι περισσότερο έκφραση αλλά και απόδειξη απελπισίας και αδιεξόδου.

Κάπου δυο χρόνια έχει να δώσει μια διαρκώς εξαγγελλόμενη συνέντευξη για το γήπεδο ο Δ. Μελισσανίδης. Δε τολμά να το κάνει γιατί δεν έχει κάτι άξιο λόγου να πει. Είναι κι αυτό ένας ακόμη ορισμός της αποτυχίας.

Για να μη ματαιοπονούν, να ενημερώσω λοιπόν εγώ που ξέρω καλύτερα.
Κανείς από τη «Δύναμη Πολιτών» δε πρόκειται να κάνει ότι προσδοκούν. Η «Δύναμη Πολιτών» έχει ρίζες και ζωντανή σχέση με τη τοπική κοινωνία. Δεν είναι ένας αριθμός δημοτικών συμβούλων όπως φαντάζονται ή τους μεταφέρουν. Υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος που τη στηρίζει, γιατί ισότιμα συμμετέχει και αποφασίζει τι θα πουν και θα κάνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι. Ο οποίος μεταφέρει την εικόνα που καθένας τους αποκομίζει για το τι θέλει η τοπική κοινωνία. Εκτός όλων των παραπάνω, υπάρχουν οι ανυπόταχτες κι ανεξάντλητες ζωντανές δυνάμεις του κινήματος, που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο να υπάρξει αδύναμος «κρίκος».

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τη προσωπικότητα και το ήθος των στελεχών της πλειοψηφίας, το μόνο περιθώριο που αφήνουν είναι στη φαντασία που έτσι κι αλλιώς κυκλοφορεί ελεύθερη…


Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι από το paratiritis-fx.blogspot.gr

κύριε ketsetzoglou ...

Ο Εφιάλτης ήταν αρχαίος Έλληνας, γιος του Ευρυδήμου. Όπως αναφέρει ο Ηρόδοτος παρουσιάστηκε στον Ξέρξη και του υπέδειξε τη στενή διάβαση που οδηγούσε από το όρος Καλλίδρομο στις Θερμοπύλες και ανέλαβε να οδηγήσει από 'κει τους Πέρσες, για να χτυπήσουν έτσι από τα νώτα τους Σπαρτιάτες του Λεωνίδα (480 π.Χ.)

Κύριε ketsetzoglou όσο κι αν προσπαθήσετε ΕΦΙΑΛΤΗ στη Δύναμη Πολιτών δεν θα βρείτε.  
Υπάρχει ένας συνδετικός κρίκος και μια ιδεολογική αφετηρία που λέγεται Αριστερά. Μπορεί να εκφράζουμε διαφορετικές απόψεις σε επιμέρους ζητήματα αλλά έχουμε μάθει να σεβόμαστε τις αρχές μας , το λόγο μας και τις υποσχέσεις μας στο πολίτη . 
Γιατί εμείς ενωθήκαμε κάτω από τη σημαία της Δύναμης Πολιτών , κάτω από τη σημαία της Αριστεράς με το ανθρώπινο όνειρο να φτιάξουμε μια καλύτερη ζωή. 
Ενωθήκαμε για να παλέψουμε για την βελτίωση της καθημερινοτητας των πολιτών που δυσχεραίνουν συνεχώς λόγω των μνημονίων λιτότητας, για να δημιουργηθεί μια πόλη πιο φιλική και ανθρώπινη, όχι με γνώμονα τα συμφέροντα των λίγων αλλά τις ανάγκες των πολλών, με γνώμονα την την ανάπτυξη και την ευημερία της γειτονιάς μας. Είμαστε νέοι ως δημοτική αρχή, όχι όμως και στις σχέσεις μας με την κοινωνία. Προερχόμαστε από τις γειτονιές της Ν. Φιλαδέλφειας και της Ν. Χαλκηδόνας και όχι από τα κλειστά γραφεία της πολιτικής και επιχειρηματικής καμαρίλας. Γι’ αυτό και θα αντέξουμε.
Ψάξτε αλλού για Εφιάλτες κύριε ketsetzoglou !!!
enrico b.

1 σχόλιο:

  1. Κύριε καμπούρη σας εμπιστευόμαστε όμως έχω δει με τα μάτια μου δημοτική σύμβουλο με μέλος του ΔΣ της αεκ πάνω απο μια φορα. Μακάρι να μην εχει σχέση με το προβοκατόρικο δημοσίευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή