.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ AEK-WATCH «ΑΠΑΝΤΑ» Σ' ΕΝΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ (ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΕΙΤΑΙ)

Το κείμενο που ακολουθεί γράφτηκε με αφορμή έναν «Φιλιππικό» κάποιου που με όσα έγραψε αδικεί πρώτα και κύρια τον εαυτό του. Με το κείμενο που ακολουθεί εκτός από μια-δυό προσωπικού τύπου απαντήσεις, παρέχεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ξεκαθαριστούν (ακόμη μια φορά) κάποια ζητήματα. Το κείμενο που ακολουθεί δεν απευθύνεται μόνο στον συγγραφέα του «Φιλιππικού»∙ απευθύνεται κυρίως σ’ όλους εσάς που μεταξύ άλλων ΑΕΚτζήδικων ιστοσελίδων μας διαβάζετε ενημερωνώμενοι έτσι για όσα συμβαίνουν στην Α.Ε.Κ. Γιατί άλλο είναι το να ενημερώνεσαι και άλλο (τελείως διαφορετικό) να κάνεις κάτι για όσα μαθαίνεις.   

Να συστηθούμε ακόμη μια φορά. Το www.aek-watch.gr δημιουργήθηκε παρά την αντίθετη συμβουλή κάποιου (μαντέψτε ποιού), γιατί υπήρχαν (και συνεχίζουν να υπάρχουν) πράγματα τα οποία οι υπόλοιποι δεν μπορούν (γιατί δεν έχουν τις γνώσεις), δεν θέλουν ή δεν τολμούν ν’ αναδείξουν. Η ιστοσελίδα μας δεν ασχολείται με την επικαιρότητα παρά μόνο όταν αυτή της παρέχει ευκαιρίες ν’ αναδείξει κάποιο ζήτημα είτε αυτόνομα είτε συσχετίζοντας το με κάποιο άλλο που σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με την Α.Ε.Κ. Όλα τα κείμενα μας ανέβαιναν με ψευδώνυμα όχι εξαιτίας φόβου (άλλωστε αυτοί που έχουν τα μέσα εύκολα θα μάθαιναν ποιανού τ’ όνομα είναι πίσω από την ιστοσελίδα), αλλά επειδή θέλαμε η τοποθέτηση σας απέναντι στα όσα γράφαμε να μην εξαρτάται από την γνώμη σας για τον υπογράφοντα.

Επειδή δεν υπήρχε πραγματική ανάγκη αλλά κυρίως για λόγους αξιοπιστίας δεν βάλαμε ούτε μια ιντερνετική διαφήμιση (όπου η ιστοσελίδα δεν έχει λόγο σχετικά με την εκάστοτε διαφήμιση), αλλά ούτε και παραπέμψαμε σε θέματα του τύπου: «Μαντέψτε σε ποια ανήκει αυτό το στήθος». Εφόσον δεν σκοπεύαμε να γίνουμε μια ακόμη σελίδα με ρεπορτάζ της Α.Ε.Κ. δεν χρειάστηκε να τα ‘χουμε καλά με Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε. προκειμένου να σας δίνουμε δωρεάν διαρκείας. Ούτε επιθυμήσαμε να κάνουμε μεταδόσεις αγώνων για να τους έχουμε ανάγκη για «διαπιστεύσεις» και τα σχετικά. 

Στην ιστοσελίδα μας δεν υπάρχουν «αισιόδοξα» δημοσιεύματα σχετικά με την Οικοδομική Άδεια (τα οποία κάθε τόσο διαψεύδονται), ούτε «καθησυχαστικά» του τύπου «Μη φοβάστε Δήμος-Περιφέρεια-Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Α.Ε.Κ. θα τα βρούν για το γήπεδο και θα προχωρήσουν μαζί». Και δεν υπάρχουν γιατί εμείς ασχολούμαστε μόνο με τα δεδομένα και όχι με τις προθέσεις ή/και τις επιθυμίες κάποιων. 

Ωστόσο η επίδραση του «παρατηρητηρίου» ήταν και συνεχίζει να είναι μεγάλη. Όχι μόνο γιατί τα θέματα μας διαβάζονται (και διαδίδονται), αλλά κυρίως εξαιτίας της θέσης πολλών αναγνωστών μας. Για τον ντόρο που η αναδημοσίευση τους προκαλούσε μπορείτε να ρωτήσετε (αν καταφέρετε να επικοινωνήσετε μαζί του) τον υπεύθυνο ιστοσελίδας που τ’ αναδημοσίευε στο παρελθόν. Αν τον βρίσκατε θα μαθαίνατε ότι τα θέματα μας (θέματα στα οποία συνεισφέρουν πολλοί και διάφοροι) ήταν μέσα στα πρώτα, ανεβάζοντας έτσι την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας του. 

Αυτό ενόχλησε κάποιους (όχι αυτούς που νομίζετε οι περισσότεροι, οι οποίοι συνεχίζουν επισήμως να κάνουν -αν και μας διαβάζουν ανελλιπώς- ότι δεν υπάρχουμε) πολύ. Η ενόχληση τους ήταν διπλή, αφού εκτός από την μεγάλη -εξαιτίας της αναδημοσίευσης- αναγνωσιμότητα δεν ήταν καθόλου εύκολη η «απάντηση» στα γραφόμενα μας ή η «αποδόμηση» τους. Έτσι τον πίεσαν φορτικά (και τελικά αυτός υπέκυψε) να σταματήσει την αναδημοσίευση των θεμάτων μας. 

Η αναδημοσίευση των οποίων γινόταν (αλλά και γίνεται) χωρίς να έχει προϋπάρξει οποιαδήποτε επικοινωνία μας με τις ιστοσελίδες που την κάνουν (και φυσικά χωρίς παρακάλια). Όλοι είναι απολύτως ελεύθεροι να επιλέξουν προς αναδημοσίευση ότι επιθυμούν. Έχουμε όμως ξεκαθαρίσει πολλές φορές από εδώ ότι θα πρέπει αυτό που αναδημοσιεύται είτε να είναι όλο το κείμενο, είτε το απόσπασμα που επιλέγεται να μην οδηγεί σε διαφορετικό συμπέρασμα απ’ αυτό που προκύπτει από το υπόλοιπο κείμενο. Ευτυχώς αυτό τον «όρο» τον έχουν μέχρι τώρα σεβαστεί όλοι. 

Δεδομένου ότι δεν ενδιαφερόμαστε για τα «χτυπήματα» στην ιστοσελίδα, δεν είχαμε καμία «κάψα» για «αποκλειστικά» θέματα. Έτσι κάθε «καυτή» πληροφορία/είδηση την μοιραζόμαστε με κάθε πρόθυμο να την ακούσει. Βέβαια αυτό σε κάποιους που είτε δεν καταλαβαίνουν είτε κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν φάνηκε σαν να τους «δίναμε γραμμή». Βλέπετε ως επαγγελματίες έπρεπε να επιβεβαιώσουν αυτά που οι παλαιότεροι «συνάδελφοι» τους ονόμαζαν «δημοσιογραφικές πληροφορίες». Έτσι παρ’ ότι ήξεραν πολύ καιρό πριν σχετικά με την απαίτηση του ΚΕ.Σ.Α. να μειωθεί το ύψος του γηπέδου κατά 2 μέτρα (άρα και η χωρητικότα κατά 1.000 θέσεις) δεν έγραψαν τίποτα μέχρι να το «επιβεβαιώσουν». Βέβαια τώρα που το παραδέχτηκε η «επίσημη Α.Ε.Κ.» μέσω Ανδριόπουλου στην περίφημη «τηλεμαχία» και άρα το «επιβεβαίωσαν» δεν έχει νόημα να γράψουν κάτι. Όσο για τις υπόλοιπες πληροφορίες ήδη κάποιες έχουν αρχίσει δειλά-δειλά να επιβεβαιώνονται καθώς δημοσιεύονται έγγραφα που σχετίζονται μ’ αυτές και τα οποία τόσο καιρό δεν ήταν προσβάσιμα. 

Από ‘δω και κάτω το κείμενο παίρνει μια πιο προσωπική χροιά. Αν και θεωρώ ότι υπάρχουν σημαντικότερα ζητήματα από την αφεντιά μου, ωστόσο κάποια πράγματα δεν θα γίνονταν ή θα έμεναν κρυμμένα χωρίς την προσωπική μου εμπλοκή. Μια εμπλοκή η οποία ειδικά από τις αρχές του 2013 είχε μεγάλο προσωπικό (και όχι μόνο) κόστος. Τα μυστικά και ψέματα -που αφθονούν το τελευταίο διάστημα στην Α.Ε.Κ.- προκαλούσαν εκνευρισμό και αποστροφή. Αισθήματα που επηρέαζαν την συμπεριφορά μου απέναντι στην οικογένεια μου την οποία προσπάθησα ν’ αφήσω απ’ έξω όσο γινόταν. Επιπρόσθετα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έπρεπε ν’ αφιερώσω ενέργεια και χρόνο στην προσπάθεια αυτή σε βάρος της οικογένειας μου και ιδιαίτερα της συζύγου μου.

Της συζύγου μου για τον θάνατο της οποίας σας ενημέρωσε μέσω του www.aek-live.gr ο Νίκος Αγγελίδης. Για την κίνηση του αυτή δεν ερωτήθηκα όπως θα έπρεπε. Απλά μου γνωστοποιήθηκε με μήνυμα μαζί με τα συλλυπητήρια του εκ των υστέρων. Ωστόσο, δεν ήταν μόνο αυτό. Απ’ ότι έμαθα από τον «Φιλιππικό» του μετά την κριτική που τόλμησα να του κάνω μετάνιωσε για τα δάκρυα που έχυσε για τον θάνατο της. Προφανώς η αναφορά στα δάκρυα που έχυσε για το κακό που με βρήκε αποτελεί προσπάθεια συμψηφισμού μ’ όσα κατά την γνώμη του άδικα του καταλογίζω. 

Η δημοσιοποίηση του θανάτου της συζύγου μου ήταν κάτι το οποίο όχι μόνο δεν επεδίωξα, αλλά και με την πράξη σου αυτή, Νίκο, μου αφαίρεσες το δικαίωμα να το χειριστώ όπως εγώ έκρινα. Ακόμα και η σχετική ανάρτηση μου στο facebook έγινε τρείς μέρες μετά τον θάνατο της και αφού τον είχες ήδη δημοσιοποιήσει. 

Νίκο, η δημοσίευση χωρίς την άδεια μου της είδησης του θανάτου της ήταν απρέπεια (σελ. 68, 2η στήλη, 6ο λήμμα). Η αναφορά σου στα δάκρυα που έχυσες (εκτός από προσπάθεια συμψηφισμού) ήταν μικροπρέπεια (σελ. 1.111, 2η στήλη, τελευταίο λήμμα). Τέλος η αποκάλυψη της «μυστικής» μου ταυτότητας απέδειξε άλλη μια φορά πόσο άξιος εμπιστοσύνης μπορείς να είσαι. Για τον χαρακτηρισμό της πράξης σου σε παραπέμπω στο «Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας» Ά Έκδοση που επιμελήθηκε ο Γ. Μπαμπινιώτης (σελ. 1.574, 1η στήλη, 7ο λήμμα).

Μετά τα παραπάνω ελπίζω να μην σ’ απασχολήσει η αφεντιά μου τουλάχιστον σ’ ότι έχει σχέση με την προσωπική μου ζωή. Έτσι κι αλλιώς δεν κατέχω καμία θέση στην Α.Ε.Κ. για να δικαιολογείται ένα τέτοιο ενδιαφέρον. Ωστόσο αν και όταν με καλέσουν οι Αρχές (για ζητήματα της Α.Ε.Κ. εννοείται) τότε όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά μάλλον «επιβάλλεται» να το δημοσιοποιήσεις και αν τολμάς πάρε να σ' ενημερώσω σχετικά.

Βέβαια υπάρχει πάντα ο κίνδυνος -ειδικά εσύ- να καταλάβεις κάτι διαφορετικό από αυτό που ο άλλος σου λέει ή σου γράφει. Όπως άλλωστε έχεις κάνει και στο παρελθόν. Όπως την μέρα που αναβλήθηκε για τελευταία φορά το δικαστήριο για την «αγωγή Αργυρόπουλου». Τότε με πήρες εσύ τηλέφωνο για να με ρωτήσεις τι έγινε στο δικαστήριο. Και παρά το ότι σου υπογράμμισα πως η αναβολή είχε ζητηθεί από την Α.Ε.Κ. γιατί η Ε.Ε.Α. δεν είχε εκδώσει ακόμη την απόφαση της για την έκπτωση Αλεξίου, εσύ έγραψες ότι για την αναβολή ήταν υπεύθυνος ο Αργυρόπουλος. 

Τότε τα όσα «λανθασμένα» (ή μήπως ψευδή) έγραψες δημιούργησαν κάποια ερωτηματικά. Ερωτηματικά τα οποία μετά τον «Φιλιππικό» σου, αλλά και άλλα στοιχεία παύουν πλέον να υφίστανται. Ελπίζω τουλάχιστον ν’ άξιζαν τον κόπο και να εκτιμήθηκαν δεόντως. Κλείνοντας θέλω να σ’ ευχαριστήσω γιατί διαβάζοντας το κείμενο σου περισσότερο διασκέδασα παρά θύμωσα. Την διασκέδαση μου μεγάλωσαν οι δυσνόητες αναφορές σου με τις οποίες προσπάθησες να με μειώσεις. Ελπίζω η επισκεψιμότητα του www.aek-live.gr εκείνη τη μέρα ν’ ανέβηκε περισσότερο από τις μέρες που σαν ΣΥ.ΡΙΖ.Αίος πολιτευτής προσπαθείς να πείσεις τους αναγνώστες σου ότι Δήμος-Περιφέρεια-Κυβέρνηση (ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εννοείται) θα τα βρούν και θα προχωρήσουν όλοι μαζί για την «Αγιά Σοφιά» και να μην ακούνε (και διαβάζουν) όσους λένε κάτι διαφορετικό και για το γήπεδο ν’ ακούν και να διαβάζουν μόνον εσένα. 

(Για τον «Φιλιππικό» του Νίκου Αγγελίδη πατήστε εδώ).


Ακολουθεί εν είδει παραρτήματος το κείμενο που είχα ξεκινήσει ως «απάντηση» να γράφω, μόνο και μόνο επειδή διαβάζοντας το υπάρχει έστω και 1:1.000.000 ο Νίκος να γίνει καλύτερος επαγγελματίας δημοσιογράφος:

Έχουν πλάκα οι «Δημοκράτες» και μάλιστα οι «Αριστεροί», οι οποίοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να σου αναγνωρίσουν το δικάιωμα να εκφράζεις την γνώμη σου αρκεί να συμφωνούν μ’ αυτήν. Ο «Δημοκράτης» Αγγελίδης απευθύνθηκε μέσω διαδικτύου (ούτε τηλέφωνο δεν πήρε πρίν να μου ζητήσει εξηγήσεις/διευκρινήσεις) με χαρακτηρισμούς –ΟΓΛΟΥ επειδή έγραψα την γνώμη μου για τον τρόπο που χειρίστηκε την «τηλεμαχία» Ανδριόπουλου-Βασιλόπουλου. 

Να τον πείραξε που δεν αναγνώρισα την προσπάθεια να τους φέρει στο ίδιο τραπέζι ή μήπως τον πείραξε που έκρινα ως ανεπαρκή την όλη προσπάθεια; Πάντως οφείλω να του αναγνωρίσω πως ο «Φιλιππικός» του διαβαζόταν πολύ πιο ευχάριστα (και ευκολότερα) απ’ ότι παρακολουθούνταν (έστω και από βίντεο) η «τηλεμαχία».

Με βάση όσα κατάφερα να μάθω, υποτίθεται ότι, τον πείραξε ο χαρακτηρισμός μου ως «διαπραγματευτή». Παραθέτω και το σχετικό απόσπασμα (για όλο το κείμενο βλέπε εδώ):

«Ο Νίκος Αγγελίδης προσπάθησε να εξισορροπήσει τις πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους ιδιότητες του χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Προσπάθησε να συμβιβάσει τον δημοσιογράφο, τον οπαδό της Α.Ε.Κ., τον Νέο Φιλαδελφειώτη, τον παράγοντα της Α.Ε.Κ. (πρώην Έφορος Ποδηλασίας) και την ΑΕΚτζήδικη οικογενειακή παράδοση του. Ώρες-ώρες έδινε την εντύπωση ότι ήθελε να (απο)δείξει σε κάποιον την αξία του σαν διαπραγματευτή.»

Αν όντως ισχύει αυτό, τότε υπάρχει πρόβλημα σχετικά με την ικανότητα του ν’ αντιλαμβάνεται σωστά όσα του λένε και του γράφουν (κάτι που επιβεβαιώνεται και από άλλα περιστατικά). Για να μην του μένει όμως η απορία θα το εξηγήσω με απλά λόγια (όπως θα έκανα και αν είχε κάνει τον κόπο να με πάρει τηλέφωνο):

Ο Νίκος κάλεσε τους Ανδριόπουλο-Βασιλόπουλο όχι για να ενημερωθεί το κοινό, αλλά για να τα βρούν (να βρούν μια λύση για τα υψομετρικά), δεδομένου ότι η ίδια η συζήτηση δεν εισέφερε κάτι νεότερο απ’ όσα είχαμε διαβάσει ή ακούσει τις μέρες που προηγήθηκαν της «τηλεμαχίας». Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται από την μονότονη επανάληψη της ίδιας ερώτησης «Θα πάτε χέρι-χέρι...», η οποία όπως φάνηκε από την «γλώσσα του σώματος» του Δημάρχου τόν έφερε σε πολύ δύσκολη θέση (πιθανόν να θεωρούσε ότι προσπαθούσε να τον «παγιδεύσει»). Στοιχηματίζω ότι στο μέλλον και μετά απ’ αυτή την εμπειρία ο Βασιλόπουλος δεν θα θέλει να ξαναβγεί στον «αέρα» με τον Αγγελίδη.

Το πρόσωπο που καλεί δύο πλευρές για να «τα βρούν» ΕΙΝΑΙ είτε το θέλει είτε όχι ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΣ, αφού για να «τα βρούν» δύο πλευρές πρέπει να ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΝ. Έτσι ακόμα και αν δεν είναι επαγελματίας ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΣ έχει, ωστόσο, για την περίσταση την ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ. 

Το ζήτημα, λοιπόν, είναι τι σκόπευε από την αρχή να κάνει ο Νίκος. Γιατί αν σκόπευε να ενημερώσει το κοινό δεν το πέτυχε, δεδομένου ότι τίποτα νέο δεν ειπώθηκε. Αν σκόπευε να τους κάνει να «τα βρούν» αυτό δεν έπρεπε να γίνει μπροστά στις κάμερες, όπου το μόνο που θα μπορούσε να γίνει θα ήταν να εκτεθεί στα μάτια του κόσμου η μια από τις δύο πλευρές. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να του αναγνωρίσω την επιτυχία να τους φέρει και τους δυο μαζί στο Ραδιομέγαρο. Από κει όμως και πέρα το αποτέλεσμα για κάποιον που περίμενε κάτι ουσιαστικό ήταν απογοητευτικό. Θυμίζει κάποιον που κυνηγά για καιρό την γυναίκα των ονείρων του σχεδιάζοντας κάθε στιγμή της ημέρας τι θα της κάνει όταν την ρίξει στο κρεβάτι, μόνο και μόνο για να «μπλοκάρει» την στιγμή που την έχει εκεί (και όπως) ήθελε.

Αν ο Νίκος θα ήθελε ν’ αντλήσει κάποιο δίδαγμα απ’ όλο, αυτό θα έπρεπε να ήταν ότι η λειτουργία των δημοσιογράφων είναι ν’ αναδεικνύουν και όχι σώνει και καλά να λύνουν τα προβλήματα κυρίως γιατί όλα τα προβλήματα δεν είναι ίδια. 

Για παράδειγμα μπορεί η ανάδειξη της καθυστέρησης υπογραφής μιας εγκυκλίου να οδηγήσει στην ταχύτερη διεκπεραίωση της και ενδεχομένως να έχει νόημα ο δημοσιογράφος που το ανέδειξε να παρακολουθεί την εξέλιξη του ζητήματος, αλλά εδώ ήταν κάτι πολύ διαφορετικό (τουλάχιστον με βάση τα έγγραφα που είναι ήδη γνωστά). Εδώ έχουμε την άρνηση της αρμόδιας υπαλλήλου (και όχι του Δημάρχου ο οποίος ΔΕΝ μπορεί να τον αναγκάσει) να υπογράψει μια γνωμοδότηση γιατί θέλει την Οριστική Μελέτη. Επιπρόσθετα σε έγγραφο της Περιφέρειας υπάρχει φράση με την οποία ο συντάκτης του εγγράφου σημειώνει ότι «ενδέχεται» τα οριστικά υψόμετρα να είναι διαφορετικά απ’ αυτά της Προσωρινής Μελέτης, οπότε η υπάλληλος του Δήμου για να είναι καλλυμένη δεν υπογράφει. Είναι προφανές ότι με αυτά τα δεδομένα η παρέμβαση του Νίκου δεν θα μπορούσε να έχει (όπως και δεν είχε) κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.        

19 Απρίλη 2017
ο διαχειριστής του AEK-WATCH.

πηγή: aekwatch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου