.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Tι είναι και τι θέλει ο "Παρατηρητής στη Φιλαδέλφεια Χαλκηδόνα"

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τη Ν. Φιλαδέλφεια και τη Ν. Χαλκηδόνα. Ένα νέο "περιθωριακό" ιστολόγιο, έπεσε σαν βότσαλο στα λιμνάζοντα νερά της τοπικής ενημέρωσης. Αποκαλύπτουμε σήμερα τις προθέσεις μας σε μορφή συνέντευξης που πήραμε από τον εαυτό μας:


Ερώτηση: Πώς σας ήρθε να κάνετε ένα ακόμη ιστολόγιο; Δεν φτάνουν τόσες και τόσες έγκριτες τοπικές ιστοσελίδες; Τι νέο έχετε να μας πείτε;
  • Ο Παρατηρητής ήρθε παρέα με μερικά εξίσου περιθωριακά τοπικά μέσα, για να γίνουν περισσότερα τα βότσαλα, να ταραχτούν τα νερά και να μπει λίγο οξυγόνο γιατί η λίμνη έχει γίνει βούρκος και μυρίζει.



Ερώτηση: Πολύ επιστημονική η απάντηση σας. Αλλά τι ακριβώς μυρίζει;
  • Κατά βάση μυρίζει χρήμα. Δευτερευόντως μυρίζει διαπλοκή και παραγοντηλίκι. Τα συνηθισμένα δηλαδή. Μόνο που στη δική μας περίπτωση είναι όλα μεγεθυμένα.  Όταν μια μικρή περιοχή που προορίζεται να στεγάσει τα μεγάλα όνειρα ενός δισεκατομμυριούχου,  δείχνει σημάδια απειθαρχίας, μετατρέπεται σε πεδίο μάχης και κανιβαλισμού.


Ερώτηση: Μήπως τα παραλέτε;
  • Τα λέμε πολύ σεμνά και ταπεινά. Η πραγματικότητα είναι τρισχειρότερη. Όσοι τολμούν να υπερασπιστούν τα αυτονόητα γίνονται κινούμενοι στόχοι για κάθε είδους αθλιότητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι τραμπούκοι που κάνουν ανενόχλητοι Παλέρμο το κέντρο της πόλης ενώ τα ΜΜΕ κοιτάζουν το φεγγάρι. Να πω και κάτι ακόμη γιατί πήρα φόρα.  Η εκλεγμένη δημοτική αρχή βρίσκεται υπό συνεχή διωγμό και οι κίτρινες γραφίδες κάνουν καθημερινές υπερωρίες για να διαστρεβλώνουν το κάθε τι. Το ψέμα έχει πολλούς φίλους και η αλήθεια πολλούς εχθρούς. Δεν θυμάμαι ποιος το είπε, αλλά μάλλον την Ν. Φιλαδέλφεια-Ν. Χαλκηδόνα είχε υπόψη.


Ερώτηση: Εσείς δηλαδή θέλετε να υπηρετήσετε την αλήθεια, σαν να λέμε.
  • Να μην το λέμε καλύτερα γιατί μας τάπαν κι άλλοι. Από την πολύ κατάχρηση κάποιες λέξεις όπως Η Αλήθεια, έχουν χάσει το νόημά τους.Εμείς θα λέμε τη γνώμη μας και τις πληροφορίες μας και όποιος έχει κρίση ας τη χρησιμοποιήσει για να βγάλει τα συμπεράσματα του. Πάντως ο Παρατηρητής είναι αυστηρώς ακατάλληλος για φανατικούς και για οπαδούς κάθε είδους.


Ερώτηση: Το κοινό ανταποκρίνεται; Σας διαβάζει κανείς ή τσάμπα προσπαθείτε;
  • Αρκετοί μας διαβάζουν αλλά πολλοί περισσότεροι μας σχολιάζουν. Είναι κι αυτό μια επιτυχία. Εξάλλου εμείς πιστεύουμε ότι δεν είναι στραβός ο γιαλός και συνεπώς έχουμε ελπίδες να το καταλάβουν περισσότεροι.


Ερώτηση: Τι ελπίζετε για το μέλλον;

  • Είμαστε πολλοί αλλά είμαστε σκόρπιοι. Ας μαζευτούμε να δούμε τι θα γίνει. Όπως λέει και η λαϊκή σοφία:  Θα γυρίσει ο τροχός κλπ κλπ.
Συντακτική Ομάδα 

πηγή: paratiritis-fx.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου